Koncert życzeń 7 edycji ..
Moderator: Yudokuno
Niemniej jednak jakaś nowa jednostka, conajmniej jedna, pewnie będzie. Ja myślę nad czterema opcjami:
1. Niewolnicy, wydają mi się całkiem prawdopodobni
2. Jakiś swarm złożony z tych niby spite'ów, których jest od cholery na szkicach w Army Booku
3. (to chyba najgłupszy pomysł, ale mi działa na wyobraźnię jak cholera): Golemy. Podtrzymywane przez magię (więc wymuszające wystawienie i przeżycie maga, jak w wampirach) konstrukty, wielkości uszatek, ale stworzone bardzej na bazie żywiołów. Najprędzej bym tu jakiegoś skalnego widział Klimacik troszkę, jak woldwardeny orborosu, albo te chodzące zbroje Skorne'u z Hord.
4. Avatar Khaine'a - w końcu battle i 40k to ten sam wszechświat, więc nic nie stoi na przeszkodzie.
1. Niewolnicy, wydają mi się całkiem prawdopodobni
2. Jakiś swarm złożony z tych niby spite'ów, których jest od cholery na szkicach w Army Booku
3. (to chyba najgłupszy pomysł, ale mi działa na wyobraźnię jak cholera): Golemy. Podtrzymywane przez magię (więc wymuszające wystawienie i przeżycie maga, jak w wampirach) konstrukty, wielkości uszatek, ale stworzone bardzej na bazie żywiołów. Najprędzej bym tu jakiegoś skalnego widział Klimacik troszkę, jak woldwardeny orborosu, albo te chodzące zbroje Skorne'u z Hord.
4. Avatar Khaine'a - w końcu battle i 40k to ten sam wszechświat, więc nic nie stoi na przeszkodzie.
"Wake up, Mr. Freeman. Wake up, and smell the ashes..."
1. Pisałem że jestem przeciwko jakiś czas temu już
2. Kiedyś byłem za, nawet bardzo, obecnie jakoś jestem na nie, może dlatego że swarmy mocno osłabili
3. Takie coś to bardziej Chaos Dwarfom bym dał
4. To nie ten sam wszechświat to raz. Khaine w 40k został zniszcznony przez Slaanesha i Avatar jest przebudzonym fragmentem samego Khaine'a, w Fantasy nic takiego nie miało miejsca
2. Kiedyś byłem za, nawet bardzo, obecnie jakoś jestem na nie, może dlatego że swarmy mocno osłabili
3. Takie coś to bardziej Chaos Dwarfom bym dał
4. To nie ten sam wszechświat to raz. Khaine w 40k został zniszcznony przez Slaanesha i Avatar jest przebudzonym fragmentem samego Khaine'a, w Fantasy nic takiego nie miało miejsca
Wszystko to z walką Khaine'a i Slanesha to prawda, ale mitologia starego świata jest zwyczajnie niepełna. To, że wszechświat warhammera i 40k jest jednym i tym wydaje mii się udowodnione (prowadziłem już na ten temat bardzo długie dysputy), ale to temat na kolejną dyskusję. Może kiedyś się do tego wróci.4. To nie ten sam wszechświat to raz. Khaine w 40k został zniszcznony przez Slaanesha i Avatar jest przebudzonym fragmentem samego Khaine'a, w Fantasy nic takiego nie miało miejsca
"Wake up, Mr. Freeman. Wake up, and smell the ashes..."
a dla mnie wszystko to jakoś niefluffowo brzmi. Najbliżej ci slave'i, ale tak jakoś też nie grają w tej akurat armii. Ja bym zostawiła to, co jest i trochę tylko ulepszyła.
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
Slavom i golemo mówię zdecydowane nie ... Tym bardziej swarmom ... to takie mało Dark Elficki
Rydwan z koniami ... hmmm też jakiś taki mało budzący grozę u przeciwników, a o to chyba chodzi, żeby strasznie wyglądać. :>
Ja bym widział jakieś bestie, które nie dość, że przywalą to jeszcze będzie od nich zionęło grozą i apokalipsą :>
Rydwan z koniami ... hmmm też jakiś taki mało budzący grozę u przeciwników, a o to chyba chodzi, żeby strasznie wyglądać. :>
Ja bym widział jakieś bestie, które nie dość, że przywalą to jeszcze będzie od nich zionęło grozą i apokalipsą :>
tez najchetniej bym widzial de jako wldacow bestii z hydra na fajnych zasadach ktora moze powalczyc z tremanem, lordzie na smoku ktory nie zjada slotow hero i mantrysi ktora tym bardziej nie zjada hero ale jakis tani slaby oddzial slawow z pewnoscia by sie przydal a rydwany z mniejszym T ale wiekszym Mv byly by super
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Z rydwanami to ja niezbyt. Cold oneów rydwan jest bardzo charakterystyczny i szczególny i sądze ze powinien pozostac jedynym rodzajem u de. Ale co do potworów to zgota teraz dużo armii w potworach nas nawet przewyższa pod względem sił tychże.
Hydra silniejsza mantykora użyteczniejsza może porwót chimery byłby miłym dodatkiem...
Hydra silniejsza mantykora użyteczniejsza może porwót chimery byłby miłym dodatkiem...
charakterystyczny dla DE rydwan teraz skopiowano u HE z "nijakimi" lwami wiec ja osobiscie nie wiedze przeszkod zeby dark ridersi zaprzegli swoje kucyki do rydwanow, jednak stanowczo duzo bardziej ucieszyla by mnie rozpiska na 3-4 monsterach (hydry, smok, mantrysia, pegaz ewentualnie wlasnie chimera) no i aby bsb mogl dosiadac pegaza bo ten brak tez mnie dosc mocno boli. Na pegazie byl by bardzo mobilny i mogl by szybko sie znalezc tam gdzie byl by najbardziej potrzebny, ale patrzac na inne elfy bsb na pegazie jest calkiem realny
Dokładnie znananie jest. (np.: 21 października 2008) Natomiast istnieje 50% szans na wyjście AB za rok. (mniej więcej tak jak teraz HE)Pitagoras pisze:jeszcze takie pytanie (przypomniało mi się ) jest znana data wydania AB 7ed.?
PS: (nie odpisywać) Istnieje opcja zmień.