Gdakanie papug czyli rozmowy o prawie

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Re: Gdakanie papug czyli rozmowy o prawie

Post autor: Karli »

Tamci w ich mniemaniu działali moralnie. Ktoś obraził ich Boga więc w ich mniemaniu zasługuje na śmierć. Oni (i zapewne miliony innych muzułmanów) uważają siebie za bohaterów.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Ich mniemanie nie ma nic do rzeczy. Są winni już na poziomie prawa natury, czy tam prawa słuszności, jak kto woli. Zbrodniarze hitlerowscy też odpowiadali wobec prawa natury na procesach w Norymberdze, wszak nie było prawa stanowionego, na podstawie którego można by ich sądzić.

Awatar użytkownika
Malkolm
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Malkolm »

Grazbird pisze:"Ja jestem studentem"

no i to tłumaczy wszystko.
robię w tym biznesie 14 rok.
Nie spodobał mi się Twój przytyk odnośnie studentów w dyskusji o teorii prawa i że Heretic się tym przejął i skasował z posta info że jest studentem i brzydko mówiąc to teraz Ci dosram.

14 lat w biznesie?

Sprawdziłem. Używając googla znalazłem, że kswykę sam wymyśliłeś dla swojej postaci z rpga i jest raczej wyjątkowa. Używając googla ustaliłem imię i nazwisko (udział w turniejach) oraz miejscowość (Legnica). W podpisie masz Kochlicka grupa bitewna - z Wikipedii Kochlice leżą koło Legnicy więc też się zgadza. Znalazłem też wiek - 32 lata.

Do czego dążę? 14 lat w "tym biznesie" to chyba razem ze studiami i liceum profilowanym? No chyba że od 18 roku życia jesteś zawodowym prawnikiem Aleksandrze F? Że w temacie który nazywa się "Gdakanie papug czyli rozmowy o prawie" robisz przytyki skromnemu studentowi 3 roku prawa i twierdzisz że (nadal w temacie "rozmowy o prawie") od 14 lat robisz w tym biznesie? (czyli w prawie)

Jestem złośliwy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Malkolm pisze: że Heretic się tym przejął i skasował z posta
Dziękuję za troskę, ale mój post jest pierwszej na stronie. Nie uciekam przed tym, że jestem studentem, a nie praktykiem od 40 nawet lat. Wręcz przeciwnie. Każdy się kiedyś uczył również stary wyjadacz. Nie twierdzę również, że wiem wszystko i na pewno jeszcze wiele przede mną nauki. Taka dyskusja może się tylko przydać.

Poza tym potrzeba czegoś więcej, żebym się przejął :wink:

BTW niezły researching =D>
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Awatar użytkownika
Malkolm

A joo, pamiętam że czytałem tego posta "jestem studentem" a teraz sięgnąłem do tego "I I I" i wziąłem to za edycję, a to byla odpowiedź na którym roku jesteś.

Kajam się i zwracam honor.
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Well played Malkolm. :)

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

"Nie spodobał mi się Twój przytyk odnośnie studentów w dyskusji o teorii prawa i że Heretic się tym przejął i skasował z posta info że jest studentem i brzydko mówiąc to teraz Ci dosram.

14 lat w biznesie?

Sprawdziłem. Używając googla znalazłem, że kswykę sam wymyśliłeś dla swojej postaci z rpga i jest raczej wyjątkowa. Używając googla ustaliłem imię i nazwisko (udział w turniejach) oraz miejscowość (Legnica). W podpisie masz Kochlicka grupa bitewna - z Wikipedii Kochlice leżą koło Legnicy więc też się zgadza. Znalazłem też wiek - 32 lata.

Do czego dążę? 14 lat w "tym biznesie" to chyba razem ze studiami i liceum profilowanym? No chyba że od 18 roku życia jesteś zawodowym prawnikiem Aleksandrze F? Że w temacie który nazywa się "Gdakanie papug czyli rozmowy o prawie" robisz przytyki skromnemu studentowi 3 roku prawa i twierdzisz że (nadal w temacie "rozmowy o prawie") od 14 lat robisz w tym biznesie? (czyli w prawie)

Jestem złośliwy"

a dosrywaj. Twoja złośliwość nie robi na mnie wrażenia. Szybkość, z jaką ustaliłeś pewne rzeczy również.
Dla Twojej wiadomości- tak, pracować zacząłem pod koniec ogólniaka. Tak, przeszedłem ( i nadal przechodzę) kolejne etapy wtajemniczenia. Zaczynałem jako przynieś-wynieś-pozamiataj. Pracowałem i pracuję w obsłudze prawnej przedsiębiorstw. Doszedłem do pozycji wspólnika w całkiem dużej firmie. zarządzam zespołem ludzi i zatrudniam prawników z uprawnieniami.
Nie drwię ze studentów prawa, ekonomii czy innej pedagogiki.
Sam też studiowałem i ten rewolucyjny zapał nie jest mi obcy.
Poza tym fajnie czyta się takie dyskusje :D

PS. Nie zwykłem podawać informacji, które nie są prawdziwe, zwłaszcza dotyczących rzeczy, którymi zajmuję się zawodowo.
Jeśli chciałeś się popisać, jaki to jesteś mądry, szybki, dociekliwy i sprawny w posługiwaniu się googlem, to Ci nie wyszło. Jeśli chcesz podyskutować merytorycznie na temat stanu np. sądownictwa w Polsce, niezbędnych zmian dotyczących podatków, prowadzenia postępowań upadłościowych i naprawczych, lub o WFB :D zapraszam.

Awatar użytkownika
Malkolm

Grazbird pisze: a dosrywaj. Twoja złośliwość nie robi na mnie wrażenia. Szybkość, z jaką ustaliłeś pewne rzeczy również.
Dla Twojej wiadomości- tak, pracować zacząłem pod koniec ogólniaka. Tak, przeszedłem ( i nadal przechodzę) kolejne etapy wtajemniczenia. Zaczynałem jako przynieś-wynieś-pozamiataj. Pracowałem i pracuję w obsłudze prawnej przedsiębiorstw. Doszedłem do pozycji wspólnika w całkiem dużej firmie. zarządzam zespołem ludzi i zatrudniam prawników z uprawnieniami.

Wyciąłem swojego posta bo :
1) dzisiaj piątek
2) było trochę wredne :oops:

Jako że jestem tylko złośliwy, a nie już wredny, to temat porzucam.
Ostatnio zmieniony 9 sty 2015, o 15:59 przez Malkolm, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

tak sobie skojarzyło

akcja od 5:20 dk 6:00
https://www.youtube.com/watch?v=PhqTMnP ... wIsHAiPmzg
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

temat wyjaśniliśmy na privie.
Ostatnio zmieniony 9 sty 2015, o 21:55 przez Grazbird, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Panowie zachowajcie spokój i bez prywatnych wjazdów. Już w szczególności na rodzinę.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

Awatar użytkownika
Malkolm

wiem , że masz staż na forum ale jak przeczytałem
Heretic pisze:zachowajcie spokój i bez prywatnych wjazdów. Już w szczególności na rodzinę.
to samo z siebie

Obrazek

Aby pozostać w temacie, świeżyneczka:

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 04243.html

Media są straszne. Komornik mógł dochować całkowitej staranności , a i tak media zrobią z niego lumpa (jak i z "brutalnej" policji czy "stronniczego" sądu itp). Z tego , innych artykułów i oświadczenia izby jak dla mnie wynika, że zajęcie przeprowadzone było ok , sprzedaż prawdopodobnie również (jesli terminy spełnione) , jedynie cena jeśli okaże się że była 2,5 raza niższa niż realna może być problemem. A i tak leci to co chwila pomiędzy reportażami z Paryża :roll:

Ktoś przerabiał kpc ? :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Nie jestem nowy, ale za to jestem moderatorem tego podforum i nie chcę z dupy flejmów na poziomie ,, Twoja stara". Jak będziecie po sobie w ten sposób jeździć to się będziemy gniewać.Co do KPC to ja mam to za rok.

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Spokojnie.

Sprawa wyjaśniona, posty zedytowane.

Ja np. fantastycznie wspominam egzamin z historii polski ze Śp. prof Kazimierzem Orzechowskim. Wspaniały profesor w starym stylu - zero agresji, zawsze czas dla studentów.

KPC kobyła straszna, z tym że baaardzo potrzebna. Więcej, podstawowa.
Dobra rada- zacznij czytać już dziś.

Studia dzienne czy zaoczne ?

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Malkolm pisze:
Ktoś przerabiał kpc ? :P
Zbyt często :(
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Zbyt wiele razy :(

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

KPC, KPA... ja ze swojej strony mogę wyrazić współczucie dla wszystkich studentów, którzy przy tym siedzą. Siedzenie nad KPA z komentarzami było równie przyjemne jak jazda tyłkiem po nieoheblowanej desce.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Czy istnieje takie określenie jak dosądowy?

W zdaniu: Znalezenie drogi dosądowej na załatwienie sprawy.

Co to może znaczyć? Chęć ugody i załatwienie sprawy poza sądem?

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Nigdy się nie spotkałem z taką konstrukcją.

Awatar użytkownika
Malkolm

Czy chodzi o jakieś zagraniczne kwestie? Podejrzewam błąd tłumacza. W polskim prawie nie funkcjonuje takie określenie.
Obrazek

ODPOWIEDZ