Gdakanie papug czyli rozmowy o prawie
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Gdakanie papug czyli rozmowy o prawie
Tamci w ich mniemaniu działali moralnie. Ktoś obraził ich Boga więc w ich mniemaniu zasługuje na śmierć. Oni (i zapewne miliony innych muzułmanów) uważają siebie za bohaterów.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Ich mniemanie nie ma nic do rzeczy. Są winni już na poziomie prawa natury, czy tam prawa słuszności, jak kto woli. Zbrodniarze hitlerowscy też odpowiadali wobec prawa natury na procesach w Norymberdze, wszak nie było prawa stanowionego, na podstawie którego można by ich sądzić.
Nie spodobał mi się Twój przytyk odnośnie studentów w dyskusji o teorii prawa i że Heretic się tym przejął i skasował z posta info że jest studentem i brzydko mówiąc to teraz Ci dosram.Grazbird pisze:"Ja jestem studentem"
no i to tłumaczy wszystko.
robię w tym biznesie 14 rok.
14 lat w biznesie?
Sprawdziłem. Używając googla znalazłem, że kswykę sam wymyśliłeś dla swojej postaci z rpga i jest raczej wyjątkowa. Używając googla ustaliłem imię i nazwisko (udział w turniejach) oraz miejscowość (Legnica). W podpisie masz Kochlicka grupa bitewna - z Wikipedii Kochlice leżą koło Legnicy więc też się zgadza. Znalazłem też wiek - 32 lata.
Do czego dążę? 14 lat w "tym biznesie" to chyba razem ze studiami i liceum profilowanym? No chyba że od 18 roku życia jesteś zawodowym prawnikiem Aleksandrze F? Że w temacie który nazywa się "Gdakanie papug czyli rozmowy o prawie" robisz przytyki skromnemu studentowi 3 roku prawa i twierdzisz że (nadal w temacie "rozmowy o prawie") od 14 lat robisz w tym biznesie? (czyli w prawie)
Jestem złośliwy.

Dziękuję za troskę, ale mój post jest pierwszej na stronie. Nie uciekam przed tym, że jestem studentem, a nie praktykiem od 40 nawet lat. Wręcz przeciwnie. Każdy się kiedyś uczył również stary wyjadacz. Nie twierdzę również, że wiem wszystko i na pewno jeszcze wiele przede mną nauki. Taka dyskusja może się tylko przydać.Malkolm pisze: że Heretic się tym przejął i skasował z posta
Poza tym potrzeba czegoś więcej, żebym się przejął

BTW niezły researching

Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
- profesor Richard Dawkins
"Nie spodobał mi się Twój przytyk odnośnie studentów w dyskusji o teorii prawa i że Heretic się tym przejął i skasował z posta info że jest studentem i brzydko mówiąc to teraz Ci dosram.
14 lat w biznesie?
Sprawdziłem. Używając googla znalazłem, że kswykę sam wymyśliłeś dla swojej postaci z rpga i jest raczej wyjątkowa. Używając googla ustaliłem imię i nazwisko (udział w turniejach) oraz miejscowość (Legnica). W podpisie masz Kochlicka grupa bitewna - z Wikipedii Kochlice leżą koło Legnicy więc też się zgadza. Znalazłem też wiek - 32 lata.
Do czego dążę? 14 lat w "tym biznesie" to chyba razem ze studiami i liceum profilowanym? No chyba że od 18 roku życia jesteś zawodowym prawnikiem Aleksandrze F? Że w temacie który nazywa się "Gdakanie papug czyli rozmowy o prawie" robisz przytyki skromnemu studentowi 3 roku prawa i twierdzisz że (nadal w temacie "rozmowy o prawie") od 14 lat robisz w tym biznesie? (czyli w prawie)
Jestem złośliwy"
a dosrywaj. Twoja złośliwość nie robi na mnie wrażenia. Szybkość, z jaką ustaliłeś pewne rzeczy również.
Dla Twojej wiadomości- tak, pracować zacząłem pod koniec ogólniaka. Tak, przeszedłem ( i nadal przechodzę) kolejne etapy wtajemniczenia. Zaczynałem jako przynieś-wynieś-pozamiataj. Pracowałem i pracuję w obsłudze prawnej przedsiębiorstw. Doszedłem do pozycji wspólnika w całkiem dużej firmie. zarządzam zespołem ludzi i zatrudniam prawników z uprawnieniami.
Nie drwię ze studentów prawa, ekonomii czy innej pedagogiki.
Sam też studiowałem i ten rewolucyjny zapał nie jest mi obcy.
Poza tym fajnie czyta się takie dyskusje
PS. Nie zwykłem podawać informacji, które nie są prawdziwe, zwłaszcza dotyczących rzeczy, którymi zajmuję się zawodowo.
Jeśli chciałeś się popisać, jaki to jesteś mądry, szybki, dociekliwy i sprawny w posługiwaniu się googlem, to Ci nie wyszło. Jeśli chcesz podyskutować merytorycznie na temat stanu np. sądownictwa w Polsce, niezbędnych zmian dotyczących podatków, prowadzenia postępowań upadłościowych i naprawczych, lub o WFB
zapraszam.
14 lat w biznesie?
Jestem złośliwy"
a dosrywaj. Twoja złośliwość nie robi na mnie wrażenia. Szybkość, z jaką ustaliłeś pewne rzeczy również.
Dla Twojej wiadomości- tak, pracować zacząłem pod koniec ogólniaka. Tak, przeszedłem ( i nadal przechodzę) kolejne etapy wtajemniczenia. Zaczynałem jako przynieś-wynieś-pozamiataj. Pracowałem i pracuję w obsłudze prawnej przedsiębiorstw. Doszedłem do pozycji wspólnika w całkiem dużej firmie. zarządzam zespołem ludzi i zatrudniam prawników z uprawnieniami.
Nie drwię ze studentów prawa, ekonomii czy innej pedagogiki.
Sam też studiowałem i ten rewolucyjny zapał nie jest mi obcy.
Poza tym fajnie czyta się takie dyskusje

PS. Nie zwykłem podawać informacji, które nie są prawdziwe, zwłaszcza dotyczących rzeczy, którymi zajmuję się zawodowo.
Jeśli chciałeś się popisać, jaki to jesteś mądry, szybki, dociekliwy i sprawny w posługiwaniu się googlem, to Ci nie wyszło. Jeśli chcesz podyskutować merytorycznie na temat stanu np. sądownictwa w Polsce, niezbędnych zmian dotyczących podatków, prowadzenia postępowań upadłościowych i naprawczych, lub o WFB

Grazbird pisze: a dosrywaj. Twoja złośliwość nie robi na mnie wrażenia. Szybkość, z jaką ustaliłeś pewne rzeczy również.
Wyciąłem swojego posta bo :
1) dzisiaj piątek
2) było trochę wredne

Jako że jestem tylko złośliwy, a nie już wredny, to temat porzucam.
Ostatnio zmieniony 9 sty 2015, o 15:59 przez Malkolm, łącznie zmieniany 1 raz.

- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Panowie zachowajcie spokój i bez prywatnych wjazdów. Już w szczególności na rodzinę.
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
wiem , że masz staż na forum ale jak przeczytałem
Aby pozostać w temacie, świeżyneczka:
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 04243.html
Media są straszne. Komornik mógł dochować całkowitej staranności , a i tak media zrobią z niego lumpa (jak i z "brutalnej" policji czy "stronniczego" sądu itp). Z tego , innych artykułów i oświadczenia izby jak dla mnie wynika, że zajęcie przeprowadzone było ok , sprzedaż prawdopodobnie również (jesli terminy spełnione) , jedynie cena jeśli okaże się że była 2,5 raza niższa niż realna może być problemem. A i tak leci to co chwila pomiędzy reportażami z Paryża
Ktoś przerabiał kpc ?
to samo z siebieHeretic pisze:zachowajcie spokój i bez prywatnych wjazdów. Już w szczególności na rodzinę.

Aby pozostać w temacie, świeżyneczka:
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 04243.html
Media są straszne. Komornik mógł dochować całkowitej staranności , a i tak media zrobią z niego lumpa (jak i z "brutalnej" policji czy "stronniczego" sądu itp). Z tego , innych artykułów i oświadczenia izby jak dla mnie wynika, że zajęcie przeprowadzone było ok , sprzedaż prawdopodobnie również (jesli terminy spełnione) , jedynie cena jeśli okaże się że była 2,5 raza niższa niż realna może być problemem. A i tak leci to co chwila pomiędzy reportażami z Paryża

Ktoś przerabiał kpc ?

Nie jestem nowy, ale za to jestem moderatorem tego podforum i nie chcę z dupy flejmów na poziomie ,, Twoja stara". Jak będziecie po sobie w ten sposób jeździć to się będziemy gniewać.Co do KPC to ja mam to za rok.
Spokojnie.
Sprawa wyjaśniona, posty zedytowane.
Ja np. fantastycznie wspominam egzamin z historii polski ze Śp. prof Kazimierzem Orzechowskim. Wspaniały profesor w starym stylu - zero agresji, zawsze czas dla studentów.
KPC kobyła straszna, z tym że baaardzo potrzebna. Więcej, podstawowa.
Dobra rada- zacznij czytać już dziś.
Studia dzienne czy zaoczne ?
Sprawa wyjaśniona, posty zedytowane.
Ja np. fantastycznie wspominam egzamin z historii polski ze Śp. prof Kazimierzem Orzechowskim. Wspaniały profesor w starym stylu - zero agresji, zawsze czas dla studentów.
KPC kobyła straszna, z tym że baaardzo potrzebna. Więcej, podstawowa.
Dobra rada- zacznij czytać już dziś.
Studia dzienne czy zaoczne ?
Zbyt częstoMalkolm pisze:
Ktoś przerabiał kpc ?

"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
KPC, KPA... ja ze swojej strony mogę wyrazić współczucie dla wszystkich studentów, którzy przy tym siedzą. Siedzenie nad KPA z komentarzami było równie przyjemne jak jazda tyłkiem po nieoheblowanej desce.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"