Q: Do all forms of Flaming Attacks cause Fear in war beasts,
cavalry and chariots? (p69)
A: Yes, any model that has a Flaming Attack will cause Fear.
This includes unit upgrades, models that only have ranged
flaming attacks and even Wizards with spells that cause
Flaming Attacks
Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)
Re: Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych
Zaraz, zaraz... a to?
Witam
Jestem świerzynką w WH ale jakoś tak padło że chce zbierać i grać Bretonnią ( lubię rycerstwo ten klimat) .
Wiem że są doświadczeni gracze i kieruje pytanie do was .. 1 pytanie bardzo ważne ..co kupić by nie zmarnować pieniędzy ?
Pozdrawiam i dziękuje ...
Pilne to bo pieniądze czekają tylko nie wiem co i w jakiej ilości kupić
I czy ta armia jest warta gry nią ?
Da się coś nią ugrać ?
Jestem świerzynką w WH ale jakoś tak padło że chce zbierać i grać Bretonnią ( lubię rycerstwo ten klimat) .
Wiem że są doświadczeni gracze i kieruje pytanie do was .. 1 pytanie bardzo ważne ..co kupić by nie zmarnować pieniędzy ?
Pozdrawiam i dziękuje ...
Pilne to bo pieniądze czekają tylko nie wiem co i w jakiej ilości kupić
I czy ta armia jest warta gry nią ?
Da się coś nią ugrać ?
Bretońscy bohaterowie praktycznie wyłącznie konno, wystawianie ich na piechotę jest... teoretycznie możliwe i tyleDudu pisze:Bsb i czarka konno czy jak byś polecał?
- BSB (chorąży armii) jest obowiązkowy w armii Bretonni, więc zakup oczywisty.
- Paladyn na generała, kupić lub skonwertować ze zwykłych rycerzy.
- Bez magi na małe punkty da się przeżyć, ale wcześniej czy później czarodziejka będzie potrzebna.
- Rycerzy królestwa (czyli ta paczka 8 plastików) potrzeba sporo, to podstawowa siła naszej armii, ze dwie paczki na pewno nie zaszkodzą.
- Trebusz, potężna katapulta, kupić/znaleźć odpowiednik u konkurencji/zbudować samemu
- Pegazy, wredna jednostka do kombinowania, flankowania, ogólnie cud, miód i orzeszki, potrzeba 3
EDIT: tą armią wciąż da się coś ugrać, choć lekko nie jest, jeśli nie zależy Ci na wygrywaniu masterów, spokojnie można zbierać
Vae victis!
Poszperaj w innym dziale , ktos robił trebki chyba na zamowienieLegion pisze:Bretońscy bohaterowie praktycznie wyłącznie konno, wystawianie ich na piechotę jest... teoretycznie możliwe i tyleDudu pisze:Bsb i czarka konno czy jak byś polecał?
- Trebusz, potężna katapulta, kupić/znaleźć odpowiednik u konkurencji/zbudować samemu
''If you show your teeth, bite''
Jak sie pomodlisz przed bitwa to rycerstwo dostanie Warda na magiczne atakidagnus pisze:No ale duza lub mala daje magic resist na czary, a na obrazenia z magicznej broni? Ze sie nie ds zranic? Jest cos takiego?
''If you show your teeth, bite''
Modlitwa daje warda na każdy rodzaj ataków chyba, że przy ataku jest napisane, że nie przysługuje żaden rodzaj ochrony. Normalnie nasz ward wynosi 6+, gdy siła jest równa lub większa 5 to 5+. MR naszych czarodziejek wzmacnia ochronę o odpowiednio 1 przy damselce i 2 przy profetce. Tak więc na pocisk z siłą 5 mamy ochronę 3+ jeżeli profetka jest w oddziale, który jest celem czaru.
Pytanko odnosnie modlitwy, jak sie modle to niezależnie czy wylosuje pierwszy ruch czy nie startuje jako drugi, czymam odrazu blesa? Od pierwszej tury przeciwnika? Czy jak w walce wybije mi caly ooddział poza bohaterem to liderke on rzuca na ddwóch 1 czy na swojej? Kesli samotny palek zaatakuje regiment i wyzywa do pojedynku to co ture trzeba robic CR? Ktory to z automatu by przegrywal(za szeregi, za sztandar to min 4 w plecy) i czy wtedy rzuca liderke na swoim czy modyfikowana?
Przed bitwą deklarujesz się, czy się modlisz, wtedy zaczynasz jako drugi. Warda masz od pierwszej tury przeciwnika.
Samotny paladyn w pojedynku ma normalnie liczony cr, chyba, że masz crown of comand, która daje ci Stubborna.
Samotny paladyn w pojedynku ma normalnie liczony cr, chyba, że masz crown of comand, która daje ci Stubborna.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów