Q: Do all forms of Flaming Attacks cause Fear in war beasts,
cavalry and chariots? (p69)
A: Yes, any model that has a Flaming Attack will cause Fear.
This includes unit upgrades, models that only have ranged
flaming attacks and even Wizards with spells that cause
Flaming Attacks
Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)
Re: Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych
Zaraz, zaraz... a to?
Witam ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Jestem świerzynką w WH ale jakoś tak padło że chce zbierać i grać Bretonnią ( lubię rycerstwo ten klimat) .
Wiem że są doświadczeni gracze i kieruje pytanie do was .. 1 pytanie bardzo ważne ..co kupić by nie zmarnować pieniędzy ?![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Pozdrawiam i dziękuje ...
Pilne to bo pieniądze czekają tylko nie wiem co i w jakiej ilości kupić![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
I czy ta armia jest warta gry nią ?![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Da się coś nią ugrać ?
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Jestem świerzynką w WH ale jakoś tak padło że chce zbierać i grać Bretonnią ( lubię rycerstwo ten klimat) .
Wiem że są doświadczeni gracze i kieruje pytanie do was .. 1 pytanie bardzo ważne ..co kupić by nie zmarnować pieniędzy ?
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Pozdrawiam i dziękuje ...
Pilne to bo pieniądze czekają tylko nie wiem co i w jakiej ilości kupić
I czy ta armia jest warta gry nią ?
Da się coś nią ugrać ?
Bretońscy bohaterowie praktycznie wyłącznie konno, wystawianie ich na piechotę jest... teoretycznie możliwe i tyleDudu pisze:Bsb i czarka konno czy jak byś polecał?
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
- BSB (chorąży armii) jest obowiązkowy w armii Bretonni, więc zakup oczywisty.
- Paladyn na generała, kupić lub skonwertować ze zwykłych rycerzy.
- Bez magi na małe punkty da się przeżyć, ale wcześniej czy później czarodziejka będzie potrzebna.
- Rycerzy królestwa (czyli ta paczka 8 plastików) potrzeba sporo, to podstawowa siła naszej armii, ze dwie paczki na pewno nie zaszkodzą.
- Trebusz, potężna katapulta, kupić/znaleźć odpowiednik u konkurencji/zbudować samemu
- Pegazy, wredna jednostka do kombinowania, flankowania, ogólnie cud, miód i orzeszki, potrzeba 3
EDIT: tą armią wciąż da się coś ugrać, choć lekko nie jest, jeśli nie zależy Ci na wygrywaniu masterów, spokojnie można zbierać
Vae victis!
Poszperaj w innym dziale , ktos robił trebki chyba na zamowienieLegion pisze:Bretońscy bohaterowie praktycznie wyłącznie konno, wystawianie ich na piechotę jest... teoretycznie możliwe i tyleDudu pisze:Bsb i czarka konno czy jak byś polecał?
- Trebusz, potężna katapulta, kupić/znaleźć odpowiednik u konkurencji/zbudować samemu
![Obrazek](https://www.dropbox.com/s/ug6ml814d7s65xb/kangur.jpg?dl=1)
''If you show your teeth, bite''
Jak sie pomodlisz przed bitwa to rycerstwo dostanie Warda na magiczne atakidagnus pisze:No ale duza lub mala daje magic resist na czary, a na obrazenia z magicznej broni? Ze sie nie ds zranic? Jest cos takiego?
![Obrazek](https://www.dropbox.com/s/ug6ml814d7s65xb/kangur.jpg?dl=1)
''If you show your teeth, bite''
Modlitwa daje warda na każdy rodzaj ataków chyba, że przy ataku jest napisane, że nie przysługuje żaden rodzaj ochrony. Normalnie nasz ward wynosi 6+, gdy siła jest równa lub większa 5 to 5+. MR naszych czarodziejek wzmacnia ochronę o odpowiednio 1 przy damselce i 2 przy profetce. Tak więc na pocisk z siłą 5 mamy ochronę 3+ jeżeli profetka jest w oddziale, który jest celem czaru.
Pytanko odnosnie modlitwy, jak sie modle to niezależnie czy wylosuje pierwszy ruch czy nie startuje jako drugi, czymam odrazu blesa? Od pierwszej tury przeciwnika? Czy jak w walce wybije mi caly ooddział poza bohaterem to liderke on rzuca na ddwóch 1 czy na swojej? Kesli samotny palek zaatakuje regiment i wyzywa do pojedynku to co ture trzeba robic CR? Ktory to z automatu by przegrywal(za szeregi, za sztandar to min 4 w plecy) i czy wtedy rzuca liderke na swoim czy modyfikowana?
Przed bitwą deklarujesz się, czy się modlisz, wtedy zaczynasz jako drugi. Warda masz od pierwszej tury przeciwnika.
Samotny paladyn w pojedynku ma normalnie liczony cr, chyba, że masz crown of comand, która daje ci Stubborna.
Samotny paladyn w pojedynku ma normalnie liczony cr, chyba, że masz crown of comand, która daje ci Stubborna.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów