Cały serial ma narazie 8 odcinków, leciał w te wakacje. Kontynuacja pewnie na wiosnę.kangur022 pisze:Można znalesc gdzies do ściagniecia cały sezon czy raczej pare odcinkow jest dostepnych?Grichalk pisze:Dominion - przyszłość. Anioły niemal wycięły ludzkość w pień. Ta broni się mają po swojej stronie Archanioła Michała.Silvestro pisze:Polećcie jakiś serial w klimatach Constantine'a tylko jeszcze bardziej mroczny (swoją drogą po obejrzeniu 8 odcinków uważam, że tylko 1 i 8 były dobre, reszta to takie CSI: Egzorcysta)
Temat filmowy
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Temat filmowy
@Havelock
Hahaha, a myślałem, że tylko ja mam takie odczucia
Byłem wczoraj i ... max 3-4/10 i to tylko za efekty specjalne i obraz... Imo kaszana po całości .
dialog łucznika ze smokiem
bieg legolasa po spadających kamieniach
Hahaha, a myślałem, że tylko ja mam takie odczucia

dialog łucznika ze smokiem

bieg legolasa po spadających kamieniach

Właśnie wróciłem z hobbita i od razu przeczytałem ten wątek (wcześniej nie chciałem tu zaglądać).
Byłem w Imaxie na środku sali i efekty byly zajebiste. Jak na dzień dobry smok rozwalał miasto to było coś genialnego. Wow!
Niestety z czasem było coraz słabiej. Za dużo solówek, za mało epickich scen batalistycznych jak w LotRze.
A te ktore były zrobiono bardzo przeciętnie lub po prostu słabo. Największym rozczarowaniem była dla mnie armia gundabadu, której w ogóle nie było. WTF? Gdzie się podziały te legiony orków? Dlaczego bitwa się nagle skończyła? Zamiast kilku durnych wątków powinni byli dać właśnie takie batalie. Do dnia dzisiejszego jak oglądam szarżę Rohanu z Powrotu Króla to mam ciary za każdym razem. Nie raz się zastanawiałem, jak to możliwe po tylu razach?
A tu była batalistyczna klapa
Ogólnie to jako fan Tolkiena i tak się cieszę że byłem. Mimo wszystkich głupot fajnie się ogląda.
A z tym, że nic nie robi już takiego piorunującego wrażenia jakie zrobiła Drużyna Pierścienia, pogodziłem się już dawno.
ps. Tym razem po raz 1szy zabrałem żonę, która kompletnie się nie interesuje fantastyką. Najbardziej mnie rozwalił jej jeden komentarz w trakcie filmu: "Jakie słabe są te orki."
Byłem w Imaxie na środku sali i efekty byly zajebiste. Jak na dzień dobry smok rozwalał miasto to było coś genialnego. Wow!
Niestety z czasem było coraz słabiej. Za dużo solówek, za mało epickich scen batalistycznych jak w LotRze.
A te ktore były zrobiono bardzo przeciętnie lub po prostu słabo. Największym rozczarowaniem była dla mnie armia gundabadu, której w ogóle nie było. WTF? Gdzie się podziały te legiony orków? Dlaczego bitwa się nagle skończyła? Zamiast kilku durnych wątków powinni byli dać właśnie takie batalie. Do dnia dzisiejszego jak oglądam szarżę Rohanu z Powrotu Króla to mam ciary za każdym razem. Nie raz się zastanawiałem, jak to możliwe po tylu razach?

Ogólnie to jako fan Tolkiena i tak się cieszę że byłem. Mimo wszystkich głupot fajnie się ogląda.
A z tym, że nic nie robi już takiego piorunującego wrażenia jakie zrobiła Drużyna Pierścienia, pogodziłem się już dawno.
ps. Tym razem po raz 1szy zabrałem żonę, która kompletnie się nie interesuje fantastyką. Najbardziej mnie rozwalił jej jeden komentarz w trakcie filmu: "Jakie słabe są te orki."
Ja zabrałem starego (najśmieszniejsze, że byliśmy tylko we 2 na sali lol i to w piątek
). Jego komentarz po kolejnym słabym i ckliwym dialogu ... "prawie m jak miłość" 

Właśnie wróciłem z Hobbita.
Graficznie wszystko spoko. Serio. Walki itd też graficznie spoko... ale naprawdę mogli to wszystko 2 razy lepiej poprowadzić i naprawdę by się przyjemnie oglądało.
Wg mnie najlepsza 5min to uwolnienie Gandalfa. Chłopaki walczyli mocą i magią i to było dobre.
Powiem tak - fajnie sie to ogląda, ale myśleć nie powinniśmy nad tym. O to kilka durnych wątków:
1. Bard uwalniający się z więzienia...
2. Bard biegający po dachach,
3. Bard i strzał
4. Sorry Smaug. Paru krasi próbowało cię zatłuc, nawet utopić w płynnej stali, ale nie dało rady. Łucznik wziął strzałę i rypnął. Właściwie to mu syn przyniósł...
5. Krasie idą na elfy.... pojawiły się orki, no to poszli bez zastanowienia na orki... a mieli już się ciąć po ryjkach.................... What t........
6. Krasie się wystawiły do obrony.... a nad nimi skaczą elfy....eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeee Powinno być z 10 salw łuków.
7. Gdzie u tych wszystkich armii jest zwiad........
8. Do obrony przed elfami drużyna krasi założyła pancerze, godzinę później gdy postanowili pomóc Dalinowi, wszystko zdjęli...
9. Ok w kwestii kontry spod muru... ja miałem nadzieję, że oni jak rozwalili swój murek to wyjadą jakimś właśnie czymś, odpalą z turbo katapulty by zrobić konsternację i że się te orki przejęły... a tu nic. Dzwonkiem rozbili murek wyskoczyli w kolczugach i za nimi wszyscy pobiegli.
10 Skaczące kozy były super. Szkoda że nie mieli więcej...
11. Szarża orków na miasto. Salwa katapult spoko, nawet ten ogr z taranogłową był spoko.... a potem wieśniacy bez pancerza i wyszkolenia bijący po mordzie orki w ciężkich zbrojach był wręcz bajeczny.
12 Armia gundbadu zjadana przez pikujące orły na piki...
13. Pojedynki były mega. Walka krasi z orkami jeszcze, walka tej laski elficy - też, ale Legolas... Legolas miał na twarzy tylko deeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeath!!!!!!!!!!
Szczerze mówiąc gdy jego elfia laska walczyła to miałem przez chwilę wrażenie, że jak Legolas wejdzie do akcji to będzie taki motyw 1blow. Sami wiecie - laska ork byli powiedzmy dobrzy w stosunku 40-60, może 30-70. A Legolas vs ork 80-20. Nie dali pożyć orkowi...
14. Motyw z płynącym orkiem pod wodą który rani Thorina........bajeczny.
Dopiszcie resztę.
Graficznie wszystko spoko. Serio. Walki itd też graficznie spoko... ale naprawdę mogli to wszystko 2 razy lepiej poprowadzić i naprawdę by się przyjemnie oglądało.
Wg mnie najlepsza 5min to uwolnienie Gandalfa. Chłopaki walczyli mocą i magią i to było dobre.
Powiem tak - fajnie sie to ogląda, ale myśleć nie powinniśmy nad tym. O to kilka durnych wątków:
1. Bard uwalniający się z więzienia...
2. Bard biegający po dachach,
3. Bard i strzał
4. Sorry Smaug. Paru krasi próbowało cię zatłuc, nawet utopić w płynnej stali, ale nie dało rady. Łucznik wziął strzałę i rypnął. Właściwie to mu syn przyniósł...
5. Krasie idą na elfy.... pojawiły się orki, no to poszli bez zastanowienia na orki... a mieli już się ciąć po ryjkach.................... What t........
6. Krasie się wystawiły do obrony.... a nad nimi skaczą elfy....eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeee Powinno być z 10 salw łuków.
7. Gdzie u tych wszystkich armii jest zwiad........
8. Do obrony przed elfami drużyna krasi założyła pancerze, godzinę później gdy postanowili pomóc Dalinowi, wszystko zdjęli...
9. Ok w kwestii kontry spod muru... ja miałem nadzieję, że oni jak rozwalili swój murek to wyjadą jakimś właśnie czymś, odpalą z turbo katapulty by zrobić konsternację i że się te orki przejęły... a tu nic. Dzwonkiem rozbili murek wyskoczyli w kolczugach i za nimi wszyscy pobiegli.
10 Skaczące kozy były super. Szkoda że nie mieli więcej...
11. Szarża orków na miasto. Salwa katapult spoko, nawet ten ogr z taranogłową był spoko.... a potem wieśniacy bez pancerza i wyszkolenia bijący po mordzie orki w ciężkich zbrojach był wręcz bajeczny.
12 Armia gundbadu zjadana przez pikujące orły na piki...
13. Pojedynki były mega. Walka krasi z orkami jeszcze, walka tej laski elficy - też, ale Legolas... Legolas miał na twarzy tylko deeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeath!!!!!!!!!!
Szczerze mówiąc gdy jego elfia laska walczyła to miałem przez chwilę wrażenie, że jak Legolas wejdzie do akcji to będzie taki motyw 1blow. Sami wiecie - laska ork byli powiedzmy dobrzy w stosunku 40-60, może 30-70. A Legolas vs ork 80-20. Nie dali pożyć orkowi...
14. Motyw z płynącym orkiem pod wodą który rani Thorina........bajeczny.
Dopiszcie resztę.
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!
Ma może ktoś linka do animowanej wersji hobbita i władcy pierścieni. (Pamiętam, że było coś takie z polskim lektorem lub napisami, ale nie mogę tego znaleźć)
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
- GrimgorIronhide
- Masakrator
https://www.youtube.com/watch?v=kejj4_bRj-s już w 77' potrafili zrobić to lepiej (no może poza Smaugiem i Bardem-Januszem)
Nie znacie się. To jest najlepszy hobbit, obczaicie walkę ze Smaugiem: http://youtu.be/6m0l3Yr1B50?t=59m22s
W ogóle szałowe kreacje postaci. Gandalf też jest bajeczny, sam sobie nie może się nadziwić, jaki jest wspaniały:

W ogóle szałowe kreacje postaci. Gandalf też jest bajeczny, sam sobie nie może się nadziwić, jaki jest wspaniały:

Uerph.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Nominacje do Oscara, dosłownie sprzed 2 minut:
FILM
"Snajper"
"Birdman"
"Boyhood"
"Foxcatcher"
"Grand Budapest Hotel"
"Gra tajemnic"
"Selma"
"Teoria wszystkiego"
"Whiplash"
REŻYSER
Richard Linklater - "Boyhood"
Alejandro González Iñárritu - "Birdman"
Morten Tyldum - "Gra tajemnic"
Bennett Miller - "Foxcatcher"
Wes Anderson - "Grand Budapest Hotel"
AKTOR
Steve Carell - "Foxcatcher"
Bradley Cooper - "American Sniper"
Benedict Cumberbatch - "Gra tajemnic"
Michael Keaton - "Birdman"
Eddie Redmayne - "Teoria wszystkiego"
AKTORKA
Julianne Moore - "Still Alice"
Rosamund Pike - "Zaginiona dziewczyna"
Felicity Jones - "Teoria wszystkiego"
Reese Witherspoon - "Dzika droga"
Marion Cotillard - "Dwa dni, jedna noc"
AKTOR DRUGOPLANOWY
Robert Duvall - "Sędzia"
Ethan Hawke - "Boyhood"
Edward Norton - "Birdman"
Mark Ruffalo - "Foxcatcher"
J.K. Simmons - "Whiplash"
AKTORKA DRUGOPLANOWA
Patricia Arquette - "Boyhood"
Laura Dern - "Wild"
Emma Stone - "Birdman"
Keira Knightley - "Gra tajemnic"
Meryl Streep - "Tajemnice lasu"
SCENARIUSZ ORYGINALNY
Alejandro González Iñárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris, Armando Bo - "Birdman"
E. Max Frye, Dan Futterman - "Foxcatcher"
Dan Gilroy - "Wolny strzelec"
SCENARIUSZ ADAPTOWANY
Graham Moore - "Gra tajemnic"
Damien Chazelle - "Whiplash"
Jason Hall - "American Sniper"
Anthony McCarten - "Teoria wszystkiego"
Paul Thomas Anderson - "Inherent Vice"
FILM NIEANGLOJĘZYCZNY
"Mandarynki"
"Ida"
"Lewiatan"
"Mandarynki"
"Dzikie historie"
ANIMACJA
"Jak wytresować smoka 2"
"Pudłaki"
"Wielka szóstka"
"Tale of the Princess Kaguya"
"Song Of The Sea"
DOKUMENT
"Citizenfour"
"Szukając Vivian Maier"
"Last Days in Vietnam"
"Sól ziemi"
"Virunga"
ZDJĘCIA
"Niezłomny"
"Birdman"
"Mr. Turner"
"Ida"
"Grand Budapest Hotel"
MONTAŻ
"Snajper"
"Boyhood"
"Grand Budapest Hotel"
"Gra tajemnic"
"Whiplash"
EFEKTY SPECJALNE
"Kapitan Ameryka: Zimowy Żołnierz"
"Strażnicy Galaktyki"
"Interstellar"
"X-Men: Przeszłość, która nadejdzie"
"Ewolucja planety małp"
MUZYKA
Alexandre Desplat - "Grand Budapest Hotel"
Alexandre Desplat – "Gra tajemnic"
Hans Zimmer - "Interstellar"
Gary Yersho - "Mr Turner"
Jóhann Jóhannsson – "Teoria wszystkiego"
PIOSENKA
"I'm Not Gonna Miss You" - "Glen Campbell...I'll Be Me"
"Everything is Awesome" - "LEGO: Przygoda"
"Glory" - "Selma"
"Lost Stars" - "Begin Again"
"Grateful" - "Beyond The Lights"
MONTAŻ DŹWIĘKU
"Snajper"
"Birdman"
"Hobbit"
"Interstellar"
"Niezłomny"
DŹWIĘK
"Snajper"
"Birdman"
"Interstellar"
"Niezłomny"
"Whiplash"
SCENOGRAFIA
"Grand Budapest Hotel"
"Gra tajemnic"
"Interstellar"
"Tajemnice lasu"
"Mr Turner"
KOSTIUMY
"Grand Budapest Hotel"
"Inherent Vice"
"Tajemnice lasu"
"Mr. Turner"
"Czarownica"
CHARAKTERYZACJA
"Foxcatcher"
"Grand Budapest Hotel"
"Strażnicy Galaktyki"
KRÓTKOMETRAŻOWY DOKUMENT
"Crisis Hotline: Veterans Press 1"
"Joanna"
"Nasza klątwa"
"The Reaper (La Parka)"
"White Earth"
FILM KRÓTKOMETRAŻOWY
"Aya"
"Boogaloo and Graham"
"Maślana lampa"
"Parvaneh"
"Rozmowa"
KRÓTKOMETRAŻOWA ANIMACJA
"The Bigger Picture"
"The Dam Keeper"
"Feast"
"Me and My Moulton"
"A Single Life"
Uwagi z mojej strony: nie wiem, czy kiedykolwiek w historii zdarzyło się, żeby jeden artysta dostał dwie nominacje w tej samej kategorii w jednym roku, tak jak zrobili dziś z Desplatem... Fajnie, że "Ida" dostała jeszcze nominację za zdjęcia. "Interstellar", o którego tak gorąco się spieraliśmy tak średnio poszedł. 5 nominacji, same techniczne. Powinien dostać za dźwięk i efekty specjalne, resztę można by lepiej rozdać. Zobaczymy.
FILM
"Snajper"
"Birdman"
"Boyhood"
"Foxcatcher"
"Grand Budapest Hotel"
"Gra tajemnic"
"Selma"
"Teoria wszystkiego"
"Whiplash"
REŻYSER
Alejandro González Iñárritu - "Birdman"
Morten Tyldum - "Gra tajemnic"
Bennett Miller - "Foxcatcher"
AKTOR
Steve Carell - "Foxcatcher"
Bradley Cooper - "American Sniper"
Benedict Cumberbatch - "Gra tajemnic"
Michael Keaton - "Birdman"
Eddie Redmayne - "Teoria wszystkiego"
AKTORKA
Julianne Moore - "Still Alice"
Rosamund Pike - "Zaginiona dziewczyna"
Felicity Jones - "Teoria wszystkiego"
Reese Witherspoon - "Dzika droga"
Marion Cotillard - "Dwa dni, jedna noc"
AKTOR DRUGOPLANOWY
Robert Duvall - "Sędzia"
Ethan Hawke - "Boyhood"
Edward Norton - "Birdman"
Mark Ruffalo - "Foxcatcher"
J.K. Simmons - "Whiplash"
AKTORKA DRUGOPLANOWA
Patricia Arquette - "Boyhood"
Laura Dern - "Wild"
Emma Stone - "Birdman"
Keira Knightley - "Gra tajemnic"
Meryl Streep - "Tajemnice lasu"
SCENARIUSZ ORYGINALNY
Alejandro González Iñárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris, Armando Bo - "Birdman"
E. Max Frye, Dan Futterman - "Foxcatcher"
Dan Gilroy - "Wolny strzelec"
SCENARIUSZ ADAPTOWANY
Graham Moore - "Gra tajemnic"
Damien Chazelle - "Whiplash"
Jason Hall - "American Sniper"
Anthony McCarten - "Teoria wszystkiego"
Paul Thomas Anderson - "Inherent Vice"
FILM NIEANGLOJĘZYCZNY
"Mandarynki"
"Ida"
"Lewiatan"
"Mandarynki"
"Dzikie historie"
ANIMACJA
"Jak wytresować smoka 2"
"Pudłaki"
"Wielka szóstka"
"Tale of the Princess Kaguya"
"Song Of The Sea"
DOKUMENT
"Citizenfour"
"Szukając Vivian Maier"
"Last Days in Vietnam"
"Sól ziemi"
"Virunga"
ZDJĘCIA
"Niezłomny"
"Birdman"
"Mr. Turner"
"Ida"
"Grand Budapest Hotel"
MONTAŻ
"Snajper"
"Boyhood"
"Grand Budapest Hotel"
"Gra tajemnic"
"Whiplash"
EFEKTY SPECJALNE
"Kapitan Ameryka: Zimowy Żołnierz"
"Strażnicy Galaktyki"
"Interstellar"
"X-Men: Przeszłość, która nadejdzie"
"Ewolucja planety małp"
MUZYKA
Alexandre Desplat - "Grand Budapest Hotel"
Alexandre Desplat – "Gra tajemnic"
Hans Zimmer - "Interstellar"
Gary Yersho - "Mr Turner"
Jóhann Jóhannsson – "Teoria wszystkiego"
PIOSENKA
"I'm Not Gonna Miss You" - "Glen Campbell...I'll Be Me"
"Everything is Awesome" - "LEGO: Przygoda"
"Glory" - "Selma"
"Lost Stars" - "Begin Again"
"Grateful" - "Beyond The Lights"
MONTAŻ DŹWIĘKU
"Snajper"
"Birdman"
"Hobbit"
"Interstellar"
"Niezłomny"
DŹWIĘK
"Snajper"
"Birdman"
"Interstellar"
"Niezłomny"
"Whiplash"
SCENOGRAFIA
"Grand Budapest Hotel"
"Gra tajemnic"
"Interstellar"
"Tajemnice lasu"
"Mr Turner"
KOSTIUMY
"Grand Budapest Hotel"
"Inherent Vice"
"Tajemnice lasu"
"Mr. Turner"
"Czarownica"
CHARAKTERYZACJA
"Foxcatcher"
"Grand Budapest Hotel"
"Strażnicy Galaktyki"
KRÓTKOMETRAŻOWY DOKUMENT
"Crisis Hotline: Veterans Press 1"
"Joanna"
"Nasza klątwa"
"The Reaper (La Parka)"
"White Earth"
FILM KRÓTKOMETRAŻOWY
"Aya"
"Boogaloo and Graham"
"Maślana lampa"
"Parvaneh"
"Rozmowa"
KRÓTKOMETRAŻOWA ANIMACJA
"The Bigger Picture"
"The Dam Keeper"
"Feast"
"Me and My Moulton"
"A Single Life"
Uwagi z mojej strony: nie wiem, czy kiedykolwiek w historii zdarzyło się, żeby jeden artysta dostał dwie nominacje w tej samej kategorii w jednym roku, tak jak zrobili dziś z Desplatem... Fajnie, że "Ida" dostała jeszcze nominację za zdjęcia. "Interstellar", o którego tak gorąco się spieraliśmy tak średnio poszedł. 5 nominacji, same techniczne. Powinien dostać za dźwięk i efekty specjalne, resztę można by lepiej rozdać. Zobaczymy.
"Snajper"Sławol pisze:Ale jestem do tyłu z tematem... Poznaję zaledwie parę pozycji z tego zestawienia.
Z filmów to żadnego nie widziałem. Polecacie coś poza "dyskusjogennym" tytułem "Interstellar"?
"Boyhood"
"Grand Budapest Hotel"
Moim zdaniem Boyhood to zdecydowany faworyt - te filmy szczerze polecam. Interstellara nie polecam

W tym roku po prostu ludzie mieli dosyć strzelanek ,sf czy mordobić - wróciło na prawdę ambitne kino i mocen - kiedy oglądałem Boyhod po 15 minutach zacząłem się zastanawiać kiedy coś zacznie się dziać , złapałem się na tym ,że jak nie przyleciał żaden smok czy statek kosmiczny czy nie polała się krew to czułem się rozczarowany - na szczęście skupiłem uwagę i od razu zacząłem "czuć" ten film ... w każdym razie żaden z nich nie jest do kotleta 
A ! No i jeśli ktoś jeszcze nie widział to "Sędzia" jest na prawdę mocny - w sumie dziwię się ,że nie ma nominacji.

A ! No i jeśli ktoś jeszcze nie widział to "Sędzia" jest na prawdę mocny - w sumie dziwię się ,że nie ma nominacji.