Ogry walczyły z ChD które stały im na drodze do imperium. To, że w końcu dotarły do imperium nie wróży dobrze ChD.Nijlor pisze:Są jeszcze CHD?
End Of Times - czyli na bieżąco co tam w świecie Warhammera
Re: End Of Times - czyli na bieżąco co tam w świecie Warhamm
"Mam sto rąk, sto sztyletów... gdy chcę, sto ran zadam."
- Cytrus Kontynentalny
- "Nie jestem powergamerem"
Albo ropuch będzie wracał i ginął w zależności od własnego widzimisię. Jego zmumifikowane ciało zostało zniszczone, czy po prostu znowu przestało reagować?Rogal pisze:Pewnie będzie, że slan w ostatnim momencie ewakuował się brązowym tunelem, stając się kijanką i gdzieś w krzaczorach egzystuje i rodzi się na nowoOkoń pisze:(...)
BTW, we fluffie Lorda Kroaka było że jego przeznaczeniem jest trwać do końca wszechświata. Jeżeli go już nie ma, to nie rokuje to dobrze dla nikogo.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Powinien od Grimgora znowu dostać w zęby i byłoby zabawnie.
najfaniejsza to jest figurka Witch Huntera a najładniejsza piechota to Phoenix Guards z HElwieserce85 pisze:Ja mozna bylo pozbyc sie naj wspanialszych magow uniwersum z najladniejszymi modelami. ..to jest jakis koszmar.
The skaven use Morrslieb to bombard the Lizardem but thanks to the effort of the Slann mages, some of them survive, although ALL of the SLann mages are slain in the process and are basically as Lord Kroak... This guy awakens and beats death, retuns to life just to save certain areas of Lustria by creating magical orbs that lift those lands and set them into the void" (YES WELCOME BUBBLEHAMMER, POKEHAMMER, WARHAMMERBALL ). After that Kroak dies again, and the prophet of SOtek dies too.
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Albo_Albo pisze:najfaniejsza to jest figurka Witch Huntera a najładniejsza piechota to Phoenix Guards z HElwieserce85 pisze:Ja mozna bylo pozbyc sie naj wspanialszych magow uniwersum z najladniejszymi modelami. ..to jest jakis koszmar.
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
Można tak trochę więcej o Bretonni? krążą plotki o jej zmarginalizowaniu. Słyszałem o walkach z nieumarłymi, demonami, spustoszeniu kraju. Król nie żyje, GK prowadzi krucjatę do imperium, elfy (tfu) budują sobie porty na Bretońskich ziemiach. Mógłby mi ktoś jakoś uporządkować i rozjaśnić mi sytuacje?
znaczy to figsy z bretonni jak wczesniej z kisleva czy chaos dwarfow zyskuja na cenie
lwieserce85 pisze:Albo_Albo pisze:najfaniejsza to jest figurka Witch Huntera a najładniejsza piechota to Phoenix Guards z HElwieserce85 pisze:Ja mozna bylo pozbyc sie naj wspanialszych magow uniwersum z najladniejszymi modelami. ..to jest jakis koszmar.
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Kolego grzeczniej bo my razem gimnazjum nie konczylismy.
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
przeciez to jest grzecznie
no wiem bo jestem starszy i za moich lat gimnazjum to w NRD bylo
a NRD-owska reprezentacja kobiet w lekkiej atletyce wyglądała jak zawody strongmanów z Pudzianem na czeleAlbo_Albo pisze:przeciez to jest grzecznie
wątpię, żeby 9 ed była na okragłe podstawki...
Jest już filmik z nowymi Skaveńskimi masakratorami
https://www.youtube.com/watch?v=Ul7nBt5YN1w
Preordery : http://www.games-workshop.com/en-PL/Skaven-Stormfiends
https://www.youtube.com/watch?v=Ul7nBt5YN1w
Preordery : http://www.games-workshop.com/en-PL/Skaven-Stormfiends
Dobra wiadomość dla lizaczków - potwierdzone info, że garść slannów przeżyła.
A part of the slann take part in the exodus, means some of the pyramids leaving earth and are disappearing in the clouds. "It was time for the slann to return to the stars".
The remaining slaan try to limit the influence of the war raged by Chaos and Skaven, they all dy. Among them Lord Madzamundi and Lord Kroak, the last survivor.
Lustria and the southlands are destroyed by fire storms
The leaving slaan only take some skinks with them. Most of the lizardmen are left behind, watching the exodus.
Lord Madzamundi and Lord Kroak can destroy or deflect most of the pieces of Morrslieb, and hence prevent the whole world burning away or flooded by the resulting tsunamis.
Lord Kroak creates certain protecting bubbles of power, and "irregular pieces of earth and jungle" are drifting unharmed through the cataclysm, send away over the horizon.
Zostało zniszczone, ale jego ostatnie chwile były epickie. Fragment z booka:Cytrus Kontynentalny pisze:Jego zmumifikowane ciało zostało zniszczone, czy po prostu znowu przestało reagować?
(...)the world have ended, covered in fire and ruin. So it would have been, were it not for Lord Kroak.
Slowly, indomitably, impossibly, the mummified hand lifted in defiance. From behind the golden mask came a single word. His was the power cosmic, and energies from beyond the stars were his to command one final time. He could not halt the destrucion, but Lord Kroak contained it. Lustria and the Southlands were smashed asunder, yet the firestorms were dissipated. The tidal waves that should have washed over the tallest mountains, wrecking the world in their fury, were instead becalmed.
Protected by his Shield of the Old Ones - an orb of serenity amidst the inferno - Lord Kroak ingurgitated the energies, using them to produce several protective force domes. Incongruously, the chunks of earth and jungle under each dome floated through the cataclysm, as Lord Kroak sent them up and beyond the horizon of the world. It was a last selfless act before he was consumed in the conflagration that raged over the sunken lands of Lustria.
A ja mam pytanko do posiadaczy książek w twardej oprawie. Konkretnie chodzi o książki z zasadami - Nagash, Glottkin i Thanquol mają na okładce zdjęcia modeli z błyszczącą folią, natomiast Khaine jest matowy - wszyscy tak mają, czy ja trafiłem na jakąś podróbę?