Corunn - High Elfy / Bretonnia

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Corunn - High Elfy / Bretonnia

Post autor: Naviedzony »

Mam wrażenie, że niektóre elementy figurki wyglądają na niedopieszczone, ale to chyba wina nienajlepszych zdjęć. Najlepiej wygląda płaszcz, brawo!

Myślę, że Twoje rysunki są świetne. Masz bardzo czystą, klarowną kreskę bez zbędnej mangowości. Nie obrażę się, jak wstawisz tu ich więcej. :)

Awatar użytkownika
Corunn
Chuck Norris

Post autor: Corunn »

No nie mogłam się powstrzymać :D Zwłaszcza zainspirowana przez Ciasteczkowego :)
Like a Sir :>
Obrazek
...But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams.

Awatar użytkownika
Kubaf16
Chuck Norris

Post autor: Kubaf16 »

Płaszcz jest według mnie niedokończony, a skóra... Mam nadzieję że w realu jest bardziej "skórzasta" ;)
A skojarzenie z ośmiornicą rzuciło dla mnie całkiem nowe światło na ten model :mrgreen: (Sam mam i mina przeciwnika bezcenna gdy mu mówię że mam wszystkie sygnaturki :mrgreen: )
kubencjusz pisze:Że stronic zapisanych ilość, o jakości areny nie świadczy uświadomić sobie musisz, młody padawanie. Hmmmm.
Naviedzony pisze: A po co pomagać ludziom? Ludzie są niegodni elfiej pomocy. :P

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

8 sygnaturek=8 ramion ośmiornicy, proste :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

A tak przy okazji - Wszystkiego najlepszego :)

Awatar użytkownika
Corunn
Chuck Norris

A dziękuje bardzo =^_^=

Awatar użytkownika
Corunn
Chuck Norris

Trzech z sześciu rycerzy Graala. Oczywiście zdjęcia, jak to u mnie, robione kolanem :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
krucjatus
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: krucjatus »

Przyciemnij zagłębienia tkanin, metaliki też można by powyciągać, ale ogólne wrażenie spoko. Podoba mi się kolorystyka. :)

konan
Wałkarz

Post autor: konan »

bardzo fajny banner maja ci rycerze

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Najbardziej przegięci Graale, jakich widziałem. Tacy cali ociekający złotem sprawiają wrażenie jakby byli wagonem królów. :P Dobra robota, choć można byłoby ich jeszcze troszkę powyciągać.

Awatar użytkownika
Corunn
Chuck Norris

Koniki. Zdecydowanie powinnam robić zdjęcia z większej odległości, nie byłoby aż tak widać, że zrobiłam ze smoka mutanta z dziwną główką :D Poprawię się, jak dorobię rycerzy i podstawki (bo na to, że nauczę się robić zdjęcia to nie liczę za bardzo :))

Obrazek

Wbrew temu, co widać, biały jest cieniowany :)
Ostatnio zmieniony 13 lut 2015, o 18:46 przez Corunn, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Super wyszły te Twoje koniki =D>
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
MadMax
Wodzirej

Post autor: MadMax »

Bardzo fajne :D. Czy podstawki są do dokończenia? Jakieś takie biedne.
"War. War never changes".

TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!

Ekspresowa Realizacja !!!

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Jasne, że do dokończenia, bo ostatni przecież w ogóle nie ma podstawki zrobionej. Ale same modele miodne.

Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

Post autor: Matijjos »

Ja mam dziwne odczucia- z jednej strony masz wielki potencjał- co widać na freehandach i na rysunkach, które wstawiasz. Zdecydowanie masz w sobie element artysty. Z drugiej strony brakuje mi dokładności w wykonaniu, jeżeli chodzi o zwykłe "rzemieślnicze" malowanie, np. cieniowania kropierzy. Kropierz środkowego konia, oprócz bardzo ładnych smoków wydaje się być pomalowany tylko jednym kolorem na biało, bez cieniowania (abstrahuję od złotych pasków). Podobnie zdaje się być z koniem z prawej, z lewej fiolet jest zbyt ciemny, żeby coś stwierdzić. Moim zdaniem, jeśli popracujesz nad technikami malarskimi, to zajdziesz bardzo wysoko.
Tak poza tym, to polecam rozjaśnienie pęcin, zdecydowanie poprawia wygląd koni. I zalep tę dziurę nad pasem a pod "kolczugą" konia, bo straszy :D

Awatar użytkownika
Corunn
Chuck Norris

Matijjos pisze:Ja mam dziwne odczucia- z jednej strony masz wielki potencjał- co widać na freehandach i na rysunkach, które wstawiasz. Zdecydowanie masz w sobie element artysty. Z drugiej strony brakuje mi dokładności w wykonaniu, jeżeli chodzi o zwykłe "rzemieślnicze" malowanie, np. cieniowania kropierzy. Kropierz środkowego konia, oprócz bardzo ładnych smoków wydaje się być pomalowany tylko jednym kolorem na biało, bez cieniowania (abstrahuję od złotych pasków). Podobnie zdaje się być z koniem z prawej, z lewej fiolet jest zbyt ciemny, żeby coś stwierdzić. Moim zdaniem, jeśli popracujesz nad technikami malarskimi, to zajdziesz bardzo wysoko.
Tak poza tym, to polecam rozjaśnienie pęcin, zdecydowanie poprawia wygląd koni. I zalep tę dziurę nad pasem a pod "kolczugą" konia, bo straszy :D
Rozjaśniłam nieco zdjęcie, widać lepiej, że fioletowy jest cieniowany na różowo :) A biały, co przyznaje, jest pocieniowany bardzo, bardzo jasno i tego nie widać - ale przy okazji kolejnych koników postaram się to nadrobić :)

Dziękuję za uwagi :)

Awatar użytkownika
Corunn
Chuck Norris

Dragon Prince. W zamierzeniu miało być na bogato i jest ;) Zdjęcia tradycyjnie robione kolanem :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

nie ma do czego się przyczepić, fajne metaliki, fiolet, podstawki i freehand :)

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Ekstra kolorystyka:D
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Dzisiaj zadowolony, skoczyłem swoich Grail Knightów, wchodzę w twoją galerię i kopara opada mi na ziemię. 3 Świętych, których pomalowałaś gniecie jaja i trze moszną o bruk. Naprawdę wyglądają świetnie =D>

Do Dragonów jest świetnie dobrana kolorystyka. Modele wyglądają naprawdę dobrze :)
Myślę, że jak opanujesz więcej malarskich technik, to dotychczasowi forumowi kozacy w malowaniu, będą mogli czyścić Ci buty :wink:

Czekam na więcej.

Odnośnie pomalowania drugiej części szafy. Może coś takiego?
Obrazek
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

ODPOWIEDZ