Barbarossa pisze:(...)
Ciesze się, że nie tylko mnie ten nonses elficki tak godzi w oczy
Barbarossa pisze:(...)
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Barbarossa pisze:Innymi słowy wyglądało to tak:Torian pisze:Lie Elfy weszły w sojusz z Malekithem bo poznały prawdę o wielkim kłamstwie, to po pierwsze. Po drugie nie wszystkie bo część się opowiedziała po stronie Tyriona, który został awatarem Khaina przez knowania Morathi. Pomijasz zupełnie fakt, że Malekith przeszedł przez płomień i zgodnie z przyjętym prawem stał się Królem Feniksem, zatem to co było przeciw niemu to rebel scum.
Do reszty się nie odnoszę bo nie czytałem, ale akurat Curse of Khaine było spójne i ciekawe
Teclis przychodzi do Imrika: wiesz, 6000 lat temu chyba pomyliliśmy się z tym całym Malekithem.
Imrik: o rly?
Teclis: tak, choć ostatnie milenia spędził prowadząc z nami wojny lub obdzierając ze skóry jeńców w chwilach spokoju, to powinien być królem, trzeba dać mu szansę
Imrik: Tru, dat
Teclis: Dobra, zrobimy tak: w momencie, kiedy razem z całą swoją armią pojawi się na naszym kontynencie, przejdziesz na jego stronę i zabijesz wszystkich, którzy będą próbowali bronić przed nim naszej twierdzy
Imrik: Sounds great! (zwołuje swoje wojska):
OK, ziomale, wiem, że przez kilka tysięcy lat walczyliśmy z Malekithem i wiem, że jest morderczym sadystycznym psychopatą, ale wychodzi, że to chyba jakieś nieporozumienie było. Ustaliliśmy z Teclisem, że pomożemy mu zdobyć Ulthuan. Macie za zadanie na początek wyrżnąć naszych fumfli obrońców twierdzy, a potem się zobaczy.
Zgromadzona armia dragon princes: Brzmi legitymacyjnie! Wchodzimy w to! I nic nie powiemy żadnemu z naszych dawnych sojuszników! Nikt nie ma żadnych wątpliwości! Hurraaa!!!
Służę:Marks pisze:Fantastyka wymaga takich uproszczeń, ale najlepiej jak są one lepiej umotywowane.
Śpieszę z odpowiedzią: Lizardmeni bez Slannów i Skinków które odleciały w pokeballach.Jędrul pisze:kto jest najbardziej koniec.
A mnie ten nowy elfi fluff pasuje... takie są elfy... zdradzieckieJacobs pisze:Barbarossa pisze:(...)
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
I teraz wszystkie elfy będą mogły pieścić wiewiórki.Fuxiorr pisze:A mnie ten nowy elfi fluff pasuje... takie są elfy... zdradzieckieJacobs pisze:Barbarossa pisze:(...)