nowe HE 2250

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

nowe HE 2250

Post autor: thurion »

Archmage (225)
- II level (35)
- Seerstaff of Saphery (30)
- 3x DS (60)
350

Dragon Mage (350)
- II level (35)
- Ring of Fury (40)
- Silver Wand (10)
435

Spearmen x12 (108)
- Musician (5)
113

Spearmen x13 (117)
- Musician (5)
122

Lion Chariot
140

Lion Chariot
140

Dragon Princes of Caledor x5 (150)
- Musician (10)
- Standard Bearer (20)
- Banner of Sorcery (50)
230

- Musician (10)
160

- Musician (10)
160

RBT x4
400

TOTAL:
2250

PD:
9-14 + Ring of Fury

DD:
5 + 3x DS

Modele:
52

czekam na krytyke ;)

Awatar użytkownika
Kedziorson
Masakrator

Post autor: Kedziorson »

lwie rydwany są IMO za drogie....mają wady i zalety ale ja wolałbym 2 normalne i jakieś scout wrzucić :D

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Mało tego - z WE się nie boję :)

A nie obawiasz się, że tego plewnego maga coś ubije ?? T3, bez sava - idealny cel dla łuków, no i ten Sun Dragon to taki sobie - 5+ sava ma i 5 ran, a te T6 za dużo nie musi pomóc. Na dzień dobry hail, poprawka z łuków i po smoku powinno być.

Ja bym bardziej takową rozpę zorientował jak już na ofensywę.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Kedziorson pisze:lwie rydwany są IMO za drogie....mają wady i zalety ale ja wolałbym 2 normalne i jakieś scout wrzucić :D
fajne sa :P figurki
Scimitar pisze:Mało tego - z WE się nie boję :)
ja wiem ze z punktu widzenia WE najwekszym zagrozniem jest Star Dragon... ale nie wydaje mi sie zeby to byla najlepsza opcja, mi sie naprawde ciezko skladalo sensowana rozpe na tymze smoczku, no i co to za HE bez magii...
Scimitar pisze: A nie obawiasz się, że tego plewnego maga coś ubije ?? T3, bez sava - idealny cel dla łuków,
obawiam, ale postaram sie zeby nie ;)
Scimitar pisze: no i ten Sun Dragon to taki sobie - 5+ sava ma i 5 ran, a te T6 za dużo nie musi pomóc. Na dzień dobry hail, poprawka z łuków i po smoku powinno być.
no wlasnie T6 z lukami mu pomaga bardziej niz save czy ilosc ran ;)
Scimitar pisze: Ja bym bardziej takową rozpę zorientował jak już na ofensywę.
to juz subiektywne specyfikajce, ofensywny to ja mam chaos ;) ktory niesmialo powiem kalkuluje sie duzo lepiej od ofensywnych HE...

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

lwie rydwany to chyba nie najlepsza inwestycja - naprawde sa za drogie jak na swoje mozliwosci (nawet wyglad ich nie uratuje ;-) )

miejsce do chowania magów - praktycznie brak - te oddzialiki spearmanów gina od pierwszego lepszego strzelania :)

złozenie herosów dobre - powiedziałby ze wrecz standardowe (wymiennie mozna dawac RoF i 2DS - jak kto lubi)

brakuje tu jeszcze jakies lekkiej jednostki - orzeł, SW, fast - by moc chociazby spowolnic wroga czy tez odgiac szarze.

ja bym szukał punktów w tych małych oddziałach spearmanów i lwich rydwanach (mozna zamiast nich dac wiekszy klocek speamanów, luczników lub LSG, SW) :)

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Post autor: Loremaster »

Lwie rydwany są super szczególnie w armii defensywnej, zadają min. 7hitów z siła 5, a że obsługa i lwy mają WS5 to tylko pomaga + fear naprawdę dużo daje jak sie gra z umarlakami, demonami czy innym wzbudzającym strach badziewiem , swietnie się uzupłeniają z Dragon Princes

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Dalbys jednych lucznikow zamiast jednych speraerlfow... Zdejma moze fasta lub maszynke... IMO lepszy wybor... :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Kurcze tak naprawde niemasz porządnej blokady,może zaboleć z niektórymi armiami,wadą jest też to iż wydajesz 280 na 2 rydwany,ja bym to inaczej zainwestował,ale rozumiem że tu o fajność nie o max jakości chodzi,mimo to zaproponuje małą zmiane
wywalić spirmanów,i dać 2x łuczników(te oddziałki włóczników to włąściwie co mają robić?).

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

trzymac na przemian maga/ chronic bolce, przyjmowac fasty i inne piardy na klate ;), tudziez robic jako fast infantry robiac flee i wciagajac w pulapki :P (w zalozeniu oczywiscie ;) )

spot
Wałkarz

Post autor: spot »

Thurion,
piszesz rozpiske, więc zakładam, że posiadasz nowego AB do HE.

Czy mógłys z łaski swojej wskazać mi miejsce gdzie jest tam napisane, że 2 bolce zajmuja jeden slot.
Ta sama prośba związana z chariotami.

Z góry dzięki.

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

Post autor: Górken »

to proste są 4 sloty rare na 2000-3000 ;)

Artemis
Chuck Norris

Post autor: Artemis »

Nie zajmują jednego slota, tylko HE mają 4 rary na 2k.

spot
Wałkarz

Post autor: spot »

o córva, na to nie zwróciłem uwagi...

Awatar użytkownika
Kowal
Mudżahedin

Post autor: Kowal »

Mam troszke inny pomysł na nowe elfy, choć bynajmniej nie na dużym smoku, bo nic sie przy nim nie mieści :P Ty masz taki pomysł i myśle, ze bedzie on w miare działał. Mam jedno pytanie - nie boisz sie o arcymaga :wink: :?:

9 liderki to malo nie jest, ale siedzac w 12-13 spearmanach to ten pan bedzie mial panike co runde, a jak choc raz nie zda, to bedzie bardzo niemilo. Daj mu chociaz zdawanie liderki na 3 kosciach raz na gre, a juz poczujesz sie nieco pewniej ;)

Pozdrawiam,
Kowal

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Kowal pisze: 9 liderki to malo nie jest, ale siedzac w 12-13 spearmanach to ten pan bedzie mial panike co runde, a jak choc raz nie zda, to bedzie bardzo niemilo. Daj mu chociaz zdawanie liderki na 3 kosciach raz na gre, a juz poczujesz sie nieco pewniej ;)
l
dokladnie to samo myslalem :) i w wersji pierwszej rozpy mialem rerolke ;) ale scialem w poczet pkt :P po uwzglednieniu komentarzy zmienilbym jednak na pierwotna wersje, o na taka:

Archmage (225)
- II level (35)
- Seerstaff of Saphery (30)
- 3x DS (60)
- The Gem of Courage (10)
360

Dragon Mage (350)
- II level (35)
- Ring of Fury (40)
- Silver Wand (10)
435

Spearmen x12 (108)
- Musician (5)
113

Archers x10
110

Lion Chariot
140

Lion Chariot
140

- Musician (10)
- Standard Bearer (20)
- Banner of Sorcery (50)
230

- Musician (10)
160

- Musician (10)
160

RBT x4
400

TOTAL:
2248

PD:
9-14 + Ring of Fury

DD:
5 + 3x DS

Modele:
49

Kowal, zarzuc swoja rozpe !!
pzdr

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

istrnieje zdawanie paniki na 3 kosciach?:(
nowe haje sa wkurzajace bomozna wziac 3 bolce i orła

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

[quote="thurion"]trzymac na przemian maga/ chronic bolce, przyjmowac fasty i inne piardy na klate ;), tudziez robic jako fast infantry robiac flee i wciagajac w pulapki :P (w zalozeniu oczywiscie ;) )[/quote]
Równie dobrze mogą to robić łucznicy w takiej ilości,a do tego mogą ustrzelić tego czy innego fasta,jeżeli już spirmani to moim zdaniem w konkretnej ilości.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Mam troszke inny pomysł na nowe elfy, choć bynajmniej nie na dużym smoku, bo nic sie przy nim nie mieści
Mnie się mieści mnóstwo.
Tu jest 800 pts w dwóch herosach. Star dragon + bsb kosztują mnie jakieś 30 pts więcej. A potencjał moim zdaniem duzo większy.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Czy ja wiem..

Tu też smok jest, a magia bardzo mocna.

A zionięcia smoków się różnią jakoś?

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Siłą, Star ma 4, Sun ma 2

ODPOWIEDZ