nowe HE 2250
nowe HE 2250
Archmage (225)
- II level (35)
- Seerstaff of Saphery (30)
- 3x DS (60)
350
Dragon Mage (350)
- II level (35)
- Ring of Fury (40)
- Silver Wand (10)
435
Spearmen x12 (108)
- Musician (5)
113
Spearmen x13 (117)
- Musician (5)
122
Lion Chariot
140
Lion Chariot
140
Dragon Princes of Caledor x5 (150)
- Musician (10)
- Standard Bearer (20)
- Banner of Sorcery (50)
230
- Musician (10)
160
- Musician (10)
160
RBT x4
400
TOTAL:
2250
PD:
9-14 + Ring of Fury
DD:
5 + 3x DS
Modele:
52
czekam na krytyke
- II level (35)
- 3x DS (60)
350
Dragon Mage (350)
- II level (35)
- Ring of Fury (40)
- Silver Wand (10)
435
Spearmen x12 (108)
- Musician (5)
113
Spearmen x13 (117)
- Musician (5)
122
Lion Chariot
140
Lion Chariot
140
- Musician (10)
- Standard Bearer (20)
- Banner of Sorcery (50)
230
- Musician (10)
160
- Musician (10)
160
RBT x4
400
TOTAL:
2250
PD:
9-14 + Ring of Fury
DD:
5 + 3x DS
Modele:
52
czekam na krytyke
- Kedziorson
- Masakrator
lwie rydwany są IMO za drogie....mają wady i zalety ale ja wolałbym 2 normalne i jakieś scout wrzucić
Mało tego - z WE się nie boję
A nie obawiasz się, że tego plewnego maga coś ubije ?? T3, bez sava - idealny cel dla łuków, no i ten Sun Dragon to taki sobie - 5+ sava ma i 5 ran, a te T6 za dużo nie musi pomóc. Na dzień dobry hail, poprawka z łuków i po smoku powinno być.
Ja bym bardziej takową rozpę zorientował jak już na ofensywę.
A nie obawiasz się, że tego plewnego maga coś ubije ?? T3, bez sava - idealny cel dla łuków, no i ten Sun Dragon to taki sobie - 5+ sava ma i 5 ran, a te T6 za dużo nie musi pomóc. Na dzień dobry hail, poprawka z łuków i po smoku powinno być.
Ja bym bardziej takową rozpę zorientował jak już na ofensywę.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
fajne sa figurkiKedziorson pisze:lwie rydwany są IMO za drogie....mają wady i zalety ale ja wolałbym 2 normalne i jakieś scout wrzucić
ja wiem ze z punktu widzenia WE najwekszym zagrozniem jest Star Dragon... ale nie wydaje mi sie zeby to byla najlepsza opcja, mi sie naprawde ciezko skladalo sensowana rozpe na tymze smoczku, no i co to za HE bez magii...Scimitar pisze:Mało tego - z WE się nie boję
obawiam, ale postaram sie zeby nieScimitar pisze: A nie obawiasz się, że tego plewnego maga coś ubije ?? T3, bez sava - idealny cel dla łuków,
no wlasnie T6 z lukami mu pomaga bardziej niz save czy ilosc ranScimitar pisze: no i ten Sun Dragon to taki sobie - 5+ sava ma i 5 ran, a te T6 za dużo nie musi pomóc. Na dzień dobry hail, poprawka z łuków i po smoku powinno być.
to juz subiektywne specyfikajce, ofensywny to ja mam chaos ktory niesmialo powiem kalkuluje sie duzo lepiej od ofensywnych HE...Scimitar pisze: Ja bym bardziej takową rozpę zorientował jak już na ofensywę.
lwie rydwany to chyba nie najlepsza inwestycja - naprawde sa za drogie jak na swoje mozliwosci (nawet wyglad ich nie uratuje )
miejsce do chowania magów - praktycznie brak - te oddzialiki spearmanów gina od pierwszego lepszego strzelania
złozenie herosów dobre - powiedziałby ze wrecz standardowe (wymiennie mozna dawac RoF i 2DS - jak kto lubi)
brakuje tu jeszcze jakies lekkiej jednostki - orzeł, SW, fast - by moc chociazby spowolnic wroga czy tez odgiac szarze.
ja bym szukał punktów w tych małych oddziałach spearmanów i lwich rydwanach (mozna zamiast nich dac wiekszy klocek speamanów, luczników lub LSG, SW)
pozdrawiam
miejsce do chowania magów - praktycznie brak - te oddzialiki spearmanów gina od pierwszego lepszego strzelania
złozenie herosów dobre - powiedziałby ze wrecz standardowe (wymiennie mozna dawac RoF i 2DS - jak kto lubi)
brakuje tu jeszcze jakies lekkiej jednostki - orzeł, SW, fast - by moc chociazby spowolnic wroga czy tez odgiac szarze.
ja bym szukał punktów w tych małych oddziałach spearmanów i lwich rydwanach (mozna zamiast nich dac wiekszy klocek speamanów, luczników lub LSG, SW)
pozdrawiam
- Loremaster
- Oszukista
Lwie rydwany są super szczególnie w armii defensywnej, zadają min. 7hitów z siła 5, a że obsługa i lwy mają WS5 to tylko pomaga + fear naprawdę dużo daje jak sie gra z umarlakami, demonami czy innym wzbudzającym strach badziewiem , swietnie się uzupłeniają z Dragon Princes
Dalbys jednych lucznikow zamiast jednych speraerlfow... Zdejma moze fasta lub maszynke... IMO lepszy wybor...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Kurcze tak naprawde niemasz porządnej blokady,może zaboleć z niektórymi armiami,wadą jest też to iż wydajesz 280 na 2 rydwany,ja bym to inaczej zainwestował,ale rozumiem że tu o fajność nie o max jakości chodzi,mimo to zaproponuje małą zmiane
wywalić spirmanów,i dać 2x łuczników(te oddziałki włóczników to włąściwie co mają robić?).
wywalić spirmanów,i dać 2x łuczników(te oddziałki włóczników to włąściwie co mają robić?).
Mam troszke inny pomysł na nowe elfy, choć bynajmniej nie na dużym smoku, bo nic sie przy nim nie mieści Ty masz taki pomysł i myśle, ze bedzie on w miare działał. Mam jedno pytanie - nie boisz sie o arcymaga
9 liderki to malo nie jest, ale siedzac w 12-13 spearmanach to ten pan bedzie mial panike co runde, a jak choc raz nie zda, to bedzie bardzo niemilo. Daj mu chociaz zdawanie liderki na 3 kosciach raz na gre, a juz poczujesz sie nieco pewniej
Pozdrawiam,
Kowal
9 liderki to malo nie jest, ale siedzac w 12-13 spearmanach to ten pan bedzie mial panike co runde, a jak choc raz nie zda, to bedzie bardzo niemilo. Daj mu chociaz zdawanie liderki na 3 kosciach raz na gre, a juz poczujesz sie nieco pewniej
Pozdrawiam,
Kowal
dokladnie to samo myslalem i w wersji pierwszej rozpy mialem rerolke ale scialem w poczet pkt po uwzglednieniu komentarzy zmienilbym jednak na pierwotna wersje, o na taka:Kowal pisze: 9 liderki to malo nie jest, ale siedzac w 12-13 spearmanach to ten pan bedzie mial panike co runde, a jak choc raz nie zda, to bedzie bardzo niemilo. Daj mu chociaz zdawanie liderki na 3 kosciach raz na gre, a juz poczujesz sie nieco pewniej
l
Archmage (225)
- II level (35)
- 3x DS (60)
- The Gem of Courage (10)
360
Dragon Mage (350)
- II level (35)
- Ring of Fury (40)
- Silver Wand (10)
435
Spearmen x12 (108)
- Musician (5)
113
Archers x10
110
Lion Chariot
140
Lion Chariot
140
- Musician (10)
- Standard Bearer (20)
- Banner of Sorcery (50)
230
- Musician (10)
160
- Musician (10)
160
RBT x4
400
TOTAL:
2248
PD:
9-14 + Ring of Fury
DD:
5 + 3x DS
Modele:
49
Kowal, zarzuc swoja rozpe !!
pzdr
[quote="thurion"]trzymac na przemian maga/ chronic bolce, przyjmowac fasty i inne piardy na klate ;), tudziez robic jako fast infantry robiac flee i wciagajac w pulapki :P (w zalozeniu oczywiscie ;) )[/quote]
Równie dobrze mogą to robić łucznicy w takiej ilości,a do tego mogą ustrzelić tego czy innego fasta,jeżeli już spirmani to moim zdaniem w konkretnej ilości.
Równie dobrze mogą to robić łucznicy w takiej ilości,a do tego mogą ustrzelić tego czy innego fasta,jeżeli już spirmani to moim zdaniem w konkretnej ilości.
Mnie się mieści mnóstwo.Mam troszke inny pomysł na nowe elfy, choć bynajmniej nie na dużym smoku, bo nic sie przy nim nie mieści
Tu jest 800 pts w dwóch herosach. Star dragon + bsb kosztują mnie jakieś 30 pts więcej. A potencjał moim zdaniem duzo większy.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.