Jak zostać Generałem - pytania o HE

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Vulturius
Pseudoklimaciarz

Re: Jak zostać Generałem - pytania o HE

Post autor: Vulturius »

A jaką rozpą grasz? Powiedz coś więcej, bo inne jest wystawienie na pełen defens a inne ofens.

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

Lenczek pisze:Chlopaki, pytanie za 100pkt :D jak nauczyć się dobrego pozycjonowania/wystawiania swoich oddziałów ? Jakies rady ? na co zwracac uwagę? kolejne mecze i przegrywam przez wystawienie, nawet fartowne rzuty na lucznikach mi nie pomogly :D
tu masz całkiem wytłumaczone szczególnie na HE zobacz sobie na jego bitwy na ETC

https://www.youtube.com/user/FollowFurion

Lenczek
Mudżahedin

Post autor: Lenczek »

Furiona oglądam, ale On widzi rzeczy których normalny śmiertelnik nie widzi :P ja nie ogarniam jego kmin jeszcze...;/

jak to jest ze strzelania z dziala w princa na smoku ? wali w model i rani z jakim T? smoka czy princa ? a moze oddzielnie gora i dól jest rozpatrywana ?
Teraz na turnieju koles mowil, ze ironblaster wali zarówno w góre jak i dól i oddzielnie sie rozpatruje trafienie w smoka i princa. W rezultacie z K6 max jakie moze zadac ironblaster zadal mi 9 ran....prince zszedl calkowicie i smok przezyl na 1W...... Jak to jest mozliwe w ogole ?

Zwykle strzelanie BS-owe ogarniam.....T smoka, potem randomizacja...1-4 smok, 5-6 prince....i poszczegolne T w zależności gdzie sie trafi.....
a jak jest z dzialami, katapami etc ?

@Cichy
Mudżahedin

Post autor: @Cichy »

Ma racje. Obrywa zarówno góra jak i dół. Niestety.

Lenczek
Mudżahedin

@Cichy pisze:Ma racje. Obrywa zarówno góra jak i dół. Niestety.
przeciez to paranoja....z max 6 ran zadaje np 9.... ? gratis dostaje kolejny strzal ? <cry>

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Niestety, taki wymysł 8 edycji. Poprzednio losowało się Jeźdźca lub Smoka w przypadku Działa, a dodatkowo, poza Great Cannonem w Imperium, zadawały one tylko D3 rany :?
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Lenczek
Mudżahedin

jak zyc, jak zyc...;/

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

do 9 edycji już niedługo :)

Lenczek
Mudżahedin

hmmmmm :D mowisz ? :D

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Sprawdza się komuś ognisty feniks? W sumie od czasu nowego booka ani razu nie próbowałem go. Bardziej mnie kusi zrobić z niego kamikadze z antkiem. Pamiętam, że ktoś zadał pytanie, czy jeżeli antek i feniks padną od tego samego strzału np. z cannona, to dostają +1 do wskrzeszenia, bo zgineli "w tej samej" chwili?
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

@Cichy
Mudżahedin

Zagrałem na starym drafcie w asyście Princa na SD i sprawdzał się bardzo fajnie. Dwa razy wleciał pod kule spadł i wstał i swoje pozabijał (trochę farta).
Troszkę szkoda że w nowym nie można pozwolić sobie na to.

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Czemu na nowym nie da się? Przecież ograniczenia zawsze dotyczą lodowego, nie ognistego?

@Cichy
Mudżahedin

Chodzi mi o Antka na flame plus SD.

Awatar użytkownika
krzychoss
Falubaz

Post autor: krzychoss »

Latający antek i SD ograniczają się tak naprawdę w slotach lord/hero i ilości mounted heroes(3+ jeden slot). Na obecną chwilę to jedyne co może ich wykluczyć w jednej rozpisce.

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Dobra, ale ludziom wchodzą rozpy z dwoma SD, to czemu SD+Antek na ognistym nie?
2 sloty, bo powyżej 60% w hero/lords i co jeszcze? Można później wystawić konnice, wtedy to faktycznie 3+ mounted heros i kolejny slot. Generalnie wchodzi, czy może ja to inaczej rozumie :D ?

Awatar użytkownika
krzychoss
Falubaz

Ja też się dziwię:D Chyba że chodzi o to że BoWD jest obowiązkowy i wtedy z nim się po prostu nie zmieści rozpiska na dwóch latajcach i kawalerii;]

Awatar użytkownika
krzychoss
Falubaz

Post pod postem Ale cóż.. Jak to jest z podplomykiem jeśli zdechnie antek i ptak w tym samym momencie? Np. Cannon/obaj dostaną hkb z tej samej inicjatywy.

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

5+ imo
Zapraszam do obejrzenia mojej galerii:

Galharen's painting blog

Awatar użytkownika
krzychoss
Falubaz

W sumie w zasadzie jest wprost zapisane że jeśli ptak umiera zabiera ze sobą jeźdźca jeśli miał go w trakcie swojej śmierci. Oraz że ten wraca na startowej ilości ran(zawsze 3?). I dodatkowo że nie korzysta z bonusu antka oraz go nie wskrzesza jeśli ten WCZEŚNIEJ padł.

Awatar użytkownika
Punisher17
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Punisher17 »

Jezeli wykupuje Prince'owi Shadow Armour i wsadzam go na smoka, to jako scouta wystawiam go ze smokiem ? jak to dziala ?
Jak nie jeden to sto jeden

ODPOWIEDZ