Jak zostać Generałem - pytania o HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - pytania o HE
A jaką rozpą grasz? Powiedz coś więcej, bo inne jest wystawienie na pełen defens a inne ofens.
tu masz całkiem wytłumaczone szczególnie na HE zobacz sobie na jego bitwy na ETCLenczek pisze:Chlopaki, pytanie za 100pktjak nauczyć się dobrego pozycjonowania/wystawiania swoich oddziałów ? Jakies rady ? na co zwracac uwagę? kolejne mecze i przegrywam przez wystawienie, nawet fartowne rzuty na lucznikach mi nie pomogly
https://www.youtube.com/user/FollowFurion
Furiona oglądam, ale On widzi rzeczy których normalny śmiertelnik nie widzi
ja nie ogarniam jego kmin jeszcze...;/
jak to jest ze strzelania z dziala w princa na smoku ? wali w model i rani z jakim T? smoka czy princa ? a moze oddzielnie gora i dól jest rozpatrywana ?
Teraz na turnieju koles mowil, ze ironblaster wali zarówno w góre jak i dól i oddzielnie sie rozpatruje trafienie w smoka i princa. W rezultacie z K6 max jakie moze zadac ironblaster zadal mi 9 ran....prince zszedl calkowicie i smok przezyl na 1W...... Jak to jest mozliwe w ogole ?
Zwykle strzelanie BS-owe ogarniam.....T smoka, potem randomizacja...1-4 smok, 5-6 prince....i poszczegolne T w zależności gdzie sie trafi.....
a jak jest z dzialami, katapami etc ?

jak to jest ze strzelania z dziala w princa na smoku ? wali w model i rani z jakim T? smoka czy princa ? a moze oddzielnie gora i dól jest rozpatrywana ?
Teraz na turnieju koles mowil, ze ironblaster wali zarówno w góre jak i dól i oddzielnie sie rozpatruje trafienie w smoka i princa. W rezultacie z K6 max jakie moze zadac ironblaster zadal mi 9 ran....prince zszedl calkowicie i smok przezyl na 1W...... Jak to jest mozliwe w ogole ?
Zwykle strzelanie BS-owe ogarniam.....T smoka, potem randomizacja...1-4 smok, 5-6 prince....i poszczegolne T w zależności gdzie sie trafi.....
a jak jest z dzialami, katapami etc ?
do 9 edycji już niedługo 

Sprawdza się komuś ognisty feniks? W sumie od czasu nowego booka ani razu nie próbowałem go. Bardziej mnie kusi zrobić z niego kamikadze z antkiem. Pamiętam, że ktoś zadał pytanie, czy jeżeli antek i feniks padną od tego samego strzału np. z cannona, to dostają +1 do wskrzeszenia, bo zgineli "w tej samej" chwili?
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.
Dobra, ale ludziom wchodzą rozpy z dwoma SD, to czemu SD+Antek na ognistym nie?
2 sloty, bo powyżej 60% w hero/lords i co jeszcze? Można później wystawić konnice, wtedy to faktycznie 3+ mounted heros i kolejny slot. Generalnie wchodzi, czy może ja to inaczej rozumie
?
2 sloty, bo powyżej 60% w hero/lords i co jeszcze? Można później wystawić konnice, wtedy to faktycznie 3+ mounted heros i kolejny slot. Generalnie wchodzi, czy może ja to inaczej rozumie

- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.
5+ imo
W sumie w zasadzie jest wprost zapisane że jeśli ptak umiera zabiera ze sobą jeźdźca jeśli miał go w trakcie swojej śmierci. Oraz że ten wraca na startowej ilości ran(zawsze 3?). I dodatkowo że nie korzysta z bonusu antka oraz go nie wskrzesza jeśli ten WCZEŚNIEJ padł.
- Punisher17
- "Nie jestem powergamerem"
Jezeli wykupuje Prince'owi Shadow Armour i wsadzam go na smoka, to jako scouta wystawiam go ze smokiem ? jak to dziala ?
Jak nie jeden to sto jeden