Master - Drużynowe Mistrzostwa Krakowa 31.01-01.02

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Leoh
Wodzirej

Re: Master - Drużynowe Mistrzostwa Krakowa 31.01-01.02

Post autor: Leoh »

O wszystkich kostkach to można powiedzieć.
Perfekcyjne kostki, zapewne powinny mieć jedynkę głębszą - a każdy kolejny numer lekko płytszy aby zachować wagę strony.
Niewiele z tego tekstu wynika - poza faktem ze kostki nie są atestowane - do nie wiadomo jakich zastosowań.
Lepiej byś wyszukał jakieś dane a'la zsumowałem 10k rzutów taką kostka oraz 10k rzutów taką kostka -> oto wynik.
Ostatnio zmieniony 2 lut 2015, o 21:27 przez Leoh, łącznie zmieniany 1 raz.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Laik pisze:A w którą stronę będzie odchylenie po obróbce?
zapewne w losową stronę.

Wystarczający powód by na nich nie grać :)
xYz

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Post autor: Szaitis »

To ja bym jeszcze prosił, żeby zakazać Kalafiorowi rzucać swoimi kostkami, a za Furiona bym prosił żeby ktoś inny rzucał, oni nie potrafią kompletnie grać, ale potem jak pojebani rzucają kostkami i na farcie coś tam wygrywają!

Znowu to samo...
Z tego co pamiętam na etc też były reprezentacje grające swoimi kostkami, mam nawet maltańską czy węgierską. Ale to już postulat do Kudłacza, niech to wpiszą w ograniczenia! Team z kostkami q-workshop gra w 7!

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

Właśnie czytałem że najlepsze są kostki z kasyna. Nie mają ściętych krawędzi, są równym sześcianem i nie mają wyżłobionych oczek, tylko naklejone/namalowane i są przeźroczyste, żeby można było zobaczyć, czy nie mają defektów. Kosztują 15$ za 5 kostek :P Można tez kupić zużyte, bo kasyna muszą je wymieniać po 8 godzinach. Wtedy je nawiercają i rzucają mniej 1 i 6, a więcej 2,3,4,5.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Ja na prawdę rozumiem ,że wydaliście kasę i lubicie te kostki ale zmuszanie ludzi do tego ,żeby z wami grali tylko dlatego ,że 3 czy 4 kluby w Polsce używają tych kości jest po prostu nie hallo :). Kości mają odchylenia i jak już wspominałem wystarczy wpisać w google "chessex dice statisic" i wyświetla wam się na prawdę różne artykuły potwierdzające tezę ,że maja zaburzona statystykę .Wystarczy chcieć przez moment nie trollować nie mając argumentów. Uważam ,że obostrzenie z DMP powinno być zapisane w regulaminie każdego dużego turnieju- jeśli wasz przeciwnik będzie miał jakieś "ale" to faktycznie powinno być tak ,że gracie jednym zestawem. Nie ma wtedy dyskusji co jest cacy a co nie :) To jest po prostu kwestia bycia fair wobec kolegów - nic więcej.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Leoh
Wodzirej

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Piotrze, jeżeli piszesz coś tak stanowczego to przytocz konkrety a nie jakieś ogólniki, bo na przykład pierwszy link który pojawia się w googlu mówi zupełnie coś innego niż Ty...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Konkretem jest mail od producenta który przyznaje ,że kostki mogą mieć odchylenia bo są maja wytapiany specjalnie znak przez co zmienia się środek ciężkości - koniec kropka .
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Szaitis pisze:To ja bym jeszcze prosił, żeby zakazać Kalafiorowi rzucać swoimi kostkami, a za Furiona bym prosił żeby ktoś inny rzucał, oni nie potrafią kompletnie grać, ale potem jak pojebani rzucają kostkami i na farcie coś tam wygrywają!
Jak załatwisz żeby jeszcze ktoś nam wystawiał, przenosił i pakował modele to chyba z Jurkiem w to wejdziemy :wink: Będziemy dowodzić siedząc w tronach na wzgórzu "Kairos za domek, star dragon szarża, Paziowi podać insulinę!" :wink:
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

Paź, pazia paziem pogania!!!! :lol2:

mega turniej chłopaki. Poziom expert. Jak dla mnie możecie robić taki tur co miesiąc :)
:twisted: always Vampire :twisted:

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

@Piotrze pierwsze co wychodzi to artykuł na dakka dakka, który mówi że kostki GW i chessex rzucają dużo więcej gał niż powinny, co jest dziwne, biorąc pod uwagę, że na 1 jest najcięższa, więc powinna najczęściej lądować na dole.
W innym artykule mówią że rzucają o 5-10 wiecej pewnych rzutów niż innch na 1000 rzutów, więc mówią żeby to olać.
W jeszcze innym to to że w pierwszym artykule kłamią, i namawiają ludzi do używania drogich kostek z kasyna i żeby to olać i używać normalnych kostek takich jak chesex.

Konkluzja: Módl się do bogów kostek o dobre rzuty :P

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Cauliflower pisze:
Szaitis pisze:To ja bym jeszcze prosił, żeby zakazać Kalafiorowi rzucać swoimi kostkami, a za Furiona bym prosił żeby ktoś inny rzucał, oni nie potrafią kompletnie grać, ale potem jak pojebani rzucają kostkami i na farcie coś tam wygrywają!
Jak załatwisz żeby jeszcze ktoś nam wystawiał, przenosił i pakował modele to chyba z Jurkiem w to wejdziemy :wink: Będziemy dowodzić siedząc w tronach na wzgórzu "Kairos za domek, star dragon szarża, Paziowi podać insulinę!" :wink:
Mogę Paziować we Włocławku :D
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

PiotrB pisze:Konkretem jest mail od producenta który przyznaje ,że kostki mogą mieć odchylenia bo są maja wytapiany specjalnie znak przez co zmienia się środek ciężkości - koniec kropka .
Konkret, to teraz uzyskaj takie zapewnienia od producenta dowolnych kostek którymi chciałbyś grać 8) .
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Napisali, że kostki mogą mieć inny odchył, a nie że mają. Piszą tak ponieważ nie zrobili testów.
My kiedyś spróbowaliśmy na spotkaniu, ale doszliśmy do jakichś stu rzutów. Swoją drogą nagranie było fajne :D
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Leoh
Wodzirej

Ja mam teorie, że te kostki wywierają mocny efekt psychologiczny - logo jest prawie na całą ściankę i jest przeciwnego koloru niż kostka. Wiec jak przeciwnik widzi że na czarnych kościach nagle pojawiają się wielkie białe czachy to panikuje ;)

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Jak w bani kalkulator, a nie gunwo to i kostki niepotrzebne. Można losować czary w marynarzyka*!!! 8)
https://www.youtube.com/watch?v=lyQbNQgUBPk

*Jak się na BP taguje #Jerzy Brzozowski???? #-o :wink:
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Gniewko
Masakrator

Post autor: Gniewko »

Albo zaciesza, jeśli to rzuty na liderkę ;)
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

Mi tam zwisa. Wygląda to na standardowy płacz "przegrałem bo kości były złe" - szczególnie u Kosy, który w jednym poście pisze że raz wypadały same słabe rzuty, a potem same dobre i to NA PEWNO wina kości :)

Oba komplety mi się mieszczą w torbie, więc jak ktoś będzie brąchać to dla świętego spokoju mogę grać kośćmi GW, chociaż Legionowe ładniejsze.
Leoh pisze:Ja mam teorie, że te kostki wywierają mocny efekt psychologiczny - logo jest prawie na całą ściankę i jest przeciwnego koloru niż kostka. Wiec jak przeciwnik widzi że na czarnych kościach nagle pojawiają się wielkie białe czachy to panikuje ;)
+1 :mrgreen: :lol2:

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Przypominam, że znaleziono armie DE, czy ktos zauważył u siebie brak tak owej?

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

to pewnie moja, choć nie zauważyłem braku 8)

ODPOWIEDZ