Master - Drużynowe Mistrzostwa Krakowa 31.01-01.02
Re: Master - Drużynowe Mistrzostwa Krakowa 31.01-01.02
O wszystkich kostkach to można powiedzieć.
Perfekcyjne kostki, zapewne powinny mieć jedynkę głębszą - a każdy kolejny numer lekko płytszy aby zachować wagę strony.
Niewiele z tego tekstu wynika - poza faktem ze kostki nie są atestowane - do nie wiadomo jakich zastosowań.
Lepiej byś wyszukał jakieś dane a'la zsumowałem 10k rzutów taką kostka oraz 10k rzutów taką kostka -> oto wynik.
Perfekcyjne kostki, zapewne powinny mieć jedynkę głębszą - a każdy kolejny numer lekko płytszy aby zachować wagę strony.
Niewiele z tego tekstu wynika - poza faktem ze kostki nie są atestowane - do nie wiadomo jakich zastosowań.
Lepiej byś wyszukał jakieś dane a'la zsumowałem 10k rzutów taką kostka oraz 10k rzutów taką kostka -> oto wynik.
Ostatnio zmieniony 2 lut 2015, o 21:27 przez Leoh, łącznie zmieniany 1 raz.
zapewne w losową stronę.Laik pisze:A w którą stronę będzie odchylenie po obróbce?
Wystarczający powód by na nich nie grać

xYz
To ja bym jeszcze prosił, żeby zakazać Kalafiorowi rzucać swoimi kostkami, a za Furiona bym prosił żeby ktoś inny rzucał, oni nie potrafią kompletnie grać, ale potem jak pojebani rzucają kostkami i na farcie coś tam wygrywają!
Znowu to samo...
Z tego co pamiętam na etc też były reprezentacje grające swoimi kostkami, mam nawet maltańską czy węgierską. Ale to już postulat do Kudłacza, niech to wpiszą w ograniczenia! Team z kostkami q-workshop gra w 7!
Znowu to samo...
Z tego co pamiętam na etc też były reprezentacje grające swoimi kostkami, mam nawet maltańską czy węgierską. Ale to już postulat do Kudłacza, niech to wpiszą w ograniczenia! Team z kostkami q-workshop gra w 7!
Właśnie czytałem że najlepsze są kostki z kasyna. Nie mają ściętych krawędzi, są równym sześcianem i nie mają wyżłobionych oczek, tylko naklejone/namalowane i są przeźroczyste, żeby można było zobaczyć, czy nie mają defektów. Kosztują 15$ za 5 kostek
Można tez kupić zużyte, bo kasyna muszą je wymieniać po 8 godzinach. Wtedy je nawiercają i rzucają mniej 1 i 6, a więcej 2,3,4,5.

Ja na prawdę rozumiem ,że wydaliście kasę i lubicie te kostki ale zmuszanie ludzi do tego ,żeby z wami grali tylko dlatego ,że 3 czy 4 kluby w Polsce używają tych kości jest po prostu nie hallo
. Kości mają odchylenia i jak już wspominałem wystarczy wpisać w google "chessex dice statisic" i wyświetla wam się na prawdę różne artykuły potwierdzające tezę ,że maja zaburzona statystykę .Wystarczy chcieć przez moment nie trollować nie mając argumentów. Uważam ,że obostrzenie z DMP powinno być zapisane w regulaminie każdego dużego turnieju- jeśli wasz przeciwnik będzie miał jakieś "ale" to faktycznie powinno być tak ,że gracie jednym zestawem. Nie ma wtedy dyskusji co jest cacy a co nie
To jest po prostu kwestia bycia fair wobec kolegów - nic więcej.

Piotrze, jeżeli piszesz coś tak stanowczego to przytocz konkrety a nie jakieś ogólniki, bo na przykład pierwszy link który pojawia się w googlu mówi zupełnie coś innego niż Ty...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Jak załatwisz żeby jeszcze ktoś nam wystawiał, przenosił i pakował modele to chyba z Jurkiem w to wejdziemySzaitis pisze:To ja bym jeszcze prosił, żeby zakazać Kalafiorowi rzucać swoimi kostkami, a za Furiona bym prosił żeby ktoś inny rzucał, oni nie potrafią kompletnie grać, ale potem jak pojebani rzucają kostkami i na farcie coś tam wygrywają!

malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole

@Piotrze pierwsze co wychodzi to artykuł na dakka dakka, który mówi że kostki GW i chessex rzucają dużo więcej gał niż powinny, co jest dziwne, biorąc pod uwagę, że na 1 jest najcięższa, więc powinna najczęściej lądować na dole.
W innym artykule mówią że rzucają o 5-10 wiecej pewnych rzutów niż innch na 1000 rzutów, więc mówią żeby to olać.
W jeszcze innym to to że w pierwszym artykule kłamią, i namawiają ludzi do używania drogich kostek z kasyna i żeby to olać i używać normalnych kostek takich jak chesex.
Konkluzja: Módl się do bogów kostek o dobre rzuty
W innym artykule mówią że rzucają o 5-10 wiecej pewnych rzutów niż innch na 1000 rzutów, więc mówią żeby to olać.
W jeszcze innym to to że w pierwszym artykule kłamią, i namawiają ludzi do używania drogich kostek z kasyna i żeby to olać i używać normalnych kostek takich jak chesex.
Konkluzja: Módl się do bogów kostek o dobre rzuty

Mogę Paziować we WłocławkuCauliflower pisze:Jak załatwisz żeby jeszcze ktoś nam wystawiał, przenosił i pakował modele to chyba z Jurkiem w to wejdziemySzaitis pisze:To ja bym jeszcze prosił, żeby zakazać Kalafiorowi rzucać swoimi kostkami, a za Furiona bym prosił żeby ktoś inny rzucał, oni nie potrafią kompletnie grać, ale potem jak pojebani rzucają kostkami i na farcie coś tam wygrywają!Będziemy dowodzić siedząc w tronach na wzgórzu "Kairos za domek, star dragon szarża, Paziowi podać insulinę!"

LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW

Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Konkret, to teraz uzyskaj takie zapewnienia od producenta dowolnych kostek którymi chciałbyś graćPiotrB pisze:Konkretem jest mail od producenta który przyznaje ,że kostki mogą mieć odchylenia bo są maja wytapiany specjalnie znak przez co zmienia się środek ciężkości - koniec kropka .

swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Napisali, że kostki mogą mieć inny odchył, a nie że mają. Piszą tak ponieważ nie zrobili testów.
My kiedyś spróbowaliśmy na spotkaniu, ale doszliśmy do jakichś stu rzutów. Swoją drogą nagranie było fajne
My kiedyś spróbowaliśmy na spotkaniu, ale doszliśmy do jakichś stu rzutów. Swoją drogą nagranie było fajne

https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Ja mam teorie, że te kostki wywierają mocny efekt psychologiczny - logo jest prawie na całą ściankę i jest przeciwnego koloru niż kostka. Wiec jak przeciwnik widzi że na czarnych kościach nagle pojawiają się wielkie białe czachy to panikuje 

- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Jak w bani kalkulator, a nie gunwo to i kostki niepotrzebne. Można losować czary w marynarzyka*!!!
https://www.youtube.com/watch?v=lyQbNQgUBPk
*Jak się na BP taguje #Jerzy Brzozowski????

https://www.youtube.com/watch?v=lyQbNQgUBPk
*Jak się na BP taguje #Jerzy Brzozowski????

malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole

Mi tam zwisa. Wygląda to na standardowy płacz "przegrałem bo kości były złe" - szczególnie u Kosy, który w jednym poście pisze że raz wypadały same słabe rzuty, a potem same dobre i to NA PEWNO wina kości 
Oba komplety mi się mieszczą w torbie, więc jak ktoś będzie brąchać to dla świętego spokoju mogę grać kośćmi GW, chociaż Legionowe ładniejsze.

Oba komplety mi się mieszczą w torbie, więc jak ktoś będzie brąchać to dla świętego spokoju mogę grać kośćmi GW, chociaż Legionowe ładniejsze.
+1Leoh pisze:Ja mam teorie, że te kostki wywierają mocny efekt psychologiczny - logo jest prawie na całą ściankę i jest przeciwnego koloru niż kostka. Wiec jak przeciwnik widzi że na czarnych kościach nagle pojawiają się wielkie białe czachy to panikuje