Galeria Krasnoludów

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Garland the Ironfart
Chuck Norris

Re: Galeria Krasnoludów

Post autor: Garland the Ironfart »

Oooo! A ja od tego Pana artylerzystów kupiłem. Zwykle staję w obronie nowych wzorów, ale po tym co zobaczyłem muszę zrewidować poglądy. W każdym razie też dziękuję za poprawę poniedziałku i czekam na swoich nowych, małych świętokrzyskich przyjaciół.

Garland

Awatar użytkownika
Gąszczu
Mudżahedin

Post autor: Gąszczu »

OHO! Krasie jak z Królewny Śnieżki :D Klimat 100PRO :) Zarówno modele jak i malowanie na duży plus, miło było by to zobaczyc na stole ;)

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

Klimat świetny i piękne modele :)
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Tu też wrzucę, a co! Udało się skończyć Dwarf TorpedoBombera

Fota na zachętę, a po więcej zapraszam na blogaska: http://www.barakvarr.pl/dwarf-torpedobomber-gyrobomber/ 8) 8)

Obrazek
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

In_the_sea_of_blood
Chuck Norris

Post autor: In_the_sea_of_blood »

Widziałem na blogu resztę zdjęć. Chciałem jakoś najkrócej wyrazić swoja opinie na temat Twojej roboty, ale zobaczyłem, że nie ma emotki która pada na kolana i bije pokłony, wiec musisz mi uwierzyć na słowo, że osobiście robie to przed kompem ;). Mimo, że nie mam dywanu na podłodze i boli mnie kolano :^o :roll: .
Pozazdrościć tylko kreatywności ( łodź podwodna szczególnie ) i czekam na więcej!!!
"Blood Bowl is like a war- no winners, just survivors"

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

In_the_sea_of_blood pisze:Widziałem na blogu resztę zdjęć. Chciałem jakoś najkrócej wyrazić swoja opinie na temat Twojej roboty, ale zobaczyłem, że nie ma emotki która pada na kolana i bije pokłony, wiec musisz mi uwierzyć na słowo, że osobiście robie to przed kompem ;). Mimo, że nie mam dywanu na podłodze i boli mnie kolano :^o :roll: .
Pozazdrościć tylko kreatywności ( łodź podwodna szczególnie ) i czekam na więcej!!!
:oops: :oops: :oops: dzięki! Motywujące w cholerę :D

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
King Thorgrim
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: King Thorgrim »

Mój pierwszy pomalowany lord. Ogólnie trzecia pomalowana w życiu figurka.

Lord i dzierżyciele tarczy

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
lividius
Mudżahedin

Post autor: lividius »

Smh pisze:
In_the_sea_of_blood pisze:Widziałem na blogu resztę zdjęć. Chciałem jakoś najkrócej wyrazić swoja opinie na temat Twojej roboty, ale zobaczyłem, że nie ma emotki która pada na kolana i bije pokłony, wiec musisz mi uwierzyć na słowo, że osobiście robie to przed kompem ;). Mimo, że nie mam dywanu na podłodze i boli mnie kolano :^o :roll: .
:oops: :oops: :oops: dzięki! Motywujące w cholerę :D
Dopisuję się do listy fanów ;) Klimat i pomysły rewelacyjne!

Draco
Chuck Norris

Post autor: Draco »

mniejszeee zdjęcia proszeee^^

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Draco pisze:mniejszeee zdjęcia proszeee^^
dlaczego, tak ładne prace powinny być pokazywane w dużej rozdzielczości żeby docenić każdy detal

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

Post autor: Thorkild »

zdjęcie faktycznie przydałoby się mniejsze ale na taki faktycznie widać wszystko :roll:
starając się obiektywnie ocenić lorda na tarczy trzeba napisać, że kolorki są nałożone starannie tzn nie wychodzą po za malowany element, co jest na duży plus przy początkach malowania, wydaje mi si, że farba jest zbyt grubo nakładana (lepiej kilka warstw cienkich niż jedna gruba) brakuje cieniowania (na początku polecam washe - załatwiają większość roboty) no i wykończyć podstawkę, zawsze polepsza odbiór całości.
Jak na początek wybrałeś trudny model do malowania... ćwicz i spróbuj washy koniecznie

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

Thorkild pisze:kolorki są nałożone starannie tzn nie wychodzą po za malowany element
nie moge sie zgodzic z tym stwierdzeniem. niestety ale widac, ze miejscami malowanie jest niedokladne.
wydaje mi si, że farba jest zbyt grubo nakładana (lepiej kilka warstw cienkich niż jedna gruba)
tez mam takie wrazenie. zwlaszcza widoczne to jest na metalicznych kolorach.
brakuje cieniowania (na początku polecam washe - załatwiają większość roboty)
mam wrazenie, ze na srebrach jest wash tylko na zdjeciu tego nie widac.
jesli nie ma to zdecydowanie polecam rozwodnic czarna farbe (do konsystencji mleka) dodac krople plynu do mycia naczyn i przejechac prawie cala figurke :) no albo zakupic sobie washa w sklepie ;)
no i wykończyć podstawkę, zawsze polepsza odbiór całości.
dokladnie. wykonczona podstawka znacznie polepsza odbior calego figsa.
fajnie wyszla krew na toporze. jednak jak dla mnie to tylko na ostrzach mogles ja dac. zamalowal bym to na twarzy. na poczatku myslalem, ze po prostu pacnales czerwona na helmie i juz nie chcialo ci sie zamalowywac ;)
do tego chyba troche za rozowa wyszla ;)
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

oj tam oj tam, przy normalnej wielkości zdjęcia nie byłoby widać tych wyjść po za element malowany...
mi to wygląda na początek przygody z malowaniem, a jak na początek jest nieźle

Awatar użytkownika
Schtrasny
Wałkarz

Post autor: Schtrasny »

Trochę moich Imperialnych. Kolorystycznie też w pewnym sensie oldskul, bo malowane farbkami Liche Purple i Jade Green.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Piękne, stare modele, fajnie zmalowane, niezłe podstawki, zacny klocek =D> ... I nie tani, oj nie...

Kolas111
Chuck Norris

Post autor: Kolas111 »

Bardzo mi sie podobają =D> =D> =D>

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

Schtrasny jeśli szukałeś najbardziej nietypowej kolotystyki dla nich to udało Ci się w 100 % - bez żadnych zlośliwości
Super figurki i super malowanie klocek robi niesamowite wrażenie =D>

a ja skromnie, tylko jedna figurka

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Boom! Zapraszam na bloga po więcej: http://www.barakvarr.pl/podstawki-pod-figurki-cz-1/

Wykonanie: Rakso
Malowanie: mua

Obrazek

edit:

Thorkild - pozwolisz, że będę podpatrywać Twoje tatoo bo fajnie wychodzą :3

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

pozwalam z przyjemnością
jakby co to ja szukałem inspiracji w necie wpisując tribal tatto a później przerysowywałem szlaczki na kartkę :D

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

dzisiaj ci powiem co o tym sadze bo to co chce napisac nie nadaje sie na forum publiczne ;)
=D>
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

ODPOWIEDZ