Nasze Rozpiski
Moderator: Yudokuno
Re: Nasze Rozpiski
Przecież ma 1 za repety, 1 za pegaza, 2 za malka, 1 za 2x other mounted characters. Czyli 5. Dobrze liczę?
Faktycznie, kocioł liczy się za 0,5. Kombo fajne ale ile razy ci wyszło? Byle armata zdejmuje go na dzień dobry, a to jest 300pkt. Na papierze wygląda super, tylko mam obawy jak to wyjdzie w praktyce. Do CoK i 3 pegazów beast też jest fajny a sygnatura dużo bardziej uniwersalna.
Pamiętaj, że to kombo wchodzi z dwóch kości, a sygnatura z beast to dwie kości minimum, a siła nie jest tutaj najważniejsza tylko dodatkowy atak, który kosztowałby dodatkową kość. Można oczywiście spróbować grać też na Bironie, ale tutaj kombo z dwóch kości odpadahypnotic pisze:Faktycznie, kocioł liczy się za 0,5. Kombo fajne ale ile razy ci wyszło? Byle armata zdejmuje go na dzień dobry, a to jest 300pkt. Na papierze wygląda super, tylko mam obawy jak to wyjdzie w praktyce. Do CoK i 3 pegazów beast też jest fajny a sygnatura dużo bardziej uniwersalna.

Dread Elves 2.0 - W/R/P - 18/10/15
Owszem, przy szybkiej armii która od 2 tury ma być w kombacie to pewnie nikt do kotła nie strzeli. Tylko że prezentowana rozpiska aż taka szybka nie jest (raptem jeden pegaz i odział CoK) a gdyby była to kocioł może za nią nie nadążyć. Dodatkowo duży kloc z frenzy ogarnięty przeciwnik odciągnie daleko od miejsca gdzie jest potrzebny.
Ja kocioł próbowałem 2 razy i to na O&G , więc nie jest to może miarodajne ale nie wyglądało to tak jak chciałęm
Ja kocioł próbowałem 2 razy i to na O&G , więc nie jest to może miarodajne ale nie wyglądało to tak jak chciałęm

Wydaje mi się, że nie ma z tym problemu. Masz kawe z M5 ale przeciwwskazań chyba nie ma.Rince pisze:Jak jestt uscislone wlazenie kotlem do kawy?
Nie jest określone, że ma to być infantry unit.It can join units and leave as if it were a character
EDIT
Problemem może być natomiast diff base size... Mogą też stać na przeszkodzie zasady "when footprins collide", które mówią, że dostawiasz się do boku, a kocioł musi być "placed in centre"...
Ostatnio zmieniony 11 lut 2015, o 13:43 przez Talladil, łącznie zmieniany 1 raz.

Byłeś szybszyDomin pisze:Z tego co wiem to jest problem.
jest zasada, że model z niepasującą podstawką do oddziału stawiany jest z boku poza prostokątem oddziału, ale kocioł mousi być w środku. Wg mnie ustawienie kotła w kawie jest niemożliwe.

Tylko widzisz, wlasnie, ze jest mozliwe. To jest przeciez rydwanowka. Jesli nie ma zadnego faqu do kwesti kotla w kawie, to np ustawienie, dajmy na to, 12 kawalerzystow w formacji 2x6 i kotlem w srodku, jest raczej legalne.

Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Zakładając, że nie wypełnia ranków to może by i się dało to jakoś zalegalizować
BTW znalazłem na druchii.net jakieś wzmianki, że ktoś, gdzieś, kiedyś grał z sukcesami unitem -> malek+cob+cok+L4Life... niestety poza wzmianką nic więcej nie udało mi się na chwilę obecną znaleźć... Więc może i da się wstawić cob do kawy...

BTW znalazłem na druchii.net jakieś wzmianki, że ktoś, gdzieś, kiedyś grał z sukcesami unitem -> malek+cob+cok+L4Life... niestety poza wzmianką nic więcej nie udało mi się na chwilę obecną znaleźć... Więc może i da się wstawić cob do kawy...

Lord: 554
Sumpreme sroceress 290
* Lore of light 4 lvl [35]
* Ring of hotek [50]
* Powerstone [20]/sacrificial dagger[25]
Dreadlord on cold one 264
* cold one [25]
* SCD (8), GW[6] [14]
* armor of destiny[50]
* crown of commader[35]
Hero: 664
Master BSB on dark pegasus 213
* BSB [25]
* Dark Pegasus [50]
* Lance [6]
* HA (4), SDC (6), shield(2), [12]
* Cloak of twilight [50]
Master BSB on dark pegasus 186
* Dark Pegasus [50]
* Lance [6]
* HA (4), SDC (6), [10]
* talisman of prevention [45]
*charmed shiled [5]
Sorceress 105
* 1 lvl, lore of light
* Dispell scroll [25]
Sorceress 80
* 1 lvl, lore of light
Sorceres 80
* 1 lvl, lore of light
Core: 605
9 Dark Riders 190
* Music [10]
* Reapter Crossbow [27]
* Shield [9]
5 Dark riders 100
* Reapter Crossbow [15]
*Shield [5]
25 corsaris 305
*handbow [50]
*FCG [30]
Special: 575
4 RtB 280
9 cok 295
*standard [10]
*+1M [15]
Total: 2497
Mam propozycje cornerhammera, skoro nowy draft tego chce
taktyka taka, że na szarym końcu ustawiam klocek korsarzy z magiczkami, przed nimi oddział coków z lordem i koroną. Na bokach bolce. Do tego, na zaczepke pegazy i DR
W sumie, zmieściłby się jeszcze jeden pegaz, jak dobrze liczę
od biedy, można zrobićby 2x5 DR bez niczego +kusze.
edit: w sumie zamiast powerstone'a mogłbym dać nożyk dużej magiczce, co się power dice'y będą marnowć
Sumpreme sroceress 290
* Lore of light 4 lvl [35]
* Ring of hotek [50]
* Powerstone [20]/sacrificial dagger[25]
Dreadlord on cold one 264
* cold one [25]
* SCD (8), GW[6] [14]
* armor of destiny[50]
* crown of commader[35]
Hero: 664
Master BSB on dark pegasus 213
* BSB [25]
* Dark Pegasus [50]
* Lance [6]
* HA (4), SDC (6), shield(2), [12]
* Cloak of twilight [50]
Master BSB on dark pegasus 186
* Dark Pegasus [50]
* Lance [6]
* HA (4), SDC (6), [10]
* talisman of prevention [45]
*charmed shiled [5]
Sorceress 105
* 1 lvl, lore of light
* Dispell scroll [25]
Sorceress 80
* 1 lvl, lore of light
Sorceres 80
* 1 lvl, lore of light
Core: 605
9 Dark Riders 190
* Music [10]
* Reapter Crossbow [27]
* Shield [9]
5 Dark riders 100
* Reapter Crossbow [15]
*Shield [5]
25 corsaris 305
*handbow [50]
*FCG [30]
Special: 575
4 RtB 280
9 cok 295
*standard [10]
*+1M [15]
Total: 2497
Mam propozycje cornerhammera, skoro nowy draft tego chce

edit: w sumie zamiast powerstone'a mogłbym dać nożyk dużej magiczce, co się power dice'y będą marnowć

Ostatnio zmieniony 11 lut 2015, o 17:01 przez Jarlaxle, łącznie zmieniany 1 raz.
W nowym drafcie są jakieś ograniczenia na liczbę dorzucanych PD? Nie mogę ich tam znaleźć... a właśnie przekonałem samego siebie o niezbędności daggera w rozpisce 
Edit: w sumie, to jeszcze mam jeden koncept taktyczny. 10 DR + lord z koroną, stoją przed oddziałem. DR to statyści, których celem jest chwalebna śmierć i rozciągnięcie pola, tak aby od biedy coś wpadło w lorda z koroną. Dzięki takiemu rozwiązaniu mógłbym zaoszczędzić punkty na cokach i za 295 wrzucić do rozpy, jakiś shades, egzekutorów, czy cokolwiek innego np. kolejnego pegaza
Wszak, jak już PGrzę z lightem, to nie będę się przecież ograniczał w innych kwestiach 
Odnośnie, umiejscowania BSB się zastanowie
ale chyba rzeczywiście lepiej go "zmienić".

Edit: w sumie, to jeszcze mam jeden koncept taktyczny. 10 DR + lord z koroną, stoją przed oddziałem. DR to statyści, których celem jest chwalebna śmierć i rozciągnięcie pola, tak aby od biedy coś wpadło w lorda z koroną. Dzięki takiemu rozwiązaniu mógłbym zaoszczędzić punkty na cokach i za 295 wrzucić do rozpy, jakiś shades, egzekutorów, czy cokolwiek innego np. kolejnego pegaza

Odnośnie, umiejscowania BSB się zastanowie