Nasze Rozpiski

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Re: Nasze Rozpiski

Post autor: Glegut »

Jarlaxle- zdecydowanie zmien BSB na typa z 4++, nie wiem dlaczego ale angole strasznie sobie upodobali ze CoT to najlepsze możliwe złożenie BSB. Ale chyba zapomnieli o tym ze w CC taki typ ma tylko 1+sv :]
Rince pisze:Moim skromnym zdaniem, granie bez magii/antymagii to straszna lipa, a takie gadanie, ze "pierwsza tura scroll, a od drugiej CC" zdaje egzamin tylko z najgorszym warzywkiem. Ja w niedziele zabieram wersje na smoku 3 pedziach, wiczach i 2 hydrach + 4 lvl nieba.
No nie wiem Rince - dawno z warzywkami nie grałem a pisze tylko jak to wygląda w praktyce od pażdziernika mniej wiecej.
Ładowanie większych pktów w magie niż 150 ma tylko sens przy rozpach defensywnych z kontrą albo deathstarowych.
W ofensie chyba jednak lepiej postawić na pewne statystyki niż na nie pewną magie- nie wiem przynajmniej u mnie tak to działa.

Ja poszło w niedziele? 8)

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Glegut pisze:Jarlaxle- zdecydowanie zmien BSB na typa z 4++, nie wiem dlaczego ale angole strasznie sobie upodobali ze CoT to najlepsze możliwe złożenie BSB. Ale chyba zapomnieli o tym ze w CC taki typ ma tylko 1+sv :]
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 7#p1321677

Mam jeszcze inny koncept :D lord z black amuletem na pegazie, warlocki z bsb na DS z CoT(chociaż zastanawiam się, czy ta druga wersja BSB nie będzie lepsza. Niemniej, CoT kusi). Reszta właściwie po staremu :D Ten koncept wynika z przeświadczenia, iż mocny, ofensywny napór w poprzedniej wersji mógłby iść bezkarnie na pałę do przodu i przełamać moje linie obrony, nie bojąc się szarży np. 2 smoki, czy WoCh. Lord z niesportowym black amuletem i other ticker shardem, powinien zadziałać na wyobraźnie :P

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

El peludo
Post subject: Re: AR Draft 2.5PostPosted: Wed Feb 11, 2015 10:36 am

@broken link. Thanks for the info. We will take care of it.

@Morathi. Our intention was to include everything in her cost. We will polish the wording so it will avoid confusion.

@shooting limit. There is no sense in limiting crossbow pistols.
Obrazek

Awatar użytkownika
Talladil
Falubaz

Post autor: Talladil »

Talladil pisze:Co sądzicie o dwóch defensywnie złożonych dreadlordach w rozpisce ? Testował ktoś coś zbliżonego ? Sprawdza się takie złożenie czy jednak totalny wygar jest bardziej efektywny ?

Dreadlord (2#, 303 pts)
1 Dreadlord, 158 pts = (base cost 140 + Lance 7 + Sea Dragon Cloak 8 + Shield 3)
1 Armour of Destiny, 50 pts
1 Dawnstone, 25 pts
1 Potion of Strength, 20 pts
1 Dark Pegasus, 50 pts

1+ z rerolem i 4++

Dreadlord (1#, 283 pts)
1 Dreadlord, 158 pts = (base cost 140 + Lance 7 + Sea Dragon Cloak 8 + Shield 3)
1 Glittering Scales, 25 pts
1 The Black Amulet, 60 pts
1 The Other Trickster's Shard, 15 pts
1 Cold One, 25 pts

-1 to hit w cc, 1+, 4++, przerzut wardów i dodatkowe hity bez save'a jeżeli uda nam się coś wywardować, które wymuszają kolejne wardy z przerzutem dla przeciwnika
Zadam pytanie jeszcze raz... co sądzicie o tych dwóch panach ? z głupich testów na zasadzie rzucania kośćmi za DL i WoChowego Lorda z 3++ i przerzutem 1 wynika, że pierwszy DL stoi przez 6 tur bez rany dla jednej bądź drugiej strony... natomiast drugi dzięki BA + OTS wbija ranę na turę dzięki BA+OTS... Więc ??? Jeżeli panowie stawiają taki opór lordowi z wochu to po mojemu wychodzi, ze chyba tylko Vampir blender lord jest w stanie nie przegrac chalenge z powyzej przedstawionymi DL ;)
Obrazek

Dread Elves 2.0 - W/R/P - 18/10/15

Awatar użytkownika
Talladil
Falubaz

Ładowanie większych pktów w magie niż 150 ma tylko sens przy rozpach defensywnych z kontrą albo deathstarowych.
W ofensie chyba jednak lepiej postawić na pewne statystyki niż na nie pewną magie- nie wiem przynajmniej u mnie tak to działa.
Testowałeś chociaż przez 10 bitew dark magic ? Zdajesz sobie sprawę, że word of pain jest w stanie poustawiac gre z vc, ok, liz, emp, tk, bret i generalnie z każdym unitem, który ma ws3 lub mniej... jak dobrze kulniesz na d3 to unit przeciwnika jest automatycznie hitowany i nie może atakować ? ;) wiec mówienie, że w ofensywnej rozpie nie warto inwestować w magie za 300 pkt ? przecież ten jeden głupi czar ustawia Ci każdy combat... z jednej kości...
Obrazek

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Testowałeś chociaż przez 10 bitew dark magic ?
Jedna gra z Wochem wystarczy, aby stwierdzić, że DM nie jest najlepszym wyborem :P ta magia jest zbyt losowa i często wymaga, aby weszły w turze dwa czary, aby było zło :P

Awatar użytkownika
Talladil
Falubaz

Jarlaxle pisze:
Jedna gra z Wochem wystarczy, aby stwierdzić, że DM nie jest najlepszym wyborem :P ta magia jest zbyt losowa i często wymaga, aby weszły w turze dwa czary, aby było zło :P
ale jak wejdą te dwa czary to masz w zasadzie game over ;) np: shroud + bh :) pięknie działa na leśniaki, szczury czy inne ogry :) czego bh nie ubije to reszta za stół sama ucieknie :) do tego jak wylosujesz coś co Ci nie pasuje w danym paringu to masz dwie zerówki, które chyba do najgorszych nie należą ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Talladil pisze:
Jarlaxle pisze:
ale jak wejdą te dwa czary to masz w zasadzie game over ;) np: shroud + bh :) pięknie działa na leśniaki, szczury czy inne ogry :) czego bh nie ubije to reszta za stół sama ucieknie :) do tego jak wylosujesz coś co Ci nie pasuje w danym paringu to masz dwie zerówki, które chyba do najgorszych nie należą ;)
+1 .Dark magic jest mocne plus uniwersalne , taki Blade Wind na unit gobosow,slavow,zombie itd., dziesiątkuje hordy
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Tapio
Mudżahedin

Post autor: Tapio »

Jak przetestuje, dam info jak się spisuje ekipa. Szczerze właśnie w tym kontekście kminiłem aby mieć 2 bijące dobrze klocki plus maga na bliskim zasięgu by miotać z rodzimej magii. Klocek z kotłem nie jest łatwy do przeciągnięcia, z 9 własnego Ld + przerzut nie wybiegnie byle gdzie. Znacznie bardziej wole grac na latającym cyrku aczkolwiek, jakoś nie umiem znaleźć miejsca dla magiczki, temu właśnie szansa dla wiedzmiego króla.
Triclinium Thoruniensis

Awatar użytkownika
Talladil
Falubaz

Wydaje mi się, że w DM nie ma złych czarów. Nie mówiąc już o +1 do casta. Weźmy nawet taki Chillwind, z jednej kości ms 2D6 hitów ? co z tego, że z S2 ? do eliminowania łuczników idealny. Albo Soul Stealer, również S2 ale no asv :) wchodzi w SH jak w masło ;) taki młodszy brat Pitki na którą jakoś nikt nie narzeka, że scatteruje ;) a można podpakować maga dodatkowo :) obydwa czary w połączeniu z soublightem, miodzio :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tapio
Mudżahedin

Post autor: Tapio »

Miodzio ale już na Warlocków mi slotów nie styknie :(
Triclinium Thoruniensis

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Testowałeś chociaż przez 10 bitew dark magic ? Zdajesz sobie sprawę, że word of pain jest w stanie poustawiac gre z vc, ok, liz, emp, tk, bret i generalnie z każdym unitem, który ma ws3 lub mniej... jak dobrze kulniesz na d3 to unit przeciwnika jest automatycznie hitowany i nie może atakować ? ;) wiec mówienie, że w ofensywnej rozpie nie warto inwestować w magie za 300 pkt ? przecież ten jeden głupi czar ustawia Ci każdy combat... z jednej kości..
.

Przyznaje nie testowałem dark magic w ilosci wiekszej niz 2 x 2lv. Moje zdanie jest takie że jest niestety zabardzo sytuacyjny ale to zależy od koncepcji rozpy.
Przy moim założeniu gdzie musze być w drugiej turze wszystkim w CC aby wygrać, dark magic nie da mi zbyt wielu buffów - debufów (oprócz Word of Pain) a te wszystkie DD czy missle nie przy dają się jednak w combacie...

Co nie zmienia faktu że można fajnie buffówać CoKi lub warlocki z zerówki naszej:]

Awatar użytkownika
Talladil
Falubaz

@Glegut

W Twojej rozpie rzeczywiście nie ma miejsca na efektywny DM i nie ma o czym w tym przypadku polemizować. Chodziło mi o to, że nie można generalizować i ofensywna taktyka może również dużo skorzystać na DM
Obrazek

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Powiem więcej chętnie bym zagrał taka rozpą która czerpała by dużo z synergi z DM ale musza odblokować bardziej Malekitha ;]

Awatar użytkownika
Domin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Domin »

powiedzcie , czy rptr pistole liczą się do limitu strzałek w nowym drafcie?

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Nie , mowa jest tylko o bolcach i kuszach powtarzalnych
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Glegut pisze:
Przyznaje nie testowałem dark magic w ilosci wiekszej niz 2 x 2lv. Moje zdanie jest takie że jest niestety zabardzo sytuacyjny ale to zależy od koncepcji rozpy.
Przy moim założeniu gdzie musze być w drugiej turze wszystkim w CC aby wygrać, dark magic nie da mi zbyt wielu buffów - debufów (oprócz Word of Pain) a te wszystkie DD czy missle nie przy dają się jednak w combacie...
Chcialbym zobaczyc, jak siedzisz wszystkim od 2giej turze w CC z jakims lepszym graczem. W niedziele turniej na narbutta, wpadnij zaprezentowac.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Talladil
Falubaz

Glegut pisze:Powiem więcej chętnie bym zagrał taka rozpą która czerpała by dużo z synergi z DM ale musza odblokować bardziej Malekitha ;]
+1 :) Gdyby miał chociaż w tych dwóch choicach wliczonego mounta to można było by coś kminić... głupie +0,5, a robi ogromną różnice... Malek jest fajny ale nie za tak wysoką cenę...

EDIT
Chcialbym zobaczyc, jak siedzisz wszystkim od 2giej turze w CC z jakims lepszym graczem. W niedziele turniej na narbutta, wpadnij zaprezentowac.
Wypraszam sobie... My w warzywniaku też tanio skóry nie sprzedajemy.... Przynajmniej się staramy :P
Ostatnio zmieniony 12 lut 2015, o 11:22 przez Talladil, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
krzychoss
Falubaz

Post autor: krzychoss »

Rince chodzi tobie bardziej o to że dobry gracz nie pozwoli mu wejść wszystkim co ważne w CC 2 turze czy także o to że to jest z założenia złe podejście? Przecież można chronić 1-2 cele na stole bardziej niż resztę próbując wejść w CC możliwie szybko ale wejście wszystkim na "all in" w drugiej turze jest praktycznie niemożliwe/nieopłacalne.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Przede wszystkim, zaden ogarniety grasz nawet mu nie pozwoli wejsc wszystkim w combat w 2giej turze, co wiecej, bedzie konsekwentnie eleminowal kolejne zrodla zagrozenia, a smoka mozna latwo przytrzymac czelendzem, a pozniej skontrowac. Zwlaszcza, ze w rozpie Gelguta nie ma nawet jednej odginaczki. To jest wlasnie takie papierowe gdybanie i opieranie swoich taktyk na doswiadczeniach z bitew, w ktorych przeciwnik nie zawiesil poprzeczki zbyt wysoko.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

ODPOWIEDZ