lub jesli jest combacie a tak pozatym to jak napisalesGajowy pisze: ka kestem po kawalerskim (jeszcze nie swoim) i moze mam lekkie zawirowania ale w moim mniemaniu nie mozna ziac bez zalogi, a ziac moze tylko wtedy kiedy robi rampage lub po prostu ruch (tez 2k6).
Hellcannon
Moderator: JarekK
no tak o tym waznym elemencie zapominalem a przydaje sie mocno.
kurde nie czaje pytaniaZłO pisze:mam pytanie czy jezeli hellcannon będize miała wroga w zasięgu szarzy jest tam ego 2d6 tak? i jezeli zaszarzoje to czy dwarfy ze swoim ruchem 3 dobiegają w przypadku przekroczenia 6'' ??
krasie maja ruch 6, jesli podbiegna na 12'' do maszyny to rzucamy i jesli wypadnie mniej niz jest miedzy helka a krasiami to helka nie szarzuje, jesli to jest 6'' miedzy nimi i helka o dziwo jeszcze nie zwariowala to krasie w nastepnej swojej turze moze sprubowac walnac szarze.
chodzi mi o to ze te chaos dwarfy które są z helką zawsze ruszają się tyle co ona? jezeli podstawie jej przed nos jakies plewy na 8'' to czy krasie moga doszarzowac?? czy helka automatycznie po wyzuceniu iluś tam cali pozwalającym jej na dojście staje sie bezobsługowa? a krasnale zostają w połowie drogi?? czy wygląda to tak jak w przypadku skirmisha ze krasie dochodzą w 2 turze wlki??
To ja mam takie pytanko
Czy helka jest zaliczana do "potworów" - mam tu np. na myśli czar z listy beasta nr. 4. Innymi słowy czy mogę na helke rzucać ten czar
Druga sprawa to ciekawi mnie te wychodzenie załogi z helki. Zostały ustalone jakieś fakty, może LS się do tego ustosunkowała? Innymi słowy czy można to robić czy nie
Czy helka jest zaliczana do "potworów" - mam tu np. na myśli czar z listy beasta nr. 4. Innymi słowy czy mogę na helke rzucać ten czar
Druga sprawa to ciekawi mnie te wychodzenie załogi z helki. Zostały ustalone jakieś fakty, może LS się do tego ustosunkowała? Innymi słowy czy można to robić czy nie
- cristobald
- Powergamer Rozpiskowy
1. - ten czar dziala w odniesieniu do mountów
2. - tu pisze ze może
http://strony.aster.pl/barbaros/
2. - tu pisze ze może
http://strony.aster.pl/barbaros/