Pytania i odpowiedzi
Moderator: #helion#
Re: Pytania i odpowiedzi
niestety może tylko strzelić, lub dać przerzut maszynie w jednej fazie strzelania, musisz wybrać, co chcesz robić:
"Master of balisties: ....A master engineer cannot use this special rule and shoot with his own missle weapon in the same shooting phase"
"Master of balisties: ....A master engineer cannot use this special rule and shoot with his own missle weapon in the same shooting phase"
To nie walczy. Chyba, że sytuacja tego wymaga, to możesz dorzucić te d6 impactów z S5. Hurricanum zdecydowanie warty swojej ceny, +1PD jest mega, podobnie +1 do hit. Najlepiej jak stoi i daje bonusy. W krytycznej sytuacji można nim odgiąć, gdy Ci się to płaci (130pkt jednak ta zabawka kosztuje).
Grywałem i na tym i na tym. Huragan to wybór nr 1 z tych dwóch ale Luminark też bywa przydatny, zwłaszcza ze względu na +1DD i dobrego bound spella. Biorę go tylko gdy aktualny comp score nie zezwala na Huragan.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
Ja też mam kmine 4lvl heaven i luminark.
Hurricanum jest też super, to zależy od reszty rozpiski wszystko.
Hurricanum nie bralbym grając na samej kawie i demi, to nie nadąża żeby być w 6 calach i dawać bonus.
A luminark mi bardzo pasuje, zawsze to kolejny pocisk, a teraz w dobie cowboi wszelkiego rodzaju, powinno być pomocne
Hurricanum jest też super, to zależy od reszty rozpiski wszystko.
Hurricanum nie bralbym grając na samej kawie i demi, to nie nadąża żeby być w 6 calach i dawać bonus.
A luminark mi bardzo pasuje, zawsze to kolejny pocisk, a teraz w dobie cowboi wszelkiego rodzaju, powinno być pomocne

Dlaczego bez zaokrąglania, przecież wprost jest napisane w podręczniku, że wszystko należy zaokrąglać w górę, cóż jeżeli jednak tak faq ETC stanowi, to w sumie dobrze, że nie obowiązuje, bo wprost zmienia zasady. Jednak pasowałoby to wszystko jakoś ujednolicić (czyt. coś z tym zrobić), bo pojawia się wiele nieporozumień, tutaj odrodzenie, wcześniej siatka.
Teraz nic nie daje, kiedyś w dawnych zapominanych edycjach WD dawał im różne możliwości.
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
Zamieniasz się bazowymi statami z wrogim charakterem (S, T, I, A), a nie jego mountem.
Dzięki!
Mam jeszcze następujące pytania:
1. Czy w przypadku walki heros vs heros (obaj poza unitami, czyli taka "solówka"
) mogę korzystać z lusterka?
2. Jak działa fear z Helm of Skavenslayer - strach muszą zdawać tylko jednostki stykające się z herosem posiadającym hełm czy cały unit stykający się z oddziałem, w którym jest heros?
Mam jeszcze następujące pytania:
1. Czy w przypadku walki heros vs heros (obaj poza unitami, czyli taka "solówka"

2. Jak działa fear z Helm of Skavenslayer - strach muszą zdawać tylko jednostki stykające się z herosem posiadającym hełm czy cały unit stykający się z oddziałem, w którym jest heros?