ETC 2015 | Army Restrictions - finalne, pierwszy post
Moderator: swieta_barbara
Re: ETC 2015 | Army Restrictions - 1. post up 15.02.2015
Mniej marudzenia, więcej grania, to może poprawicie wyniki. Imperium, ogry, ChDeki też są zbyt mocno ścięte, a jakoś ich gracze nie układają litanii na ten temat.
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Ogry w porównaniu z zeszłym rokiem są mniej ścięte.
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne
Ogry są mniej ścięte?
W zeszłym roku Maryś grał na Euro w tym gra TK;p
W zeszłym roku Maryś grał na Euro w tym gra TK;p
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
To chyba nie dobrze, nie tyle dla ogrów co dla compa, skoro armia od dawna uważana za nie najsilniejszą (tk) staje się silna, nie dlatego, że dostała nowe jednostki, jak SK (albo nie tylko dlatego), lecz przez dodatkowe punkty, które pozwalają wziąć extra Morghaty itd. Ja się nie znam, ale pobieżnie patrząc tak to wygląda, co jest dziwne, bo zdaje się, że założeniem compa było ścinanie przegięć, a nie przeboostowywanie słabych armii do momentu, aż zaczną być mocne.
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
zluzujcie inne armie troszke i sie te HE nie beda tak odcinac
Co do Lizz to armia niby pocieta, a chlopaki i tak cos wycisneli, graty dla nich ten draft generalnie daje mozliwosci kombinowania
Co do Lizz to armia niby pocieta, a chlopaki i tak cos wycisneli, graty dla nich ten draft generalnie daje mozliwosci kombinowania
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Twoja vs Golonki są różne więc można zrobić co najmniej 2 mocne buildy. O DE ciężko to powiedziećCrusader pisze:Hehe, wychodzi na to, że muszę odszczekać
Tylko, że ja nie twierdzę, że lizzie są słabe. Chodzi mi o to, że nie można złożyć różnych ciekawych koncepcji, które niekoniecznie są mocne, a dają frajdę z gry.
Ja w VC tez nie moge wystawić 4 basiek, nawet jakbym zrezygnował z magii. I wampirów z Red Fury. I z 11 Crypt horrorów... nawet jakbym ze wszystkiego zrezygnował. Ale w ostateczności mógłbym wystawić 3 baski. A Ty 3 kowbojów na CO (Slan + CO+CO = 1+2+2). I juz masz oddział kawalerii z 3 kowbojami. Nie jest duzo gorsze od kawalerii z 4 kowbojami.
Chcieć to móc, lub jak mawial klasyk: "cieć to buc".
Królik pisze:Twoja vs Golonki są różne więc można zrobić co najmniej 2 mocne buildy. O DE ciężko to powiedziećCrusader pisze:Hehe, wychodzi na to, że muszę odszczekać
Tylko, że ja nie twierdzę, że lizzie są słabe. Chodzi mi o to, że nie można złożyć różnych ciekawych koncepcji, które niekoniecznie są mocne, a dają frajdę z gry.
Popatrz na wynik Qca a grał z Tutajcem, Kudlatym, Młodym (pozostałych nie pamiętam) - miał fajne DE (takie jak lubię)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
bless pisze:Ja w VC tez nie moge wystawić 4 basiek, nawet jakbym zrezygnował z magii. I wampirów z Red Fury. I z 11 Crypt horrorów... nawet jakbym ze wszystkiego zrezygnował. Ale w ostateczności mógłbym wystawić 3 baski. A Ty 3 kowbojów na CO (Slan + CO+CO = 1+2+2). I juz masz oddział kawalerii z 3 kowbojami. Nie jest duzo gorsze od kawalerii z 4 kowbojami.
Tak, masz rację, wszyscy są poszkodowani.
Graty dla QCa, ale Tutajec to akurat free fragLaik pisze:Królik pisze:Twoja vs Golonki są różne więc można zrobić co najmniej 2 mocne buildy. O DE ciężko to powiedziećCrusader pisze:Hehe, wychodzi na to, że muszę odszczekać
Popatrz na wynik Qca a grał z Tutajcem, Kudlatym, Młodym (pozostałych nie pamiętam) - miał fajne DE (takie jak lubię)
4+ ward na zasięgowe? Do tego dorzucasz 2 mr, 2 blenderow i masz kloc nie do ruszenia... dopuśćmy jeszcze banshee na koniu proponuje...
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.