To juz zalezy. Na ETC sa np 40x40, u nas 50tki. Glupie to straszliwie.Rasti pisze:Pedzie na 50x50, ale nie jestem w stanie wyjaśnić dlaczego
Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!
Moderator: Yudokuno
Re: Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Zdaje sie, ze argumentacja jest taka, ze podstawka jest taka, jak najnowszy model GW, a morathi jest na 50tce.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
a to w takim razie się zgadza.
Ta k sobie myślę. Wstawiasz wózek ( cauldron lub shrine) do kawalerii( zgodnie z uściśleniami można) z FCG, w formacji 3 z przodu.
następnie mastera na pedziu z COKiem w drugim szeregu, a ponieważ to jest monstrous cavalary to przypieprza z 3 ataków np. w jakiegoś bohatera, który musi walić po oddziale, można w ten sposób ominąć nightshoruda u VC.
Ta k sobie myślę. Wstawiasz wózek ( cauldron lub shrine) do kawalerii( zgodnie z uściśleniami można) z FCG, w formacji 3 z przodu.
następnie mastera na pedziu z COKiem w drugim szeregu, a ponieważ to jest monstrous cavalary to przypieprza z 3 ataków np. w jakiegoś bohatera, który musi walić po oddziale, można w ten sposób ominąć nightshoruda u VC.
Juz to kiedyś zamieściłem:
https://www.dropbox.com/s/82gbt5z20btzj ... 0chart.pdf
temat jest wałkowany co jakiś czas, moze warto by było w koncu to orkeślić bo to straszliwa głupota jest.
Grając na zasady ETC powinismy korzystać z tabelki powyzej ( są tam również już podstawki do EoT)
Nie powinno być sytuacji w której grajac na rules pack ETC w polsce gram na pegazach 50x50 a grając rules pack ETC na wyspach, usa, hiszpanii czy poprostu na UB musze przesiadać się na 40x40... przecież to jakaś durnota jest..
Rozumiem to w ten sposób:
50x50
poznański format, PKS
40x40
ETC
Albo gramy ten rules pack z wszystkimi tego konsekwencjami albo tylko udajemy ze gramy ETC i tak naprawde tworzymy własne zasady od zasad grajac ETC Polska ;]
https://www.dropbox.com/s/82gbt5z20btzj ... 0chart.pdf
temat jest wałkowany co jakiś czas, moze warto by było w koncu to orkeślić bo to straszliwa głupota jest.
Grając na zasady ETC powinismy korzystać z tabelki powyzej ( są tam również już podstawki do EoT)
Nie powinno być sytuacji w której grajac na rules pack ETC w polsce gram na pegazach 50x50 a grając rules pack ETC na wyspach, usa, hiszpanii czy poprostu na UB musze przesiadać się na 40x40... przecież to jakaś durnota jest..
Rozumiem to w ten sposób:
50x50
poznański format, PKS
40x40
ETC
Albo gramy ten rules pack z wszystkimi tego konsekwencjami albo tylko udajemy ze gramy ETC i tak naprawde tworzymy własne zasady od zasad grajac ETC Polska ;]
macie jak sprawdzić na jakiej podstawce powinna być hydra - bo znalazłem sobie zamiennik oryginalnej hydry tylko nie wiem na co ją "posadzić"
przeglądałem fora ale widzę że są jakieś dwa rozmiary - może ktoś zmierzyć jak jest na ostatnio wydanej hydrze?
przeglądałem fora ale widzę że są jakieś dwa rozmiary - może ktoś zmierzyć jak jest na ostatnio wydanej hydrze?
DARK ELVES:)
Dobra, może mendzę ale ciągle nie rozumiem sytuacji z kotłem - jest to rydwan i obsługa z racji tego używa T i W z profilu kotła. W sumie nigdzie nie jest jasno napisane że Helka jeśli wybierze jazdę na kociołku nie korzysta z tej zasady. Jeżeli miałaby nie korzystać to ma standardową charakterystykę a obsługa już ma tą z kotła? Trochę słabo logiczne. Chyba że gdzieś popełniam błąd w rozumowaniu
Okoń pisze:Może Teclis ma miecz mały,
za to odbyt wytrzymały.
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Postać na Rydwanie podlega tej samej specyfice profilowej co Postać na Monsterze. Jest to dwuczęściowy model wtedy i każda część (Postać i Rydwan) mają własne charakterystyki Woundów i Toughnessa
Zapytaj, imo powinien, skoro mozna zniszczyc taki banner z niszczarki z high magic
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"