Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Re: Temat filmowy

Post autor: PiotrB »

Ciesze się strasznie!!!! Do końca myślałem ,że Leviatan wygra - wszyscy mówili ,że teraz taki czas ,że "rusofobia" się pogłębia i potrzebny jest taki film. Tymczasem jednak lobby żydowskie zdecydowało - nie czarujmy się ,Hollywod to prawie sami żydzi - no offens ale rządzą tym biznesem jak zresztą wieloma innymi. Co nie zmienia fakty ,że IDA to jest jeden z najlepszych ambitnych filmów które widziałem. Co do Nolana to znalazł się tam gdzie jego miejsce - na średniej półce - chyba nikt kto odrobinę zna się na kinie nie myślał o Interstellar jak o Oscarowym filmie ... choć kilka osób głośno krzyczało ,jaki to super. Boyhood i Snajper to filmy dobre - ciekawie zrobione ,nietuzinkowe - polubiłem je ale Birdman bije na głowę według mnie choćby samą akcją :).
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Chomikozo
Chuck Norris

Post autor: Chomikozo »

"Snajper" to typowy film propagandowy, tak jak swego czasu "Hurt Locker", dlatego też jestem zdziwiony że dostał tylko jednego Oscara. "Boyhood" to film jednej sztuczki - mamy tych samych aktorów starzejących się przez 12 lat i to stanowi oś całego filmu, gdyby został nakręcony normalnie, przez sześć miesięcy nikt by się tym nie zainteresował. "Birdman" z kolei jest wybitny, aż żałuję że Michael Keaton nie zdobył Oscara za najlepszego aktora :wink: A na "Idzie" zasnąłem więc się nie wypowiadam.
Prawdziwy krasnolud gardzi słonecznikiem.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Możecie mi opowiedzieć o co chodzi w tym Birdmanie - ktos to porównał do K-Pax, ale starszy film moim zdaniem miał jakis większy sens czy przesłanie :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

PiotrB pisze:Ciesze się strasznie!!!! Do końca myślałem ,że Leviatan wygra - wszyscy mówili ,że teraz taki czas ,że "rusofobia" się pogłębia i potrzebny jest taki film. Tymczasem jednak lobby żydowskie zdecydowało - nie czarujmy się ,Hollywod to prawie sami żydzi - no offens ale rządzą tym biznesem jak zresztą wieloma innymi. Co nie zmienia fakty ,że IDA to jest jeden z najlepszych ambitnych filmów które widziałem. Co do Nolana to znalazł się tam gdzie jego miejsce - na średniej półce - chyba nikt kto odrobinę zna się na kinie nie myślał o Interstellar jak o Oscarowym filmie ... choć kilka osób głośno krzyczało ,jaki to super. Boyhood i Snajper to filmy dobre - ciekawie zrobione ,nietuzinkowe - polubiłem je ale Birdman bije na głowę według mnie choćby samą akcją :).
całkowicie sie zgadzam, moglbyc tylko jeden wygrany, birdman jest niesamowity! mnie interstellar sie zajebiscie podobal, ale to nie jest film oscarowy! ida zasluzenie w moim odczuciu!
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

-Qc- pisze:arrow sie troche dluzy, Flash jedzie dosyc ostro.

Ale z tym cofaniem w czasie leci ostro na bakier z Flashpoint Paradox (swoja droga poelcam chyba najlepsza animka pelometrazowa od dawna) i w zasadzie nie wiem czemu :P

A Gotham jak zwykle urywa jajca ;D
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Widziałem "Birdmana". Bardzo dobry, świetnie zmontowany i szybki. Dobrze się ogląda przejścia pomiędzy scenami. Norton rewelacyjny, Keaton trochę mniej mnie porwał.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Durant
Falubaz

Post autor: Durant »

Ja słabo znoszę takie sceny jak ta z okiem (mała fobia), ale fakt jest świetne.
Aktor grający młodego Jokera był wspaniały, udało mu się oddać hołd zarówno dla roli Heath Ledger'a jak i Jack'a Nicolsona. Takie małe smaczki są w tym serialu częste, a osoba odpowiedzialna za casting powinna dostać oskara ;)

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Durant pisze:
Ja słabo znoszę takie sceny jak ta z okiem (mała fobia), ale fakt jest świetne.
Aktor grający młodego Jokera był wspaniały, udało mu się oddać hołd zarówno dla roli Heath Ledger'a jak i Jack'a Nicolsona. Takie małe smaczki są w tym serialu częste, a osoba odpowiedzialna za casting powinna dostać oskara ;)

Mamy z Afro dylemat bo pojawiają się informacje, że ten koleś to nie Joker tylko postać co wzięła maskę z ostatniego odcinka.
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

skonsultowałem to z internetem i większość jednak jest za tym kolesiem z cyrku (w sumie najbardziej pasuje jednak), ale 100% pewności nie ma ;p
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Afro pisze:skonsultowałem to z internetem i większość jednak jest za tym kolesiem z cyrku (w sumie najbardziej pasuje jednak), ale 100% pewności nie ma ;p

Widzisz głupoty gadałeś :D a ja dobrze mówiłem. No dziś wrócę z roboty to Arrow czeka i ostatni odcinek Agentki Carter :3
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

jak ta agentka? warto?
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Gokish pisze:
Afro pisze:skonsultowałem to z internetem i większość jednak jest za tym kolesiem z cyrku (w sumie najbardziej pasuje jednak), ale 100% pewności nie ma ;p

Widzisz głupoty gadałeś :D a ja dobrze mówiłem. No dziś wrócę z roboty to Arrow czeka i ostatni odcinek Agentki Carter :3
Bo fluffowo to joker stał się jokerem po tym jak rzucił pracę, stał się kiepskim stand-upowcem, a że miał żonę na utrzymaniu, postanowił przyłączyć się do napadu (na który przywdział czerwony kaptur ;) ). W czasie akcji jest mały fail, wpada do chemikaliów i staje się jokerem ;)
Generalnie w każdej wersji historii jokera (a jest kilka) ma on związek z Red Hoodem, więc o ile w serialu nie wymyślą kolejnej historii to właśnie ten dzieciaczek z ostatniego odcinka był moim faworytem, ale większość internetu mówi o kolesiu z cyrku :)

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

:P
Gratulujemy autorom „Idy”, ale trzeba iść za ciosem! W przyszłym roku też powinniśmy dostać Oscara. W związku z tym ruszamy z kolejnym projektem filmowym. Właśnie kończymy pracę nad scenariuszem do dzieła „Miłość w czasach terroru”, opowiadającego o heroicznej walce Niemców i Żydów z polskim faszyzmem.

Historia zaczyna się w czasach współczesnych. Obserwujemy staruszka podchodzącego do muru pomalowanego na tęczowo. Staruszek dotyka muru i zaczyna płakać. Zbliżają się do niego dzieci i zaczynają pytać co się stało. On mówi, że ten mur nazywa się Murem Tolerancji i opowie im jego historię.

W czasie II Wojny Światowej miasteczko zostało opanowane przez ONR-owskie bojówki. Nowe faszystowskie władze miasta utworzyły z lokalnej mniejszości niemieckiej regularne oddziały, których zadaniem było atakowanie Żydów. Niemcy nie chcieli tego, ale Polacy zmusili ich siłą. Młody Niemiec, Jürgen, został wysłany do spacyfikowania jednego z żydowskich domów. Na miejscu poznał on Icka, z którym połączyły go bliskie relacje. Wkrótce młodzi mężczyźni zaczęli się regularnie spotykać i zakwitła pomiędzy nimi miłość. Tymczasem ONR-owcy dostali informacje, że do ich miasteczka zbliżają się ochotnicze bataliony anarchosyndykalistyczne wspierane przez NKWD. Wiedząc, że nie ma już dla nich ucieczki postanawiają przeprowadzić obmyślone przez Bolesława Piaseckiego, Jana Mosdorfa i Romana Dmowskiego „ostateczne rozwiązanie kwestii żydowskiej”. Jürgen zostaje wysłany, by zabić Icka. Poświęca on jednak życie i ratuje swego kochanka, któremu pozwala uciec. Zostaje za to zabity przez ONR-owców. Następnego dnia do miasta wkraczają bataliony anarchosyndykalistyczne i NKWD. ONR-owcy zostają ustawieni pod ścianą i zneutralizowani. Padają z faszystowskim okrzykiem „Czołem Wielkiej Polsce”, ale to już ostatnie nienawistne zdanie jakie zdołają wypowiedzieć ich pohańbione usta.

Po 1989 potomkowie ocalałych z zagłady Żydów mieszkający w Izraelu malują mur przy którym zneutralizowano polskich faszystów na tęczowo i nazywają go Murem Tolerancji.

Staruszek kończy opowieść. Mówi, że to on był Ickiem. Wzruszone dzieci pytają jak mogą zostać Żydami i przyznają się ze wstydu bycia Polakami.
KONIEC
Obrazek

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

Afro pisze:
Gokish pisze:

Bo fluffowo to joker stał się jokerem po tym jak rzucił pracę, stał się kiepskim stand-upowcem, a że miał żonę na utrzymaniu, postanowił przyłączyć się do napadu (na który przywdział czerwony kaptur ;) ). W czasie akcji jest mały fail, wpada do chemikaliów i staje się jokerem ;)
Generalnie w każdej wersji historii jokera (a jest kilka) ma on związek z Red Hoodem, więc o ile w serialu nie wymyślą kolejnej historii to właśnie ten dzieciaczek z ostatniego odcinka był moim faworytem, ale większość internetu mówi o kolesiu z cyrku :)
odnosnie sporu
http://screenrant.com/gotham-tv-shot-jo ... -red-hood/

@Gokish
to, ze Afro glupoty gada to nie jest zadna nowosc ;)

--- edit ---
faktycznie nic nie jest jasne.
okazuje sie, ze w tym artykule jest wiecej tekstu ;) widocznie nie wczytala mi sie cala strona i sadzilem, ze dwa akapity to calosc :D
Ostatnio zmieniony 26 lut 2015, o 19:29 przez Morsereg, łącznie zmieniany 1 raz.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

W którym miejscu potwierdza? bo właśnie z tego tekstu wynika, że nie potwierdza niczego. l2read ;p
Heller, in an interviewed published by E! Online yesterday, declined to confirm whether Jerome will one day become the Joker

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Nie wiem jak Ida mogła dostać Oscara. To jeden z gorszych filmów jakie widziałem w ostatnich latach.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Ja myślę tak samo o Birdmanie, nudniejszego filmu ostatnimi czasy nie widziałem ;) wg mnie murowanym faworytem był Snajper, ale widać, że tematy wojenne w Holywood już się przejadły.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Snajper był dla mnie filmem do obejrzenia i zapomnienia za pięć minut. Nie wart większej uwagi. Reszty niestety nie widziałem, więc wypowiem się, jak nadrobię braki. ;)

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

U mnie to samo ze "Snajperem", podobnie, jak z "Idą". Ten drugi ambitny dość, ale tematyka znana, problemy też. Świetna rola Kuleszy.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Durant
Falubaz

Post autor: Durant »

R.I.P.
Leonard Nimoy

Live long and prosper

https://www.youtube.com/watch?v=Iu1qa8N2ID0

ODPOWIEDZ