Myszy Miscatonic

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Miscatonic
"Nie jestem powergamerem"

Re: Myszy Miscatonic

Post autor: Miscatonic »

Durant pisze: Skórę i futro malujesz bardzo fajnie zdradzisz przepis?
skóra:
1. ratskin flash GW
2. wash nuln oil,
3. ratskin flash GW,
4. rozjaśnienia stopniowe (średnimo 3 warstwy) ratskin flash GW + light skin tone PACRTA (Czasem białym rozjaśniam)

futro:
1. Cienmy brąz (ja mieszam scrag brown GW + czarna)
2. drybrash (Light tone skin PACRTA , kolor podobny do ushabti bone GW)
3. Niewielka ilość washa nuln oil.
dzikki pisze:Jakimi kolorami malowałeś kule spaczeni na plecaku pomagiera w rattling gun?
farby PACTRA: zieleń + wash+ ta sama warstwa zieleni jak bazowa + rozjaśnianie (zielony + żółty). Nazw nie jestem w stanie podać bo na słoiczkach powycierały się nazwy i nymery farbek. będę miał problem żeby je dokupić :mrgreen:

Malowanie w moim przypadku to spontan, nie podam proporcji mieszania itp. bo nie posiadam i nie inwestuję w 100tys. kolorów GW ponieważ wiele można po prostu wymieszać.

Rad jestem, że moje malowanie może się podobać takim wyjadaczom i weteranom WFB jak wy bo to moje pierwsze w życiu pomalowane figurki. Wcześniej pomalowałem 8 szt z Magii I Miecz a potem poleciał WFB. No i takie są efekty.

Awatar użytkownika
MadMax
Wodzirej

Post autor: MadMax »

Aaaa... Twoje Skaveny wprowadzają mnie w kompleksy. Bardzo podoba mi się malowanie. Wg mnie najlepsze szczurki jakie widziałem na tym forum. "Zdajbraszowane" ranty podstawek pasują idealnie do klimatu. =D> tak trzymać.
"War. War never changes".

TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!

Ekspresowa Realizacja !!!

Durant
Falubaz

Post autor: Durant »

Ok kolejny plus, spodziewałem się że to jakaś mega technika a ty po prostu zdolny jesteś.
A i skoro to twoje pierwsze figsy to zdecydowanie nie jest nieźle tylko super.
Dawaj więcej.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Super. Początek kolejnej dobrej galerii. :)

Awatar użytkownika
Miscatonic

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
MadMax
Wodzirej

Fajny mortar :D. Tylko kula niesiona przez amunicyjnego zlewa się z jego szatą.

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

ładnie to wygląda ale efekt psują ranty podstawki i wylot moździerza, przemyśałbym też większy kontrast na kulkach

Awatar użytkownika
Miscatonic

To prawda, po zakończeniu widze że faktycznie szata mogłaby byc w innnym kolorze niz kula. A co do wylotu możdzieża to w jakim sensie psuje efekt?

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Pewnie chodzi o to że wygląda na zamknięty, a malowanie powinno sugerować otwór.

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

zamaluj to na czarno po prostu

Awatar użytkownika
MadMax
Wodzirej

Kacpi 1998 pisze:ładnie to wygląda ale efekt psują ranty podstawki i wylot moździerza, przemyśałbym też większy kontrast na kulkach

Eeee... Te ranty nadają klimat :D . Myślę że figsy dużo stracą po jednolitym pomalowaniu rantów.

Durant
Falubaz

Post autor: Durant »

Te ranty cię wyróżniają, i pasują do Skavenów.

Twoje malowanie ma tylko jedną wadę, jesteś strasznie leniwy, jeden mały model w 2 miechy [-X

Dawaj więcej czekamy i zostaw ranty jakie są, efekt nie do podrobienia

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

jeśli byłoby to zrobione schludnie tym drybrushem to tak ale w tej chwili widać przedostający się na krawędziech plastik i miejscami plamy co powoduje że modele wyglądają jak niedokończone ale rób jak uważasz i uważaj jak robisz :wink:

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

Stanowczo czarne krawędzie lepiej będą wyglądać mimo, że to ma swój klimat to jednak czarne ranty podkreślają model :)
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
Miscatonic

Kacpi 1998 pisze: w tej chwili widać przedostający się na krawędziech plastik i miejscami plamy :wink:
Wiem, wiem panie Kacpi 1998, ale tutaj się mylisz, tu nie widać żadnego plastiku bo takiej lipy to bym nie wystawił. Po prostu drybrush był robiony popielatą farbką i być może to tak wygląda ale ty coś zobaczysz i zaraz wyciągasz błędne wnioski. Gadaj co chcesz, uważaj co gadasz.
Durant pisze:Twoje malowanie ma tylko jedną wadę, jesteś strasznie leniwy
To nie lenistwo, to brak czasu, praca i codzienność czasem uniemozliwiają masowe malowanie.

Draco
Chuck Norris

Post autor: Draco »

Modele ładnie pomalowane technicznie fajnie, jednak masz problem z doborem kolorów( jak wspomnieli wcześniej) zielony zlewa sie ze sobą, tak samo maski z orginalną skóra szczurków, super wyszły metaliki .

ODPOWIEDZ