I Valkiriowo-Smoczy Turniej WFB w Krakowie

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wiewiór
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Wiewiór »

Z runami jest tak, że możesz je dać tylko na hand weapony i one stają się magiczną bronią. Problem polega na tym, że są przedmioty (tak samo jak zasada bitwy), które banują jakiś przedmiot i wtedy pytanie brzmi - jeśli banują przedmiot, to banują wszystkie runy na nim, ale czy nie jest to nieco zbyt przegięte?

Zaraz zamieszczę moją rozpiskę na forum, pimpulki :P

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

Pytanie od krasnali:)

Czy w drugiej bitwie można wyłączyć runy na maszynach krasnali bo de facto tylko krasnale mogą dozbrajać maszyny a więc takie rozwiązanie uderzałoby w krasnale bardziej niź w inne armie?

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

1.Banowaniu run na maszynach mówimy nie.
2.A co do krasi to jeżeli runa na jakąś broń jest opłacana z 50 pkt na magiczne przedmioty to jak najbardziej mozna ją zbanować, broń ta wtedy ma zasady zwykłe, analogicznie jak ze sztandarem

Awatar użytkownika
Wiewiór
Kontakt:

Skaven pisze:2.A co do krasi to jeżeli runa na jakąś broń jest opłacana z 50 pkt na magiczne przedmioty to jak najbardziej mozna ją zbanować, broń ta wtedy ma zasady zwykłe, analogicznie jak ze sztandarem
Ale jest sytuacja, że gość ma 3 runy na jednym przedmiocie i czy ja kasuję mu tylko jedną, wybraną runę, czy wszystkie w obrębie jednego przedmiotu.

Awatar użytkownika
Danrakh
Falubaz

Post autor: Danrakh »

Skaven pisze:A i Bochnia team, mam nadzieję że mnie nie zawiedziecie tym razem i ułożycie pode mnie zarówno rozpy jak i plan jak ze mną wygrać :wink: :twisted:
Spokojna Twoja mała rozczochrana Skavenku, póki co masz 0:1 vs moje krasie (co prawda jeszcze na VC ale liczą się umiejętności a nie rozpa) ;) Będziesz miał okazję uciekać te swoje 2d6+1 przed niezwyciężoną potęgą bocheńskich krasnali :twisted:

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Heh, nie moge się doczekać bitwy z kimś z was wreszcie :wink:

@Wiewiór
Kasujesz tylko jedną runę i jej właściwości bo broń cały czas jest a runa to tak jakby przedmiot magiczy który po prostu do miecza przyklejony jest itp.

Awatar użytkownika
Mlody_Rusinek
Wałkarz

Post autor: Mlody_Rusinek »

Skaven pisze: Zapisz się tylko jeszcze na stronkę adeona po twoje ID i będzie gitara.
Czy skoro mam już dopisany ID i jestem (o dziwo :shock: ) na tej stronie to znaczy że nie musze się rejestrować? :P

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: GreatTaurus »

Mlody_Rusinek pisze:
Skaven pisze: Zapisz się tylko jeszcze na stronkę adeona po twoje ID i będzie gitara.
Czy skoro mam już dopisany ID i jestem (o dziwo :shock: ) na tej stronie to znaczy że nie musze się rejestrować? :P
dokładnie.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Byłem na tyle miły że znalazłem ID tych ludzi którzy są zarejestrowani, a ci którzy nie są bez tego numerku będą problem mieli więc radzę się zapisać.

Awatar użytkownika
slyslaysson
Mudżahedin

Post autor: slyslaysson »

Ha, mojego nie znalazłeś. :P

S.Wysocki - ID 2331

Rozpiska wysłana

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Rozpy zarówno twojej jak i wiewióra jeszcze nie dostałem ale ID wpisane jak najbardziej.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

A i tak na marginesie, Krakowski Klub Legion Kraków ogłasza nabór na young bloodów, jezeli ktoś myśli że jest w stanie podołać ciężkiemu życiu legionisty (legioniści wiedzą o co mi chodzi) to po małej debacie klubowej rozważymy jego kandydature i wydamy pozytywną lub negatywną decyzję o przyjęciu. W razie jakich kolwiek pytań pisać najlepiej na moje gg 10326982 bo teraz ja się tym będę zajmował, juz pracuje nad arkuszami itd klubowymi i każdy kto jest w legionie będzie regularnie od teraz płacił składki miesięczne (oczywiście dalej pozostanie zasada płacenia składek a opłacanie jędrusia). Potrzebujemy naprawić blaty tereny itd a za darmo niestety sie tego nie da zrobić. Skoro 40-k potrafi to attlowcy tym bardziej Niedługo na stronce legionu dalsze info. A co do ekipy z Bochni to wasza kandydatura gdyby takowa była to raczej z chęcią byłaby przyjęta ponieważ udzielacie sie często w klubowych sprawach i pomagacie też (np KLT) niby nic a cieszy :wink:

Nio i to na tyle spamu :twisted:

Awatar użytkownika
Arte
Wodzirej

Post autor: Arte »

Skaven pisze:, jezeli ktoś myśli że jest w stanie podołać ciężkiemu życiu legionisty
chyba ciezka glowa :D

ale wydaje sie ze prdzyda sie tez troche słabszych głów bo ja czuje sie troche takim wyjątkiem ;D

tak wogole to o ktorej sie zaczyna turniej w smoku? musze sprawwdzic godziny pociagu

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

o 11 bodajze, jest gdzies w tym wątku.

Awatar użytkownika
Arte
Wodzirej

Post autor: Arte »

no zajebiscie ;O
musze jechac na główny i potem tramwajem na grzegórzecką
najpewniej sie spóżnie :D

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Dokładnie o 11, to już trzeci raz podaje tą godzinę :wink:

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

Arte, na piechotę będzie szybciej. ewentualnie wysiądź na Płaszowie i podjedź za most.

Awatar użytkownika
Wiewiór
Kontakt:

Polecam Płaszów - mieszkałem tam 15 lat (połowy już nie pamiętam ;P) i do Smoka jest stamtąd jakieś 15 minut).

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

Dzięki za zaproszenie do Legionu - pomyślimy pomyślimy.

Jak tam rozpiski, dotarły wczoraj do Waści?

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Rozpy wszystkich dotarły a slya nawet w 3 mailach :wink:

Na bieżąco uzupełniłem listę zgłoszonych itd.

ODPOWIEDZ