Emperor Champion. [wip]
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Emperor Champion. [wip]
no. z gory mowie ze to moja pierwsza proba z SENMM (chromem). dodaje raczej foto zeby sie doweidziec co jest zle i co poprawic pozdrawiam
-
- Kretozord
prawie jak SENMM
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
dzieki kurka za pomoc i sensowną krytykekurka_z_podworka pisze:prawie jak SENMM
pozdrawiam
- Teogonista Niku
- Wałkarz
A ja myslałem jak mi sie ładował temat,że to jest to bedzie Czempion Hrabiego a to jakis heroes do WH40k
-
- Kretozord
Nie ma za co, nie mogę powiedzieć jak to poprawić ponieważ sam się na tym nie znam, ale widzę, że to chyba nie to. Poza tym zniszczenia i polerowana na błysk zbroja to do mnie zupełnie nie przemawia.Siasek pisze: dzieki kurka za pomoc i sensowną krytyke
pozdrawiam
Pokuszę sie o poradę abyś poszukał czegoś bardzo dobrze zrobionego w SENMM i zastanowił się czy linie styku nieba z ziemią powinny być tam gdzie je umieściłeś.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
Zdecydowanie punkt horyzontu jest w zlym miejscu , powinno byc wiecej nieba na nagolannikach , za duzo jest ziemii imho , choc na senmm nie znam sie z autopsji tylko z tego co czytalem o tym... Jesli chodzi o kolory to imho dobre dobrales , tylko niestety to co najtrudniejsze w senmmie cie udupilo - polozenie swiatla i horyzontu...
Tutaj byl super pomalowany empek w senmmie , ale nie laduje mi sie juz , moze wam sie zaladuje
http://www.coolminiornot.com/124754
Tutaj byl super pomalowany empek w senmmie , ale nie laduje mi sie juz , moze wam sie zaladuje
http://www.coolminiornot.com/124754
nie wszystkie horyzonty są tam gdzie powinny ale z grubsza poprawne. pamiętaj że przy SENMM występuje też 'słońce' w odbiciach w postaci kropek najjasniejszych. zastanowiłbym sie też czy nie zmniejszyc troszke intensywności tych kolorów, model powinien stać sie czytelniejszy, bo tak to sie troche rozbija na małe elementy.
czekam na dalsze postępy;]
czekam na dalsze postępy;]
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
- Chaoschild
- Chuck Norris
Zapowiada sie dosc...nietypowo. Kolory i technika przypomina innego znanego artyste malujacego w tym stylu. Szczerze to ciezko cokolwiek oceniac po jednej niekompletnie pomalowanej nodze.
EFEKT CIEKAWY ALE TO NIE CHROM do tego te ryski niepasuja do chromu jak to slusznie zauwazyl kurak do chromu bym chyba dodal bardziej czystego niebieskiego choc ja sie na tym nie znam - bo zarowno nmm jak i senmm jest mi "obcy" ... hehehe ogolem cos chyba wpadles w pulapke batlowych demedzow ... za duzo tego jest ... chyba musisz powoli zaczac wychodzic z tego "stylu" ... przy okazji twoje figurki robia sie nudne jak na kazdej widac uszkodzenia - pomaluj cos "czysto" prosze ...
dead- specjalnie dla ciebie emperor bedzie czysty jak perlisty tylek niemowlecia
czekam na rezultaty ja kiedys sie bawilem w senmm riperami swoimi i mam fajna farbke - ghost white niebieskawo zabarwiony bialy kolorek taki eteryczny bardzo dobrze sie spisuje w gornych partiach chromu a po dodaniu nan czysciutkiej bieli robi gladkie przejscie ... tylko o ile te niebieskie partie mi wychodzily wzglednie ok o tyle te dolne juz gorzej szly a najtrudniejszy dla mnie byl do uzyskania gladki efekt "przejscia" pomiedzy brazem ziemi a niebieskim od nieba no i ta perfidna biala krecha ... zobacze jak sobie z tym poradzisz i moze cos podlapie ...