Emperor Champion. [wip]

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Emperor Champion. [wip]

Post autor: Siasek »

no. z gory mowie ze to moja pierwsza proba z SENMM (chromem). dodaje raczej foto zeby sie doweidziec co jest zle i co poprawic ;) pozdrawiam ;)

Obrazek
Obrazek

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

prawie jak SENMM
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

kurka_z_podworka pisze:prawie jak SENMM
dzieki kurka za pomoc i sensowną krytyke ;)
pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
Teogonista Niku
Wałkarz

Post autor: Teogonista Niku »

A ja myslałem jak mi sie ładował temat,że to jest to bedzie Czempion Hrabiego a to jakis heroes do WH40k :(

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Siasek pisze: dzieki kurka za pomoc i sensowną krytyke ;)
pozdrawiam ;)
Nie ma za co, nie mogę powiedzieć jak to poprawić ponieważ sam się na tym nie znam, ale widzę, że to chyba nie to. Poza tym zniszczenia i polerowana na błysk zbroja to do mnie zupełnie nie przemawia.
Pokuszę sie o poradę abyś poszukał czegoś bardzo dobrze zrobionego w SENMM i zastanowił się czy linie styku nieba z ziemią powinny być tam gdzie je umieściłeś.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Zdecydowanie punkt horyzontu jest w zlym miejscu , powinno byc wiecej nieba na nagolannikach , za duzo jest ziemii imho , choc na senmm nie znam sie z autopsji tylko z tego co czytalem o tym... Jesli chodzi o kolory to imho dobre dobrales , tylko niestety to co najtrudniejsze w senmmie cie udupilo - polozenie swiatla i horyzontu...

Tutaj byl super pomalowany empek w senmmie , ale nie laduje mi sie juz , moze wam sie zaladuje

http://www.coolminiornot.com/124754

Awatar użytkownika
Ehx-ray
Wałkarz

Post autor: Ehx-ray »

na nagolennikach więcej nieba? bzdura moim zdaniem...

dla mnie wygląda super, a pomysł połączenie rys z SENMM jest ciekawy.

maluj dalej! Czekam na końcowy efekt!

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

nie wszystkie horyzonty są tam gdzie powinny ale z grubsza poprawne. pamiętaj że przy SENMM występuje też 'słońce' w odbiciach w postaci kropek najjasniejszych. zastanowiłbym sie też czy nie zmniejszyc troszke intensywności tych kolorów, model powinien stać sie czytelniejszy, bo tak to sie troche rozbija na małe elementy.
czekam na dalsze postępy;]

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

z tego co widzę to słońce jest tam i właśnie zachodzi/wschodzi

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Zapowiada sie dosc...nietypowo. Kolory i technika przypomina innego znanego artyste malujacego w tym stylu. Szczerze to ciezko cokolwiek oceniac po jednej niekompletnie pomalowanej nodze.
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: dead »

EFEKT CIEKAWY ALE TO NIE CHROM :) do tego te ryski niepasuja do chromu jak to slusznie zauwazyl kurak ;) do chromu bym chyba dodal bardziej czystego niebieskiego choc ja sie na tym nie znam - bo zarowno nmm jak i senmm jest mi "obcy" ;) ... hehehe ogolem cos chyba wpadles w pulapke batlowych demedzow ... za duzo tego jest ... chyba musisz powoli zaczac wychodzic z tego "stylu" ... przy okazji twoje figurki robia sie nudne jak na kazdej widac uszkodzenia - pomaluj cos "czysto" prosze ;) ...

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

dead- specjalnie dla ciebie emperor bedzie czysty jak perlisty tylek niemowlecia ;)

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: dead »

czekam na rezultaty ;) ja kiedys sie bawilem w senmm riperami swoimi i mam fajna farbke - ghost white ;) niebieskawo zabarwiony bialy kolorek taki eteryczny bardzo dobrze sie spisuje w gornych partiach chromu a po dodaniu nan czysciutkiej bieli robi gladkie przejscie ... tylko o ile te niebieskie partie mi wychodzily wzglednie ok o tyle te dolne juz gorzej szly a najtrudniejszy dla mnie byl do uzyskania gladki efekt "przejscia" pomiedzy brazem ziemi a niebieskim od nieba no i ta perfidna biala krecha ... zobacze jak sobie z tym poradzisz i moze cos podlapie ...

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

Post autor: Robacek »

co do samego chromu jest to umowna technika i jest duzy margines bledu a i tak bedzie dobrze wygladac. u Ciebie zapowiada sie poki co ok.

ODPOWIEDZ