Debiut

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Rejmol
"Nie jestem powergamerem"

Debiut

Post autor: Rejmol »

Trochę czasu zajmowałem się wykonywaniem makiet. W końcu postanowiłem spróbować z malowaniem figurek :)

Oto moja pierwsza praca. Proszę o komentarze i rady co zrobić by kolejne prace były lepsze.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 2 sty 2008, o 16:51 przez Rejmol, łącznie zmieniany 1 raz.

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

z grubsza wyglada spoko ale jesli chcesz zeby ktos ci powiedzial cos konkretnego to wzuc wieksze fotki
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Bonczek
Chuck Norris

Post autor: Bonczek »

Jeśli to jest Twoja pierwsza praca, to ja padam na kolana :P Hmm może trochę więcej przejść próbuj robić ;) B. dobrze się zapowiadasz :D

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Czysto i przyzwoicie.Ładny model.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

spoko

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Brązowy na pancerzu jest dobrym punktem wyjścia do złotego NMM ;)
Fajna praca, ale wymaga jeszcze trochę wykończenia.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Jak na pierwsza figurke to zajebista... Tylko miecz popraw bo taki niemrawy jakis... :wink: Ale ogolnie spoko... :)
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Rejmol

NMM to już trochę wyższa szkoła jazdy, ale rzeczywiście figurki nią pomalowane wyglądają świetnie. Przy kolejnej figurce spróbuje postawić pierwsze kroki w NMM :wink:

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Dla mnie praca niezbyt dobra, nie oszukujmy sie, oczywiscie jesli spojrzec na to ze to Twoj debiut to nie jest az tak zle (moj byl chyba jednak gorszy :P)
pzdr
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
GraveDigger
Chuck Norris

Post autor: GraveDigger »

Serio to jest pierwsze podejscie?! Kurcze dobry jestes :) cienie na moich pierwszych orkach to byly wielkie czarne kreski:P Bardzo mi sie podoba plaszczyk tego pana, fajnie pomalowany. miecz jest slaby, tarcza w ogole mi sie nie podoba i ta brazowa zbroja tez nie prezetuje sie najlepiej, moglbys ja troche rozjasnic na krawedziach, twarz tez wydaje mi sie nie calkiem skonczona. Ale ogolnie to bardzo czysto zrobiote. Jak na pierwszy raz to bardzo przyzwoicie

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Rejmol

Płaszczyk rzeczywiście wydaje mi się wyszedł całkiem nieźle jak na pierwszy raz, ale sam widzę że za wyraźne granice kolorów. Miecz słabo bo zwykłym metalikiem maźnięty, NMM się nie podejmowałem :wink:

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Zrób washa na metalikach, porozjaśniaj krawędzie na zbroi i będzie lepiej.

Awatar użytkownika
GraveDigger
Chuck Norris

Post autor: GraveDigger »

Nikt ci nie kaze od razu rzucac sie na gleboka wode i bawic sie w NMM :P nie ma sensu zabierac sie za takie zeczy na samym poczatku. Zrob tak jak radzi Telchar i na pewno figurka od razu lepiej bedzie sie prezentowac :)

Awatar użytkownika
Rejmol

Wash ma wpływać w zagłębienia, prawda??Więc jak to działa na powierzchniach gładkich, takich ja miecz??

Awatar użytkownika
Grafik

Post autor: Grafik »

Ja bym zmienił ten żółty kolor na jakiś inny bardziej stonowany, mocno daje po oczach.

Awatar użytkownika
Rejmol

Drobnymi krokami gdy znajdowałem chwilkę wolnego czasu pracowałem nad następną figurką.

Jak wcześniej proszę o komentarze i rady co zrobić by kolejne prace były lepsze.

Starałem się by przejścia na skórze były płynne, ale nie wiem czy przez to cienie nie wyszły za słabe. Metaliki też chyba nie są najwyższych lotów, co zrobić żeby były lepsze?
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Cresus
Mudżahedin

Post autor: Cresus »

pocieniuj trochę skórę, wygląda prawie tak samo na całm modelu
generalnie bez większych zastrzeżeń, ale pierwszy model jakoś bardziej przypadł mi do gustu :)
Obrazek
SZARŻAAA!!!
new steggie has super huge multi fire high strength big blowguns

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

jak na 1 raz to nie jest źle..
ale dbaj o szczgóły, może wiecej przejc przy rozjasnieniach i moze by bylo wyrazniej zastosuj "technike czarnej kreski" by oddzilic od siebei elementy na figurce... (zapraszam do mojej galerii www.arbal.prv.pl)

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

1 figurka była lepsza. Wkopało mnie w ziemię, moje pierwsze modele to była tragedia :)

Druga nieco słabsza, ale skoro to Twoje pierwsze figurki, to i tak jest dobrze, malujesz dokładnie i masz potencjał :)

Metaliki tylko słabe. Wash by się przydał.

Awatar użytkownika
Rejmol

ARBAL mógłbyś przybliżyć tą technikę czarnej kreski, bo w google to mi o drzeworytach znajduje :roll:

ODPOWIEDZ