- Trylogia Nocnego Anioła Brent Weeks: Jest to prawdopodobnie najlepsza książka fantasy jaką przeczytałem. Fabuły streszczać nie będę powiem tylko że opowiada o losach chłopaka przyjętego na ucznia przez najlepszego siepacza w mieście Durzo Blinta. Brzmi prosto ? Wiem ale jeśli tak myślicie to popełniacie naprawdę wielki błąd. Autorka naprawdę mistrzowsko przedstawiła brudne , pełne przestępców , burdeli , i slumsów z szczurami z gildii ( biedaków ) walczącymi o jedzenie i władzę w tej pachnącej wręcz przemocą , brudem i złem dzielnicę. Wreszcie miasto rządzone przez organizację S'kage , rządzone przez radę dziewięciu władców półświatka. Książka ta jest o tyle niezwykłą ponieważ mimo posiada na jednego głównego bohatera ( choć o ilości głównych postaci można było by dyskutować ) to występuję w niej bardzo duża ilość postaci skromnie mówiąc drugorzędnymi , postaci barwnych i ważnych niemal tak samo jak główny bohater i każda z nich ma ważny ( lub bardzo ważny ) wpływ na fabułę. Naprawdę polecam tą książkę wszystkim lubiącym wartką akcję , brudny prawdziwy i pełnokrwisty świat , dużą ilość sexu , magię , płatnych zabójców. I to tyle chociaż mógłbym pisać jescze dużo więcej.
No ale się rozpisałem
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)