Pare noobowskich pytań v2
Moderator: Afro
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Re: Pare noobowskich pytań v2
powiedz to deathstarowi kawy z klątwą która chciałaby marszować
- IronWithin
- "Nie jestem powergamerem"
tylko czy wyciągniecie scrolla jest aż tak kluczowe, równie dobrze mozna sie nabuffać jak świnia a przeciwnik wszystko wpuszcza
"From iron cometh strength! From strength cometh will! From will cometh faith! From faith cometh honour! From honour cometh iron!"
Chodzi o to żeby w tej kluczowej fazie magii weszło Ci to co zamierzyłeś. Niestety przeciwnik mając scrolla blokuje Ci teoretycznie dwa czary.
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
3 rank and file modele, znaczy czempion się nie liczy.
- IronWithin
Szykuje mi sie bitwa przeciwko krasiom bardzo nastawionym na strzelanie. Jakieś rady?
"From iron cometh strength! From strength cometh will! From will cometh faith! From faith cometh honour! From honour cometh iron!"
- IronWithin
A jak armię złozyć? Bo heaven to domyslam sie ze podstawa ;p
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Armie składaj według następującego planu. Wybierz 2/3 rzeczy które mają być cechą przewodnią.
Np:
Heaven
Gorgery
Maneaterzy( mourów na krasie nie polecam, jedyna przewaga mournów nad manami czyli armor save idzie się jebać.)
Teraz zastanów się corami, gdyż ich wystawienia nie unikniesz. Prawdopodobnie domyślnym wyborem będą irongutsi. Gnoblary domyślnie odpadają bo są za wolne a krasie rzadko szarżują. Zastanów się jednak czy zaczący wzrost ilości woundów jaki ma miejsce przy wymianie gustów na bulle nie jest korzystny. Zakładam że oponent ma turbodefens i pokonanie go w walce wręcz jest raczej proste.
Całość uzupełni o jednostki które uważasz za najlepiej dopełniające kompozycje. BSB i mały butcher są must havem, bo tak i już. Korona raczej Ci nie będzie potrzebna bo jeśli już będzie to i tak wtopiłeś. Wysokie wardy to dobry plan na armie s6+ w CC
W rarach prawdopodonie 99% ludzi wybrało by działo które uważam za mało pomysłowe. W najlepszym wypadku przeżyje 2 strzały. Stonehorny np 2 mogą być dobrym sciągaczem ostrzału.
Pieszczochy kosmetyczne według uznania.
Np:
Heaven
Gorgery
Maneaterzy( mourów na krasie nie polecam, jedyna przewaga mournów nad manami czyli armor save idzie się jebać.)
Teraz zastanów się corami, gdyż ich wystawienia nie unikniesz. Prawdopodobnie domyślnym wyborem będą irongutsi. Gnoblary domyślnie odpadają bo są za wolne a krasie rzadko szarżują. Zastanów się jednak czy zaczący wzrost ilości woundów jaki ma miejsce przy wymianie gustów na bulle nie jest korzystny. Zakładam że oponent ma turbodefens i pokonanie go w walce wręcz jest raczej proste.
Całość uzupełni o jednostki które uważasz za najlepiej dopełniające kompozycje. BSB i mały butcher są must havem, bo tak i już. Korona raczej Ci nie będzie potrzebna bo jeśli już będzie to i tak wtopiłeś. Wysokie wardy to dobry plan na armie s6+ w CC
W rarach prawdopodonie 99% ludzi wybrało by działo które uważam za mało pomysłowe. W najlepszym wypadku przeżyje 2 strzały. Stonehorny np 2 mogą być dobrym sciągaczem ostrzału.
Pieszczochy kosmetyczne według uznania.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Jedyną realną opcją która by mnie zmusiła do podejścia na mniej niż 9 cali jest combo 1x rune of slowness + 2x rune of slowness na bsb.Pająk pisze:
Kubencjusz dał ciekawe rady, ale ja bym był ostrożny z tym, że dwarfy nie szarżują
- IronWithin
Raczej zdecyduję się na heaven, mam zamiar puscić po kotku na flanki jako ze wiem że przeciwnik lubi tam własnie działa umiejscowiać, zwykle ma na obu flankach organki, przy łunie szczescie skupi sie na czyms innym niż kociaki