Asuranowie vs Naherka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
arandir
Wałkarz

Post autor: arandir »

podziwiam wszystkich graczy którzy puszczają magów konno razem z resztą jazdy :P

musicie być pełni optymizmu, co? :P

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Ale szarże do domków są rozpatrywane bez bonusów(po I),a tego boha że trzeba to przeczytałeś w ang rulebooku?

P.s w tym temacie cos czuje że mi się wełbie poprzewraca

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

nie bez bonusow za szarze tylko bez bonusow za to, ze masz ranki sztandar i outnumber....

a o herosie jest w walce.. walka w domku ma swoje zasady, ale nadal podpada pod ogolne ;)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

arandir pisze:podziwiam wszystkich graczy którzy puszczają magów konno razem z resztą jazdy :P

musicie być pełni optymizmu, co? :P
u mnie arcymag za 370 pkt zazwyczaj jezdzi w 5 SH.. a caly oddzial jezdzie w drugiej linii mojej armii :)
oczywiscie duzo zalezy od armii przeciwnika..ale czesto jest tak ze mag jezdzi samopas :) [troche adrenaliny nikomu nie zaszkodzi]
Obrazek

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

Ja arcymaga chowam w odwodowym regimencie piechoty (taki do trzymania sztandaru +3PD i osłaniania balist) - reszta jeździ za lub z kawalerią, bo głównie kawalerią gram

Romek
Chuck Norris

Post autor: Romek »

U mnie Arcy lata na orle jest mobilniejszy. daje Tk zacząć i wystawiam się tak aby nie miał za bardzo do czego strzelać,(najwyżej do bolców) więc i inkantacje w 1 turze też olewam (więkrzość a 1 na katapke wpuszczam)tylko nie daje popchnąć carrionów (to jest zawsze najwiękrzy problem).potem po wystawieniu markerów albo chowam się Arcy gdzies w najbezpieczniejsze miejsce, a jeżli taki nie istnieje9 (katapka albo zagęszczenie markerów to prubuje tak ustawić dragon princów aby zminimalizować możliwość szarży, dostawienia się do maga. najleprzy lore to
fire na Arcy (dużo pocisków, ściana ognia i burnning head gdyby chciał Hierophanta w lesie skitrać. jesli tego nie zrobi to sukcesywne ściany ognia i dispele dozywień może zaowocowac ubiciem licz albo 2. Małym daje lighta i jedynke najczęściej pociskam (idealne na giganta i Kinga a tylko 5+.

Ogólnie to cała taktyka opiera się na flankowaniu gdzie sie da i partyzantce, głównym atutem jest magia.(szybko Kingi traca te swoje dispele:). Gram tak od zawsze i może 2 razy przegrałem czła reszta z 8/9 jest do przodu. Wielu aspektów nie uwzględniłem, więc jesli ktoś ma jakieś wątpliwości/ pytania to chętnie na nie odpowiem.

Pozdro.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

nie bez bonusow za szarze tylko bez bonusow za to, ze masz ranki sztandar i outnumber....

Odział w domku jest traktowany jak za przeszkodą na potrzeby walki wręcz i za ciężką osłoną (-2 do trafienia) na potrzeby strzelania. Czyli nie mają bonusów za szarżę (biją po inicjatywie, korbacze nie dają bonusu do siły itd.) :) a że nie liczy się outnumber nie jestem pewien

Romek
Chuck Norris

Post autor: Romek »

Jest napisane, że licza sie jedynie wbite rany

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Ej macie jakieś nowe pomysły na TK nowymi HE dajmy na 2250 pkt?

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

sorki ale cariony itp nie s już problemem bo jak wpadnie to nei zamiecie ci pół oddziału ;) ASF :D daje tu przewagęmoze pozjadaja pare bolców ale tylko parę

łuczników bardzo bym sie bał ;)nie ma się jak pokitrać wala zawsze na 5+ ;)

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

łuczników bardzo bym sie bał ;)nie ma się jak pokitrać wala zawsze na 5+
Jest to tez plus bo nie chowajac sie nie tracisz ruchu na chowanie czy lazenie po lasach... Idziesz na pale i na to samo wyjdzie... :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

ODPOWIEDZ