Ogrowe rozpiski
Moderator: Afro
Re: Ogrowe rozpiski
poprawione (800pkt bez lordow i imiennych):
1. Bruiser, Gen. "prezerwatywa":> 158pkt
2.Irongutsx6, FCG, sztandar dyscypliny 308pkt
3.ironblaster 170pkt
4.Mournfangix2 ironfist, heavy armor, 140pkt
5. Sabretusk 21pkt
I jak?
czy jak Bruiser bedzie w Irongutsach to bedzie rozdawal liderke 9? czy swoja bazowa 8?
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Będzie rozdawał 9, ale według mnie lepiej wywalic Bruisera i dać za niego Firebelliego, fireball i breath weapon na takie punkty robią cuda.dagnus pisze:
poprawione (800pkt bez lordow i imiennych):
1. Bruiser, Gen. "prezerwatywa":> 158pkt
2.Irongutsx6, FCG, sztandar dyscypliny 308pkt
3.ironblaster 170pkt
4.Mournfangix2 ironfist, heavy armor, 140pkt
5. Sabretusk 21pkt
I jak?
czy jak Bruiser bedzie w Irongutsach to bedzie rozdawal liderke 9? czy swoja bazowa 8?
Lepiej dać Gleaming pendant i liczyć na to, ze Cię nie zbrejkują ;P Swoją drogą to na Mournfangach przydałby się muzyk
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.
I gdy przegrasz combat to z automatu tracisz 3 woundy + przeciwnik zyskuje 25 pkt na koniec? Oj nie, wolę muzyka
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.
Tylko przy przegranym combacie i ucieczce. Masz zapis w BR. BSB też umiera. W wypadku paniki sztandarowi żyją
Po poprawkach:
1. Firebelly gen., prezerwatywa, 165pkt
2. Ironguts x 5 FCG, dragonhide b., look out gnob, 300pkt
3. Ironblaster 170pkt
4. Morfangi x 2 h.armor, ironfist,muzyk, dowodca, 160pkt.
To jest to co chcialbym miec co wy na to?
ewentualnie ironcurs icon za 5pkt akurat wejdzie na firebellym
Czy firebreath (sztandar i firebelly) mozna dawac do walki?
1. Firebelly gen., prezerwatywa, 165pkt
2. Ironguts x 5 FCG, dragonhide b., look out gnob, 300pkt
3. Ironblaster 170pkt
4. Morfangi x 2 h.armor, ironfist,muzyk, dowodca, 160pkt.
To jest to co chcialbym miec co wy na to?
ewentualnie ironcurs icon za 5pkt akurat wejdzie na firebellym
Czy firebreath (sztandar i firebelly) mozna dawac do walki?
- IronWithin
- "Nie jestem powergamerem"
Ja bym nie rezygnował z kotka, taka odganiaczka moze byc przydatna
"From iron cometh strength! From strength cometh will! From will cometh faith! From faith cometh honour! From honour cometh iron!"
Rozumiem, że pytanie brzmi, czy można użyć zionięcia będąc w walce wręcz. Jeżeli tak, to naturalnie można - wszystko jest opisane w rulebooku. Nie stosujesz wtedy wzornika zionięcia, lecz wypłacasz w swojej inicjatywie 2d6 autohitów. Breath weaponów można użyć raz na grę.dagnus pisze:Czy firebreath (sztandar i firebelly) mozna dawac do walki?
Kombinuje zastosowanie dla huntera z wlucznia, nie ma on snajpy a wlucznia nie przebija chyba szeregow ( jesli tak to gdzie to jest napisane?), wiec chyba by sie nadawal tylko do sciagania samotnych modeli ( ale tez bez miltiwounda jest ).
Napiszcie czy wszystko sie zgadza
Napiszcie czy wszystko sie zgadza
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Włucznia ma przecież 10 siły i 2d6 ran. I przecież przebija szeregi. Niestety tylko Hónter może ją nosić
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Włucznia ma takie zasady o jakich mówiłem, ale tylko hónter może jej używać. Włócznia Huntera to inna bajka
- IronWithin
- "Nie jestem powergamerem"
Jeden błąd i tyle bałaganu ;p
"From iron cometh strength! From strength cometh will! From will cometh faith! From faith cometh honour! From honour cometh iron!"