dla mnie gwiazdą wśród przedmiotów jest foriath's robe , daje masę opcji fajnych dla arcymagaBelaner7 pisze:W skrócie to wszystkie dobre przedmioty z 6ed przeniesoine zostały do 7.
7 ed. - nowe HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
- Loremaster
- Oszukista
No dobra laski, a jak wyposażycie Dragon Mage'a (abstrahując od tego czy się go opłaca - załóżmy że go bierzecie)?
The most important rule!
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Lizardmen, Bretonnia, High Elves
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
no ja to widze tak
albo silver wand + ward +5 i opcja albo magiczne ataki jak nigdzie do oddzialu nie wpakujemy albo gem odwagi do tego baner of sorcery i jak mamy tylko tego maga to castujemy 1 czar na 4 kosciach + 1 na 3 opcjonalnie +2 na 2 w zaleznosci czy mieczyk nam sie przyda a przy maxymalnym ustawieniu to bedzie 2x 4 kosci + mieczyk na 2
ale osobiscie bym go wypuszczal na 1500 w towarzystwie 2 maga z DS i jewell of the dusk z high magic wtedy mozna sobie podarowac warda na +5 [ nasz mag 2 lvl bedzie mial na bank warda z czaru [ no chyba ze przeciwnik nie strzela ] i drain magic no chyba ze cos ogolnie lepszego nam przyjdzie ] i mozna wziasc silver wanda z ring of fury lub z itemkiem ignorujacym 1 rane nawet jak to byl KB
albo silver wand + ward +5 i opcja albo magiczne ataki jak nigdzie do oddzialu nie wpakujemy albo gem odwagi do tego baner of sorcery i jak mamy tylko tego maga to castujemy 1 czar na 4 kosciach + 1 na 3 opcjonalnie +2 na 2 w zaleznosci czy mieczyk nam sie przyda a przy maxymalnym ustawieniu to bedzie 2x 4 kosci + mieczyk na 2
ale osobiscie bym go wypuszczal na 1500 w towarzystwie 2 maga z DS i jewell of the dusk z high magic wtedy mozna sobie podarowac warda na +5 [ nasz mag 2 lvl bedzie mial na bank warda z czaru [ no chyba ze przeciwnik nie strzela ] i drain magic no chyba ze cos ogolnie lepszego nam przyjdzie ] i mozna wziasc silver wanda z ring of fury lub z itemkiem ignorujacym 1 rane nawet jak to byl KB
bral go bede raczej zawsze , na 2k+ tylko silver wand, nie ma co go podrazac... (ew. skeinsliver jak przejdzie to ze jest +1 przy 1 rzucie)Jason pisze:No dobra laski, a jak wyposażycie Dragon Mage'a (abstrahując od tego czy się go opłaca - załóżmy że go bierzecie)?
na <2k z 2 herosami silver wand + 2x ds, z 3 herosami silver wand + 1xds, za kazdym razem gdzies w armii banner of sorcery
pzdr
ja dragon mage'a wyposarzam tylko na dwa sposoby
SW + 2 DS
lub
SW + RoF
w mojej armii koles ma byc siła niszczaca, wiec czesto sie bedzie pojawiał z RoF - rzucajac 4 czary (razem z boundem) ma bardzo duze szanse ze sie sam przebije przez ochrone przeciwnika, a na zapleczu bedzie jeszcze mag ze swoimi kostkami i dobrymi czarami (seer + DSy)
pozdrawiam
SW + 2 DS
lub
SW + RoF
w mojej armii koles ma byc siła niszczaca, wiec czesto sie bedzie pojawiał z RoF - rzucajac 4 czary (razem z boundem) ma bardzo duze szanse ze sie sam przebije przez ochrone przeciwnika, a na zapleczu bedzie jeszcze mag ze swoimi kostkami i dobrymi czarami (seer + DSy)
pozdrawiam
Ostatnio zaszedłem do sklepu z zamiarem kupna booka. Sprzedawca stwierdził że GW przysłało tylko jeden zamiast zamawianych pięciu ale jak chce to mogę pooglądać. No to ja chętnie. Okazało się że strony w dużej mierze były wydrukowane nie po kolei a niektórych wręcz brakowało lub były zdublowane. Wniosek: GW- Gówno Warte
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$
Moim zdaniem nie, a to dlatego że bound spell jest rzucony automatycznie, a wartość dispelowania jest dana ma stałe. Przy takim fireballu wiemy że trzeba rzucić 8 (bo drain zwiększa o 3, tak?) a przciwnik musi to co najmniej powtórzyć. Jak idzie np Fury of Khaine z Ring of Fury nie rzucamy więc casting value jest bez znaczenia... tak mi się zdaje. Podobna rzecz jest u Ogrów z RiPami gdzie niezależnie od tego ile czar ma casting value (3 czy 6 czy nawet 9) ma na potrzeby dispelowania w kojenej turze ma 7.Romek pisze:Mam pytanie (może się wydać dziwne), ale kumpel sie upiera twierdząc, że Drain magic zwiękrza też power level bound spelli.
Sam już zgłupialem, ale chcę zasięgnąć drugiej opinii.
Druga sprawa że Drain Magic polega na tym żeby utrudnić rzucanie czarów, a nie ułatwiać (a zwiększenie poziomu bound spelli by to ułatwiło).
The most important rule!
ja bym nigdy na to nie wpadł ze "casting value" odnosi sie również do bound spelli.
bound spelle maja power level a nie casting value - wiec drain magic na nie nie działa.
str 121 RB oraz str 46 AB HE
pozdrawiam
bound spelle maja power level a nie casting value - wiec drain magic na nie nie działa.
str 121 RB oraz str 46 AB HE
pozdrawiam
Spoko, dzięki.
Kolejne pytanie tyczy sie Golden crown of Atrazar
Mianowicie: Czy jak dostane pocisk powodujący multiple wounds np. canonball to czy ten przedmiot uchroni mnie przed wszystkimi ranami (odrzucając tę jedną prze powieleniem)??
Kolejne pytanie tyczy sie Golden crown of Atrazar
Mianowicie: Czy jak dostane pocisk powodujący multiple wounds np. canonball to czy ten przedmiot uchroni mnie przed wszystkimi ranami (odrzucając tę jedną prze powieleniem)??
możesz wystawić 0-2 rare na mniej niz 2000
Ale nie jestem pewien czy tak jest i dla tego pytam. Wszystko zależy od opisu damage przy np. canonie bo jak jest hit into d6 wounds to chyba nie chroni a jak jest wound multipled into d6 wounds to działa.
Nie mam dostępu do podręcznika, więc nie znam opisu.
Pozdro.
Ale nie jestem pewien czy tak jest i dla tego pytam. Wszystko zależy od opisu damage przy np. canonie bo jak jest hit into d6 wounds to chyba nie chroni a jak jest wound multipled into d6 wounds to działa.
Nie mam dostępu do podręcznika, więc nie znam opisu.
Pozdro.