7 ed. - nowe HE

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Post autor: Loremaster »

Belaner7 pisze:W skrócie to wszystkie dobre przedmioty z 6ed przeniesoine zostały do 7.
dla mnie gwiazdą wśród przedmiotów jest foriath's robe , daje masę opcji fajnych dla arcymaga

Jason
Mudżahedin

Post autor: Jason »

No dobra laski, a jak wyposażycie Dragon Mage'a (abstrahując od tego czy się go opłaca - załóżmy że go bierzecie)?
The most important rule!
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Lizardmen, Bretonnia, High Elves

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

no ja to widze tak

albo silver wand + ward +5 i opcja albo magiczne ataki jak nigdzie do oddzialu nie wpakujemy albo gem odwagi :D do tego baner of sorcery i jak mamy tylko tego maga to castujemy 1 czar na 4 kosciach + 1 na 3 opcjonalnie +2 na 2 w zaleznosci czy mieczyk nam sie przyda a przy maxymalnym ustawieniu to bedzie 2x 4 kosci + mieczyk na 2

ale osobiscie bym go wypuszczal na 1500 w towarzystwie 2 maga z DS i jewell of the dusk z high magic wtedy mozna sobie podarowac warda na +5 [ nasz mag 2 lvl bedzie mial na bank warda z czaru [ no chyba ze przeciwnik nie strzela :D ] i drain magic no chyba ze cos ogolnie lepszego nam przyjdzie ] i mozna wziasc silver wanda z ring of fury lub z itemkiem ignorujacym 1 rane nawet jak to byl KB

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Jason pisze:No dobra laski, a jak wyposażycie Dragon Mage'a (abstrahując od tego czy się go opłaca - załóżmy że go bierzecie)?
bral go bede raczej zawsze :), na 2k+ tylko silver wand, nie ma co go podrazac... (ew. skeinsliver jak przejdzie to ze jest +1 przy 1 rzucie)

na <2k z 2 herosami silver wand + 2x ds, z 3 herosami silver wand + 1xds, za kazdym razem gdzies w armii banner of sorcery

pzdr

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

ja dragon mage'a wyposarzam tylko na dwa sposoby
SW + 2 DS
lub
SW + RoF

w mojej armii koles ma byc siła niszczaca, wiec czesto sie bedzie pojawiał z RoF - rzucajac 4 czary (razem z boundem) ma bardzo duze szanse ze sie sam przebije przez ochrone przeciwnika, a na zapleczu bedzie jeszcze mag ze swoimi kostkami i dobrymi czarami (seer + DSy) :)

pozdrawiam
Obrazek

Artemis
Chuck Norris

Post autor: Artemis »

No właśnie mnie to aż wkurza :)
Mogę mieć tylko 4 czary (z Silver Wandem 5) a ja chciałbym mieć wszystkie... z drugiej strony losując czary co nie wypadnie to jest super :D

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

Ostatnio zaszedłem do sklepu z zamiarem kupna booka. Sprzedawca stwierdził że GW przysłało tylko jeden zamiast zamawianych pięciu ale jak chce to mogę pooglądać. No to ja chętnie. Okazało się że strony w dużej mierze były wydrukowane nie po kolei a niektórych wręcz brakowało lub były zdublowane. Wniosek: GW- Gówno Warte
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

to nie wina HGW tylko polskiej drukarni :D
Obrazek
Highborn Elves Only!

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

niszczenie przedmiotow jest super zwlaszcza na lordzie przeciwnika ktoremu nagle zabralismy warda a nastepnie zestrzelilismy go z bolca.

Romek
Chuck Norris

Post autor: Romek »

Mam pytanie (może się wydać dziwne), ale kumpel sie upiera twierdząc, że Drain magic zwiękrza też power level bound spelli.
Sam już zgłupialem, ale chcę zasięgnąć drugiej opinii.

Pozdro.

Jason
Mudżahedin

Post autor: Jason »

Romek pisze:Mam pytanie (może się wydać dziwne), ale kumpel sie upiera twierdząc, że Drain magic zwiękrza też power level bound spelli.
Sam już zgłupialem, ale chcę zasięgnąć drugiej opinii.
Moim zdaniem nie, a to dlatego że bound spell jest rzucony automatycznie, a wartość dispelowania jest dana ma stałe. Przy takim fireballu wiemy że trzeba rzucić 8 (bo drain zwiększa o 3, tak?) a przciwnik musi to co najmniej powtórzyć. Jak idzie np Fury of Khaine z Ring of Fury nie rzucamy więc casting value jest bez znaczenia... tak mi się zdaje. Podobna rzecz jest u Ogrów z RiPami gdzie niezależnie od tego ile czar ma casting value (3 czy 6 czy nawet 9) ma na potrzeby dispelowania w kojenej turze ma 7.

Druga sprawa że Drain Magic polega na tym żeby utrudnić rzucanie czarów, a nie ułatwiać (a zwiększenie poziomu bound spelli by to ułatwiło).
The most important rule!
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Lizardmen, Bretonnia, High Elves

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

ja bym nigdy na to nie wpadł ze "casting value" odnosi sie również do bound spelli.

bound spelle maja power level a nie casting value - wiec drain magic na nie nie działa.
str 121 RB oraz str 46 AB HE

pozdrawiam
Obrazek

Romek
Chuck Norris

Spoko, dzięki.
Kolejne pytanie tyczy sie Golden crown of Atrazar
Mianowicie: Czy jak dostane pocisk powodujący multiple wounds np. canonball to czy ten przedmiot uchroni mnie przed wszystkimi ranami (odrzucając tę jedną prze powieleniem)??

Awatar użytkownika
OstryTM
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: OstryTM »

ile rare można na <2000?:P

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

tez sie nad tym zastanawialem i to moglo bo byc ciekawe. Wtedy wystawiamy sie na ta 1 armatke i chronimi sie od tego tą korona i 2 tura lecimy na armate i reszta jakos idzie.

Romek
Chuck Norris

możesz wystawić 0-2 rare na mniej niz 2000
Ale nie jestem pewien czy tak jest i dla tego pytam. Wszystko zależy od opisu damage przy np. canonie bo jak jest hit into d6 wounds to chyba nie chroni a jak jest wound multipled into d6 wounds to działa.
Nie mam dostępu do podręcznika, więc nie znam opisu.

Pozdro.

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

Semi pisze:to nie wina HGW tylko polskiej drukarni :D
Ale to była angielska wersja.
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Gav Thorpe, w trakcie ostatniego wywiadu, stwierdził, że GW drukuje teraz w Chinach.

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

Post autor: Adamdo »

ale drukują w Polsce i Chinach

Edit: jak pisałem to tego posta nade mną jeszcze nie było ;)

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

golden crow chroni przed przed pierwszym woundem a cannon zadej 1 rane ktora potem zadaje ci D6 wiec jak najbardziej korona chroni przed kula armatnia...
Obrazek
Highborn Elves Only!

ODPOWIEDZ