Mrocznie, srogo i przekozacko przy Disneyu ? Jakoś nie widzę tego. Mi tam marzą Star Warsy o Darth Banie oraz innych potężnych Lordach.Aldean pisze:@up
mam nadzieje ze bedzie mrocznie, srogo i przekozacko. z akcentem na mrocznie.
bo jesli jar jar abrams zrobi film jak star trek to sie wkurze;]
Temat filmowy
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Temat filmowy
moze byc ciezko to prawda, ale da sie zrobic mroczny film pg13. tym bardziej ze krwi duzo nie ma po odcieciu konczyny lightsaberem;]Michał pisze:Mrocznie, srogo i przekozacko przy Disneyu ? Jakoś nie widzę tego. Mi tam marzą Star Warsy o Darth Banie oraz innych potężnych Lordach.Aldean pisze:@up
mam nadzieje ze bedzie mrocznie, srogo i przekozacko. z akcentem na mrocznie.
bo jesli jar jar abrams zrobi film jak star trek to sie wkurze;]
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Bo z czego ma być? Lighsaber jednocześnie wypala ranę więc krew nie poleci.
To tylko książki, do tego są jeszcze Wojny Klonów, Rebelianci, kilka komiksów....Durant pisze:"We are home"
wg spoilerów to jest córka Hana i Lei ale nie jest to Janina
nowy kanon wygląda tak
Rok 0 Star Wars: Część I. Mroczne Widmo - Terry Brooks
Rok 10 Star Wars: Część II. Atak klonów - R.A. Salvatore
Rok 12 Star Wars: Wojny Klonów - Karen Traviss
Star Wars: Dark Disciple - Christie Golden
Rok 13 Star Wars: Część III. Zemsta Sithów - Matthew Stover
Rok 14(?) Star Wars: Lords of the Sith - Paul Kemp
Rok 18 Star Wars: Tarkin - James Luceno
Rok 21Star Wars: A New Dawn - John Jackson Miller
Rok 32 Star Wars: Część IV. Nowa Nadzieja - George Lucas
Rok 34(?) Star Wars: Heir to the Jedi - Kevin Hearne
Rok 35 Star Wars: Część V. Imperium Kontratakuje - Donald F. Glut
Rok 36 Star Wars: Część VI. Powrót Jedi - James Khan
Rok 66 Star Wars: Część VII. Przebudzenie Mocy
Nawet rok 0 zmienili, dodam że poprzedni miał kilkadziesiąt książek (o komiksach nie wspominam)
http://starwars.wikia.com/wiki/Timeline_of_canon_media
W sumie to szkoda mi tych naszych bohaterów...całe życie spędzone w świecie nieustannej wojny
Może w końcu zaznają jednak Gwiezdnego Pokoju.
A co do filmu, to twórcy maja przewagę masy feedbacku (i niezadowolenia;)) po drugiej trylogii. Gdyby poważnie go przeanalizowali i wzięli pod uwagę przy produkcji, to mogą zrobić spokojnie lepsze filmy niż oryginalna trylogia (która wcale taka powalająca nie jest, szczerze mówiąc)
Inna sprawa, że zawsze zastanawiam się, jak działają w takich wypadkach umysły analityków (patrz casus GW). Czy myślą "mnóstwo ludzi narzekało, trzeba coś poprawić" czy też raczej "wszyscy kupili bilet, trzeba zostawić jak jest"...

A co do filmu, to twórcy maja przewagę masy feedbacku (i niezadowolenia;)) po drugiej trylogii. Gdyby poważnie go przeanalizowali i wzięli pod uwagę przy produkcji, to mogą zrobić spokojnie lepsze filmy niż oryginalna trylogia (która wcale taka powalająca nie jest, szczerze mówiąc)
Inna sprawa, że zawsze zastanawiam się, jak działają w takich wypadkach umysły analityków (patrz casus GW). Czy myślą "mnóstwo ludzi narzekało, trzeba coś poprawić" czy też raczej "wszyscy kupili bilet, trzeba zostawić jak jest"...
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." 

no nie wiem ;] w momencie jak to ogladalem w latach 90, majac cos okolo 10 lat zrobiła na mnie wielkie wrazenie.Cyel pisze:(która wcale taka powalająca nie jest, szczerze mówiąc)
To tak jak na mnie... chyba jako 6latek w kinie widziałem i Powrót Jedi i Imperium Kontratakuje. Tylko ja ją oglądałem też teraz :] Nostalgia nostalgią, ale sam z siebie dziś by się ten film nie bardzo miał czym bronić.Aldean pisze:no nie wiem ;] w momencie jak to ogladalem w latach 90, majac cos okolo 10 lat zrobiła na mnie wielkie wrazenie.Cyel pisze:(która wcale taka powalająca nie jest, szczerze mówiąc)
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." 

M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
nie bardzo wiem o co Ci chodzi, przeciez to film z lat 70, jakie mozna miec do niego zale?Cyel pisze:To tak jak na mnie... chyba jako 6latek w kinie widziałem i Powrót Jedi i Imperium Kontratakuje. Tylko ja ją oglądałem też teraz :] Nostalgia nostalgią, ale sam z siebie dziś by się ten film nie bardzo miał czym bronić.Aldean pisze:no nie wiem ;] w momencie jak to ogladalem w latach 90, majac cos okolo 10 lat zrobiła na mnie wielkie wrazenie.Cyel pisze:(która wcale taka powalająca nie jest, szczerze mówiąc)
Hmm, początek lat 80tych to też Terminator, Aliens, Blade Runner, Indiana Jones, Conan i masa innych... Wiek nie tłumaczy Gwiezdnych Wojen z infantylności, słabych dialogów, niespójnej i banalnej historii, mdłych postaci (nie bez powodu fani najbardziej lubią te drugo- i trzecioplanowe) i masy innych grzechów. Nostalgia pomaga, ale...
(swoją drogą początek lat 80tych to w ogóle jakaś eksplozja świetnych i bardzo dobrze nadal się trzymających filmów sf i fantasy
Ciekawe co takiego wtedy było w hollywoodzkim powietrzu)
(swoją drogą początek lat 80tych to w ogóle jakaś eksplozja świetnych i bardzo dobrze nadal się trzymających filmów sf i fantasy

Oj, jeśli przyjrzysz się historii ekranizacji książek Dicka, to wcale nie jest to gwarancją jakości 

DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Batman v Superman: Dawn of Justice
https://www.youtube.com/watch?v=IwfUnkBfdZ4
Gokish pisze:Daredevil'a ogląda towarzystwo? Bo jestem zafascynowany, że coś takiego dostaliśmy od Marvela. Netflix robi wielką robotę :3
Jestem zachwycony - niesamowity serial ..niech się schowa Arrow czy Flash ...
Ben Affleck , nie nadaje sie do tej roliEntombet pisze:Batman v Superman: Dawn of Justice

''If you show your teeth, bite''
DokładnieArtein pisze:Bo? Wygląda równie dobrze w kostiumie Batmana i jako Bruce Wayne. Aktorem też jest dobrym.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"