Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!
Moderator: Yudokuno
Re: Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!
Najczęściej gram ostatnio przeciwko Ogrom, więc killing blow nic mi nie daje
poza tym mógłbys rozwinąć: assasyn z killing blow czy shadowblade?
poza tym mógłbys rozwinąć: assasyn z killing blow czy shadowblade?
Chciałbym kiedyś na starość usiąść w fotelu, spojrzeć na półkę pełną pięknych figurek i powiedzieć:"wow"
Napisano w book'u ....''roll each time after spell is cast'' , wiec jako dorzutGlegut pisze:pytanie ciekawoskta:
W którym momencie rzucania czaru przez Morathi dostaje +D3 do casta?
1) przed rzucaniem
2) w trakcie
3) jako dorzut - patrz sztylet
''If you show your teeth, bite''
Nie masz racji Jarl - nawet pojedynczy warlock może rzucić obydwa czary, ale cały oddział jest traktowany jako mag, niezależnie od ilości modeli. Nie znaczy to że masz N magów do chanelu tylko ten temat traktujesz oddzialowo, a po to nominujesz model żeby rozliczyć efekty które mogą oddziaływać na maga. Ten model może zapomnieć ale nie reszta, nie widzę tutaj braku logiki
Okoń pisze:Może Teclis ma miecz mały,
za to odbyt wytrzymały.
to prawda wlasnie doczytalem - najgorzej:(kangur022 pisze:Napisano w book'u ....''roll each time after spell is cast'' , wiec jako dorzutGlegut pisze:pytanie ciekawoskta:
W którym momencie rzucania czaru przez Morathi dostaje +D3 do casta?
1) przed rzucaniem
2) w trakcie
3) jako dorzut - patrz sztylet
Nie wiem, jak u Was, ale w moim AB jest napisane:
"roll each time a spell is cast"
Nie ma tam żadnego "after". Z obecną edycją się dopiero zapoznaję, ale chyba nie było żadnego dodruku AB w poprawionej wersji? Nie wiem też, na ile tak zmieniony wording może mieć wpływ na moment przyznania rzutu, ale jest tam odniesienie do bonusu rasowego (Hekarti's Blessing) i wydawać by się mogło, że oba bonusy przyznawane są w tym samym momencie.
"roll each time a spell is cast"
Nie ma tam żadnego "after". Z obecną edycją się dopiero zapoznaję, ale chyba nie było żadnego dodruku AB w poprawionej wersji? Nie wiem też, na ile tak zmieniony wording może mieć wpływ na moment przyznania rzutu, ale jest tam odniesienie do bonusu rasowego (Hekarti's Blessing) i wydawać by się mogło, że oba bonusy przyznawane są w tym samym momencie.
Dark Acolyte w Vampire Counts dodaje D3 do mocy czaru rzucanego na Invocation of Nehek
to poprostu bonus do casta, tak jak caster level imo tak najprosciej to traktowac
to poprostu bonus do casta, tak jak caster level imo tak najprosciej to traktowac
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
- IronWithin
- "Nie jestem powergamerem"
Zastanawiam sie czy kociołek z korsarzami się sprawdzi, czy np nie będzie kitowany cała grę
"From iron cometh strength! From strength cometh will! From will cometh faith! From faith cometh honour! From honour cometh iron!"
- IronWithin
Czy egzekutorzy z racji GW nadal mają przerzuty na hita? Czy tracą je?
"From iron cometh strength! From strength cometh will! From will cometh faith! From faith cometh honour! From honour cometh iron!"
- IronWithin
Czemu korsarze odpadaja?
Witam!
Otóż upodobałem sobie rozpocząć przygodę z battlem, po wcześniejszych wojażach w 40k, wybór padł na DE, teraz pytano do was, od czego najlepiej zacząć, żeby wdrożyć się w system? Jakie jednostki są warte uwagi, a jakie wybornie zbierają kurz Nie jestem nastawiony na ultra mega turniejowe rozpiski, ale miło wiedzieć, która z pacynek mnie nie zawiedzie w boju, a które pomimo fajnego prezentowania się, nie zachwycają na stole.
Otóż upodobałem sobie rozpocząć przygodę z battlem, po wcześniejszych wojażach w 40k, wybór padł na DE, teraz pytano do was, od czego najlepiej zacząć, żeby wdrożyć się w system? Jakie jednostki są warte uwagi, a jakie wybornie zbierają kurz Nie jestem nastawiony na ultra mega turniejowe rozpiski, ale miło wiedzieć, która z pacynek mnie nie zawiedzie w boju, a które pomimo fajnego prezentowania się, nie zachwycają na stole.
przede wszystkim fast cavalry czyli dark riders i doomfire warlocks. do tego masterzy na pegazach i bolt throwery.
w dalszej kolejności cold one knights, shades, hydra, har ganeth executioners.
najgorzej jest z core'ami, których musisz mieć min. 25%. poza bardzo dobrymi dark riders (które są mocno ograniczone w formacie turniejowym), trwa dyskusja, która z dwóch dwóch jednostek stanowi mniejsze zło: withc elves czy black ark corsairs.
hope it helps
w dalszej kolejności cold one knights, shades, hydra, har ganeth executioners.
najgorzej jest z core'ami, których musisz mieć min. 25%. poza bardzo dobrymi dark riders (które są mocno ograniczone w formacie turniejowym), trwa dyskusja, która z dwóch dwóch jednostek stanowi mniejsze zło: withc elves czy black ark corsairs.
hope it helps
We can't stop here. This is bat country.