Kto na prezydenta??
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Kto na prezydenta??
Superstacja jest spoko, Kuba Wątły ftw
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Po pierwsze - nie aż taki. O ile w TVN dobór newsów jest zrobiony pod platformę, zaś dziennikarze raczej się solidaryzują z linią liberalną, to zapraszają też polityków PiS. Nie nazwałbym ich obiektywnymi, szczególnie w tej kampanii prezydenckiej, ale pewne elementy obiektywizmu zachowują, jak choćby dopuszczenie drugiej opcji do głosu. Natomiast media prawicowe są zamknięte na jakikolwiek przekaz niezgodny z linią partii. Politycy PO, SLD, TR - po prostu nie są zapraszani. Media "prorządowe" dobierają tendencyjnie tematy, dają mniej czasu PiS, dziennikarze zadają trudniejsze pytania posłom PiS - ale jednak prawicowy przekaz jest w nich obecny codziennie (!).Xet pisze:Jeżeli główne media mają taki stosunek do PO jak wpolityce do PISU to jest to mega złe.
Skoro przeciwstawiasz TVP Radiu Maryja, to w tym pierwszym mieliśmy ostatnio już totalnie jadący po bandzie program Pospieszalskiego, w którym pytaniem było "czy zagłosowałbyś na kandydata popieranego przez WSI", zaś cały program to był w zasadzie jednostronny hate na Komorowskiego.
Spytam jedynie, czy wyobrażasz sobie w jakichkolwiek okolicznościach nawet jedną audycję w Radiu Maryja, w której prowadzący przez godzinę jedzie po Dudzie, a pytanie do słuchaczy brzmi "czy zagłosowałbyś na kandydata, który pomógł wyprowadzić pieniądze oszczędzających w SKOKach z Polski?"
I - uczciwie powiedziawszy - czy widziałeś tego typu program o Dudzie w TVP albo w TVN?
i to jest mój główny zarzut do "niepokornych" mediów - o ile każdy choć nieco świadomy leming wie że GW czy TVN mają swoje preferencje światopoglądowe to często pojawiają się tam materiały z "drugiej strony lustra" w prawackich mediach niczym w PRL-u problemu nie ma PIS to samo dobro - PO samo zło
niepełna lista prawackich mediów: Radyjo (to samo co rozpoczynało nadawanie z sowieckich-wojskowych nadajników zza wschodniej granicy bo ani chybi Ru$$ka generalicja uwielbia "katolicki głos w Twoim domu" - zapewne za sianie nienawiści do UE/NATO BTW zauważyliście że na antenie Radyja nie krytykuje się Kacapii ? ciekawe dlaczego ), Wprost, Rzeczypospolita, wSieci, wPolityce, Do Rzeczy, Salon24, niezależna, Gazeta Polska, Gazeta Warszawska, Niedziela, Gość Niedzielny, TV Republika, TV Trwam, Fronda, Najwyższy Czas,
EOT
niepełna lista prawackich mediów: Radyjo (to samo co rozpoczynało nadawanie z sowieckich-wojskowych nadajników zza wschodniej granicy bo ani chybi Ru$$ka generalicja uwielbia "katolicki głos w Twoim domu" - zapewne za sianie nienawiści do UE/NATO BTW zauważyliście że na antenie Radyja nie krytykuje się Kacapii ? ciekawe dlaczego ), Wprost, Rzeczypospolita, wSieci, wPolityce, Do Rzeczy, Salon24, niezależna, Gazeta Polska, Gazeta Warszawska, Niedziela, Gość Niedzielny, TV Republika, TV Trwam, Fronda, Najwyższy Czas,
Tutajec-SSIJ-PAUKE-CZARNUCHU oryginalne ? oryginalne. dowcipne ? dowcipne. Quod erat demonstrandum.Tutajec pisze:Ja nie wiem, a moja ksywkę tez byś mógł jakiś śmieszne zmienić bo jak narazie jeszcze nikomu sie nie udało ?
EOT
Tak widziałem , "redaktora" Lisa.Barbarossa pisze:Po pierwsze - nie aż taki. O ile w TVN dobór newsów jest zrobiony pod platformę, zaś dziennikarze raczej się solidaryzują z linią liberalną, to zapraszają też polityków PiS. Nie nazwałbym ich obiektywnymi, szczególnie w tej kampanii prezydenckiej, ale pewne elementy obiektywizmu zachowują, jak choćby dopuszczenie drugiej opcji do głosu. Natomiast media prawicowe są zamknięte na jakikolwiek przekaz niezgodny z linią partii. Politycy PO, SLD, TR - po prostu nie są zapraszani. Media "prorządowe" dobierają tendencyjnie tematy, dają mniej czasu PiS, dziennikarze zadają trudniejsze pytania posłom PiS - ale jednak prawicowy przekaz jest w nich obecny codziennie (!).Xet pisze:Jeżeli główne media mają taki stosunek do PO jak wpolityce do PISU to jest to mega złe.
Skoro przeciwstawiasz TVP Radiu Maryja, to w tym pierwszym mieliśmy ostatnio już totalnie jadący po bandzie program Pospieszalskiego, w którym pytaniem było "czy zagłosowałbyś na kandydata popieranego przez WSI", zaś cały program to był w zasadzie jednostronny hate na Komorowskiego.
Spytam jedynie, czy wyobrażasz sobie w jakichkolwiek okolicznościach nawet jedną audycję w Radiu Maryja, w której prowadzący przez godzinę jedzie po Dudzie, a pytanie do słuchaczy brzmi "czy zagłosowałbyś na kandydata, który pomógł wyprowadzić pieniądze oszczędzających w SKOKach z Polski?"
I - uczciwie powiedziawszy - czy widziałeś tego typu program o Dudzie w TVP albo w TVN?
- Barbarossa
- Mniejsze zło
1 - Wiem i zasłużył. Tak samo jak drzewiej Gembarowski jak jechał po Krzaklewskim.
2 - Nie lubię TVP i zasadniczo jej nie oglądam (np. Pospieszalskiego widziałem w necie jak się zrobiło głośno o tym programie, a debata była chyba jedyną rzeczą, jako widziałem w TVP przez ostatni rok).
3 - Ty Dziku jesteś najlepszym przykładem tego, jak jednostronny przekaz jednej partii robi człowiekowi sieczkę z mózgu. Czytaj dalej Niezależną i żyj złudzeniem, że "niezależność" polega wyłącznie na przekazywaniu opinii jednej strony.
edit: @Zaleś - no w sumie Lisa nigdy nie oglądałem, ale możesz mieć rację. Pozostaje Ci jeszcze znaleźć ten program o Dudzie w Radiu Maryja i przyznam Wam pełną rację
2 - Nie lubię TVP i zasadniczo jej nie oglądam (np. Pospieszalskiego widziałem w necie jak się zrobiło głośno o tym programie, a debata była chyba jedyną rzeczą, jako widziałem w TVP przez ostatni rok).
3 - Ty Dziku jesteś najlepszym przykładem tego, jak jednostronny przekaz jednej partii robi człowiekowi sieczkę z mózgu. Czytaj dalej Niezależną i żyj złudzeniem, że "niezależność" polega wyłącznie na przekazywaniu opinii jednej strony.
edit: @Zaleś - no w sumie Lisa nigdy nie oglądałem, ale możesz mieć rację. Pozostaje Ci jeszcze znaleźć ten program o Dudzie w Radiu Maryja i przyznam Wam pełną rację
Ostatnio zmieniony 22 maja 2015, o 23:00 przez Barbarossa, łącznie zmieniany 1 raz.
Dobra Puenta:
Moderator wklejał linki z tym szeroko dyskutowanym i poważnym tematem
Sprawa dotyczy dawnych kontaktów jednego z kandydatów na urząd prezydenta
z ludźmi działającymi dla wywiadu nieprzyjaznego nam państwa oraz krycia
działalności przestępczej i prześladowania bezpartyjnych ludzi usiłujących bronić naszego państwa.
autor to jeden z pierwszych dziennikarzy śledczych w naszym kraju
jego publikacje pozwoliły m.in na wydalenie 17 osób zajmujących się działalnością szpiegowską dla rosyjskiego wywiadu
https://www.youtube.com/watch?v=djdQBwjWMDI
od 25:50
Książka: Niebezpieczne Związki Bronisława Komorowskiego
Dramat że nie zostało to wyjaśnione.
Moderator wklejał linki z tym szeroko dyskutowanym i poważnym tematem
Sprawa dotyczy dawnych kontaktów jednego z kandydatów na urząd prezydenta
z ludźmi działającymi dla wywiadu nieprzyjaznego nam państwa oraz krycia
działalności przestępczej i prześladowania bezpartyjnych ludzi usiłujących bronić naszego państwa.
autor to jeden z pierwszych dziennikarzy śledczych w naszym kraju
jego publikacje pozwoliły m.in na wydalenie 17 osób zajmujących się działalnością szpiegowską dla rosyjskiego wywiadu
https://www.youtube.com/watch?v=djdQBwjWMDI
od 25:50
Książka: Niebezpieczne Związki Bronisława Komorowskiego
Dramat że nie zostało to wyjaśnione.
no to odliczamy do wyroku
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Panowie nie wiem czy to przypadek, że zawiesiliście dyskusję akurat po północy, ale cieszy mnie to. Tematu nie zamykam, bo liczę, że każdy wziął sobie do serca to co pisałem, a wydaje mi się, że najważniejsze nie są ewentualne sankcje, które i tak nie będą miały miejsca, ale właśnie czas na ostatnie przemyślenie swojego wyboru. Proponuje wznowienie dyskusji w tym temacie jutro o 21.
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
- profesor Richard Dawkins
Andrzej pisze:Hurr durr, Korwin Krul!
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
Co ciekawe wypowiedź Loko można interpretowac na rzecz kazdego z kandydatów, trzeba tylko bardzo bardzo chciec
Frekwencja do godziny 12:00
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Ściana wschodnia się zmobilizowała. Z zachodnią gorzej... Ale i tak jest widok na 60% frekwencje.
Do tego czekamy do 22:30 na jakieś debilne Kowale. Komuś się tam zmarło w lokalu wyborczym.
Do tego czekamy do 22:30 na jakieś debilne Kowale. Komuś się tam zmarło w lokalu wyborczym.
No czekamy ale frekwencja wysoka raczej wiemy co znaczy