Oglądam agentów Tarczy - serial calkiem w pytkę, ale raczej podkladka pod filmy i to czasem boli
Poza tym zawsze (od kiedy znam oba światy) byłem DC-fanem. I to że marvel robi swietne filmy tego nie zmieni, DC ma po prostu bardziej mój klimat.
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Morsereg pisze:sciema.
przy kryptonicie nie byl by w stanie tak rzucic kamieniem ;P![]()
swoja droga zawsze bardziej mi sie podobaly komiksy marvela niz dc.
aczkolwiek nie ukrywam, ze seriale sprawiaja, ze troche zaczynam sprawdzac herosow i villanow z dc. jak sie jakis pojawia w nowym odcinku to sprawdzam na wiki o co chodzi![]()
niewielu wie o serialu opartym na komiksie marvela: powers
https://www.youtube.com/watch?v=e1yNhPGrOFY
i jakos w przyszlym roku netfix ma wydac dwa nowe seriale: luke cage i iron fistmam nadzieje, ze beda tak dobre jak dare devil. bo o tych herosach nie pojawialo sie za wiele informacji w filmach.
co wiecej, poniewaz wszyscy pochodza z Hells Kitchen to w przyszlosci cala trojka ma sie polaczyc w serialu The Defenders - wiec nie wiem czy bedzie drugi sezon diabla stroza
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
u mnie jest podobnie tylko, ze wlasnie z marvelem - to universum mi sie bardziej podoba. nie wiem o co chodzi bo bardzo duzo postaci jest takich samych-Qc- pisze: Poza tym zawsze (od kiedy znam oba światy) byłem DC-fanem. I to że marvel robi swietne filmy tego nie zmieni, DC ma po prostu bardziej mój klimat.
a racja, zapomnialem o JJ. tak mi sie zdawalo, ze wiecej ich w defenders mialo bycTe te te Jessica Jones nie zapomniałeś? w tym roku wychodzi ;D
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Może nie serial fabularny a raczej zbiór programów/dokumentów. Wszelkie rzeczy z Billy-m Connolly-m w tytule. Crossbones ok, Peaky Blinders spoko, Ripper Street, the knick - takie bardziej kostiomowe. Shameless też wart oglądania.Gokish pisze:Ktoś coś dobrego na sezon ogórkowy dorzuci? Bo całe 3 seriale to mało
Michał pisze:Crossbones ok,Gokish pisze:Ktoś coś dobrego na sezon ogórkowy dorzuci? Bo całe 3 seriale to mało
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
No może troszkę tak, chociaż ja jako fan Lovecrafta pomyślałem o tym skojarzeniu, dopiero jak to napisałeś. Drugi sezon będzie zupełnie inny z tego co słyszę.Majestic pisze:. Do tego serial ma trochę wspólnego z mitami Cthulhu, co jest bardzo miłym smaczkiem da fanów fantastyki.
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Sprzedaz dzumy korwinistom - lubimy polskiego tluamczaRatzing pisze:Rick and Morty - co prawda na 10 odcinków po 20-kilka minut to niewiele (za miesiąc sezon 2), ale dla mnie jeden z najzabawniejszych seriali jaki zdarzyło mi się oglądać. Animowane szaleństwo i patologia.
Super, szukałem czegoś podobnego!The Carnivale - serial o wędrownym cyrku z przelomu lat 20 i 30, freakshow firmowany twarzą karła z Twin Peaks i konflikt potężnych sił, który kieruje losami głównych bohaterów, trochę magii i horroru, dużo dziwactwa, najlepszy serial jaki widziałem
Może bardziej z twórczością Ligottiego niż Lovecrafta, pewnie dlatego.Kalesoner pisze:No może troszkę tak, chociaż ja jako fan Lovecrafta pomyślałem o tym skojarzeniu, dopiero jak to napisałeś. Drugi sezon będzie zupełnie inny z tego co słyszę.Majestic pisze:. Do tego serial ma trochę wspólnego z mitami Cthulhu, co jest bardzo miłym smaczkiem da fanów fantastyki.