Gra o Tron - serial
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Gra o Tron - serial
Source? Ja nigdzie nie widzę.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
Pierwsza madrosc z ust pachoła w życiuEltharion pisze: Dajcie mi więcej Tyriona i Denerys !! są świetni !! <3
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Z tym odcinkiem to był jednak fake, chcieli naciągnąć ludzi na kasę na jakimś portalu :/
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Eeeeeeee... nie ?Andrzej pisze:Haha, to zajebiścieDurin pisze:Tak. Lancel sie wygadal i ja wsadzili;pTa akcja przekonała mnie do powrotu do czytania książki
Zaczęło się od tego, że sama intryga na Margaery inaczej wyglądała. Sensowniej. Najpierw Cersei i Qyburn dorwali jakiegoś grajka z niebieskimi włosami co sypiał ponoć z tyrellówną i torturami zmusili go do przyznania się. Potem Cersei pomyślała sobie, że wyśle jednego ze swoich pseudorycerzy, których do lojalności przywodziła sypianiem z nimi (braci Kettleblacków), on ma się tam zbliżyć jakoś w miarę możliwości do Magrary, przelecieć ją a potem pójść do sądu naskarżyć. I tak chciała Margary i jej kuzynki oskarżyć o sypianie ze sporą ilością facetów, kuzynku dla pozory uniewinnić, a ją skazać. Oczywiście ten Kettleblack miał dodatkowo żałować za winy, wysłaliby go na Mur w ramach kary, tam on zamordowałby Johna Snow, a po tym ona by go uniewinniła i ściągnęła spowrotem nadając jakiś tam zamek.
Sęk w tym, że Cersei się wszystko pochędożyło i Osney Kettleblack zamiast procesu był chłostany w sepcie i skazali go na śmierć, wtedy on uznał, że na takie rzeczy się nie pisał i wsypał Cerser, że to wszystko była jej intryga fałszywe zarzuty, a na dokładkę dowalił że lwica sypia z mnóstem facetów i to ona kazała zamordować poprzedniego (przychylnego Tyrionowi) Wielkiego Septona.
I o ile jeszcze mogła w tym momencie wyjść z twarzą to zaczęła się nagle rzucać, przewróciła wielkiego wróbla i spróbowała uciec z septu więc dorwali ją i zamknęli.
Nie wspominając, że reszta jej fatalnych decyzji których w serialu nie pokazali też wzięła w łep. Po czym przyjechał Kevan zaprowadzić porządek
Wątek Wróbla w serialu to z kolei jakaś kpina. Fanatycy niszczący burdele, wylewający wino ?! WTF ? Dodatkowo te bzdurne oskarżenia. W książce nawet nie było otwarcie, że loras i renly to geje tylko raz Martin to dość lekko hintnął. Lorasa Cersei załatwiła, wysyłając go by szturmował na pierwszej linii smoczą skałą, twierdzę Stannisa, gdzie wylali na niego kocioł smoły i posłali do szpitala na X miesięcy.
Świetny to może jest Tyrion z gry aktorskiej, mimo że trochę mało sensownie ma te wątki i zamiast zajebistości i ciętego języka ma komedianckie scenki i zapijanie pały. Dany to tam świetna jest li tylko dzięki wyglądowi w tym makijażu i tych włosach. Moja panna co odcinek się wkurza, co to faceci widzą w tej aktorce-Qc- pisze:Pierwsza madrosc z ust pachoła w życiuEltharion pisze: Dajcie mi więcej Tyriona i Denerys !! są świetni !! <3

No wiadomo, że chodzi o Tyriona i jego gre aktorska!
Ale sama wizja Matki msoków podbijającej Westeros z karłęm u boku jest syyyta! Jeszcze tylko Varysa trzeba

"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Wątek z Cersei to tak jak Grimgor napisał - w książce jest sensowna intryga. W serialu jest ... no właśnie sam nie wiem co? O ile Cersei od biedy dałoby się zamknąć na podstawie zeznań Lancela, to podstawa do aresztowania Margery jest z d... Za kłamstwo? No litości. Tak samo samego Lorasa za to, że z chłopem sypiał. Please.
Nowy odcinek na plus. Od paru odcinków nawet przymykam oko na niezgodność pewnych wątków z książką.
To, że Tyrion będzie doradzać Daenerys jest oczywiste dla każdego kto książkę czytał (do tego w każdym bądź razie zmierza jego wątek).
Co do sceny z Innymi:
Nowy odcinek na plus. Od paru odcinków nawet przymykam oko na niezgodność pewnych wątków z książką.
To, że Tyrion będzie doradzać Daenerys jest oczywiste dla każdego kto książkę czytał (do tego w każdym bądź razie zmierza jego wątek).
Co do sceny z Innymi:
To tyle w skrócie. Czytałem już trochę dawno, ale jeśli dobrze pamiętam statki zostały wysłane właśnie do ewakuacji ludzi z ostatniego bastionu Dzikich pod dowództwem tego bękarta Greyjoyów z Nocnej Straży i chyba też zastali raczej zgliszcza lub uratowali niewielu (nie pamiętam czy to nie było też w jakiejś wizji Branna). Potwierdzają też jak widać fakt, że walyriańska stal działa na Innych (podobnie jak obsydian). Zapewne ogień smoka też będzie na nich działać, bo zwykły mogą jakoś gasić chłodem.Jon sends Val, the sister of Mance's dead wife Dalla, to make a truce with Tormund, the leader of the surviving wildlings, whom Jon allows into Westeros despite objection, and forces them to reinforce the Wall against the Others.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Jestem po ósmym odcinku.
NIe rozumiecie wątku Cersei? Może to będzie hipoteza ciekawa:
Cersei w serialu mówi iż stworzyła Wróbla i dała mu wojsko, jednak jak widać po ostatnich odcinkach wymknął jej się spod kontroli i postanowił, swoją wiarę przekuć na 100%.
Co tu więcej tłumaczyć... Ciekawi mnie tylko w jakim kierunku Cersei pójdzie. Wszyscy Lanisterowie umrą? Nie wierzę w jej skruchę, a jakiś motyw z jej uwolnieniem byłby bardzo słaby. CHyba że wuj wróci i zacznie oblegać zamek.
Bitwa w ósmym odcinku? Jaka bitwa? To zaskoczka i turbo chaos. W praktyce im sie udało utrzymać palisadę przez parę minut... A olbrzym siedzący w domku to było mega gięte. z tym palem mógł stanąć za murkiem i te biedne zombiaki (o szybkości ghuli) tłuc niemiłosiernie. Jak taka armia przyjdzie to z MURU zostanie kupka śniegu
Sansa+Fetor... kobita dostała mega po dupie, ale info Fetora podniosło ją na duchu, więc można zakładać, że w przyszłości Ramsey zdechnie jak pies. Pierwszy miecz będzie jej, drugi... możliwe że Fetora.
NIemniej z tego co widać to Ramsey z zamiłowania oprawca i łowca (to po książce) ostro pokąsa ludzi Stanisa.
Arya - tu motyw będzie jak w książce? Póki co szkoli sie na małego obserwatora Widgeta.
Motyw Samego chyba został wymyślony po to by jakoś wytłumaczyć jego dalszą obecność w zamku. Wg książki powinien się spotkać z Aryą
w tym jej mieście.
John Snow - ujrzawszy śmierć tylu ludzi, pewnie jeszcze bardziej przekona sie o swoim postanowieniu i obrony muru... Sam będzie mu potrzebny do rozgryzienia siły miecza.
Tyrion + Deanrys = zapewne stworzą ciekawy duet, ale ten wątek rwie się w książce. Możliwe że dołączy do nich pająk, ale cięzko mi przewidzieć efekt (tzn widzę dwa: albo jej sie udaje opanować miasto, albo zwiewają). Niemniej:
Powrót zakochanego w niej rycerza spowoduje efekt jak w książce (sądzę że to będzie ostatnia scena filmu)... zapewne hego śmierć spowoduje wściekłość i powrót smoka który spopieli arenę... mam wrażenie że w trailerach do sezonu był motyw jakiś taki z "areny i ognia".
51 sekunda, 1,41sekunda
https://www.youtube.com/watch?v=A0pLbTXPHng
A po drugim trailerze domyślam się że Stanis + babeczka od Ognia, wykombinują coŚ z krwią córki Stanisa...
NIe rozumiecie wątku Cersei? Może to będzie hipoteza ciekawa:
Cersei w serialu mówi iż stworzyła Wróbla i dała mu wojsko, jednak jak widać po ostatnich odcinkach wymknął jej się spod kontroli i postanowił, swoją wiarę przekuć na 100%.
Co tu więcej tłumaczyć... Ciekawi mnie tylko w jakim kierunku Cersei pójdzie. Wszyscy Lanisterowie umrą? Nie wierzę w jej skruchę, a jakiś motyw z jej uwolnieniem byłby bardzo słaby. CHyba że wuj wróci i zacznie oblegać zamek.
Bitwa w ósmym odcinku? Jaka bitwa? To zaskoczka i turbo chaos. W praktyce im sie udało utrzymać palisadę przez parę minut... A olbrzym siedzący w domku to było mega gięte. z tym palem mógł stanąć za murkiem i te biedne zombiaki (o szybkości ghuli) tłuc niemiłosiernie. Jak taka armia przyjdzie to z MURU zostanie kupka śniegu

Sansa+Fetor... kobita dostała mega po dupie, ale info Fetora podniosło ją na duchu, więc można zakładać, że w przyszłości Ramsey zdechnie jak pies. Pierwszy miecz będzie jej, drugi... możliwe że Fetora.
NIemniej z tego co widać to Ramsey z zamiłowania oprawca i łowca (to po książce) ostro pokąsa ludzi Stanisa.
Arya - tu motyw będzie jak w książce? Póki co szkoli sie na małego obserwatora Widgeta.
Motyw Samego chyba został wymyślony po to by jakoś wytłumaczyć jego dalszą obecność w zamku. Wg książki powinien się spotkać z Aryą

John Snow - ujrzawszy śmierć tylu ludzi, pewnie jeszcze bardziej przekona sie o swoim postanowieniu i obrony muru... Sam będzie mu potrzebny do rozgryzienia siły miecza.
Tyrion + Deanrys = zapewne stworzą ciekawy duet, ale ten wątek rwie się w książce. Możliwe że dołączy do nich pająk, ale cięzko mi przewidzieć efekt (tzn widzę dwa: albo jej sie udaje opanować miasto, albo zwiewają). Niemniej:
Powrót zakochanego w niej rycerza spowoduje efekt jak w książce (sądzę że to będzie ostatnia scena filmu)... zapewne hego śmierć spowoduje wściekłość i powrót smoka który spopieli arenę... mam wrażenie że w trailerach do sezonu był motyw jakiś taki z "areny i ognia".
51 sekunda, 1,41sekunda
https://www.youtube.com/watch?v=A0pLbTXPHng
A po drugim trailerze domyślam się że Stanis + babeczka od Ognia, wykombinują coŚ z krwią córki Stanisa...
Ludzie po książkach to chyba z książką przed oczami oglądają ten serial.
Akurat wątek z Cersei był jak najbardziej logiczny. Cersei umocniła pozycję fanatyków do tego stopnia, że mogli rzucić oskarżenie nawet królowej i jej bratu, a to, że o spanie z facetem i kłamstwo pod przysięgą? Serio nie widzicie dlaczego ktoś zostałby skazany za kłamstwo pod przysięgą, szczególnie, że przysięgał na boga fanatyków?
To co przedstawił Grimgor to po prostu inna wersja wydarzeń prowadzących do tych samych skutków, jakoś ni wuj nie widzę, żeby były jakieś superekstra sensowne w porównaniu do tego, co było w serialu.
Akurat wątek z Cersei był jak najbardziej logiczny. Cersei umocniła pozycję fanatyków do tego stopnia, że mogli rzucić oskarżenie nawet królowej i jej bratu, a to, że o spanie z facetem i kłamstwo pod przysięgą? Serio nie widzicie dlaczego ktoś zostałby skazany za kłamstwo pod przysięgą, szczególnie, że przysięgał na boga fanatyków?
To co przedstawił Grimgor to po prostu inna wersja wydarzeń prowadzących do tych samych skutków, jakoś ni wuj nie widzę, żeby były jakieś superekstra sensowne w porównaniu do tego, co było w serialu.
Uerph.
Zatrzymanie Cersei broni się samo w sobie nawet w wersji serialowej (wiadomo - bez sensu by było wprowadzać ileś tam postaci ekstra, aby osiągnąć ten efekt). Natomiast w serialu strasznie płytko potraktowano wątek Lorasa i Margery. W książce Cersei wysłała Lorasa do oblegania Smoczej Skały, gdzie odniósł ciężkie rany od wrzącego oleju i mu się potem zeszło. Natomiast Margery dostała grubszy zarzut - zdradzenia króla z innym rycerzem (który tak naprawdę był ukuty przez Cersei i jej intrygi).Ratzing pisze:Ludzie po książkach to chyba z książką przed oczami oglądają ten serial.
Akurat co do poprowadzenia wątku w Królewskiej Przystani względem wersji książkowej mam najmniej zastrzeżeń. Kompletnie skaszanili wątek Dorne i Sansy - książka i poprzedni sezon narobił mi smaka, a tutaj bolesny zawód jak to można było sp...ć.
Draconis - FOR EVER !!!
NieDydu pisze:Ja sięzastanawaim, czy w tym sezonie zobaczymy Brana

Na razie 9ka:
https://www.youtube.com/watch?v=gfaS_YB9eCc
Draconis - FOR EVER !!!
Ne rozumiem co niby jest głupiego w aresztowaniu Lorasa. Wiara się totalnie sprzeciwia homoseksualizmowi podobnie zresztą jak kościół katolicki. W średniowieczu na pewno też kościół zamykał i zabijał ludzi u których udawadniano homoseksualizm.Scimitar pisze:podstawa do aresztowania Margery jest z d... Za kłamstwo? No litości. Tak samo samego Lorasa za to, że z chłopem sypiał. Please.
Odnośnie Margery faktycznie super błachy powód, ale też nie jest totalnie absurdalny. Po prostu pokazuje jak mocna jest wiara i że tak naprawdę może sobie robić co chce.
Przeprowadzanie tych wątków tak jak to miało miejsce w ksiażce jak dla mnie jest trochę bez sensu, bo watek Margery wymaga wprowadzenia bardzo wielu nowych postaci tylko na chwilę, a wątek Lorasa to z kolei dodatkowe wydarzenia których pewnie nie będzie w serialu.
Dlaczego niby to jest kpina? Pokazuje że człowiek znikąd ma tak dużą władzę, że może robić sobie co chce, czyli dokładnie tak jak było w książce. I totalnie nie kumam o co wam chodzi z bzdurnymi oskarżeniami. Wiara tak jak średniowieczny kościół katolicki jest totalnie przeciwna homoseksualizmowi.GrimgorIronhide pisze:Wątek Wróbla w serialu to z kolei jakaś kpina. Fanatycy niszczący burdele, wylewający wino ?! WTF ? Dodatkowo te bzdurne oskarżenia.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()
Zastanawiam się, co oni zrobią z Cersei... wiadomo że serial w jakimś kierunku musi iść. Gdyby został tylko mały król na tronie (tzn Cersei została skazana na śmierć) wtedy Królewska Przystań zamieniła by się w miasto władane przez Wiarę. Teoretycznie tylko Cersei jest przeszkodą ku temu.
Wydaje mi się, że Stanis chce ponownie użyć "Cienia" by ubic głowę rodu Boltonów.
Zastanowiłem się nad tym motywem dotyczącym Deanrys i smoka. W książce smok po nią przybywa i ją "unosi" gdzieś tam na stepy...
Mam nadzieję, że tak w serialu nie będzie...Mogła by się rozprawić z harpiami. Taki pojedynek Smok vs Harpia
Wydaje mi się, że Stanis chce ponownie użyć "Cienia" by ubic głowę rodu Boltonów.
Zastanowiłem się nad tym motywem dotyczącym Deanrys i smoka. W książce smok po nią przybywa i ją "unosi" gdzieś tam na stepy...
Mam nadzieję, że tak w serialu nie będzie...Mogła by się rozprawić z harpiami. Taki pojedynek Smok vs Harpia

- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
WOW! Dzisiaj czułem i smutek i radość i podniecenie 
ps. nudny był jakoś wątek Aryi.

ps. nudny był jakoś wątek Aryi.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Bez spojlerów proszę, wieczorem oglądam xD
-
- Wałkarz
To tu takie małe spoilery
Stanis cymbał, składa swoją córke w ofierze zaraz po tym jak odsyła Davosa do Czarnego Zamku, Jorah walczy na arenie i ratuje życie Deanerys, podczas gdy na arenie Harpie zaczynają rzeź, ginie ten taki kolo co Deanerys miała go poślubić.
Armie:
TK - 3500 pkt
TK - 3500 pkt