Kfiatki z walk

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris

Post autor: Dzoooma »

Jeszcze za 6ed.
5 goblińskich jeźdźców wbija w wood elfickie dryady.
Trafiają na 6 przez feara.
Wygrywają combat, gonią. Dryady ciekają przez las.
Mimo to zostają dogonione i utłuczone.
Obrazek
Zapytaj mnie co sądzę o GW...

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

Videssos 07 treeman i driady wpadają w slavy po 2 turach walk odbijają się :D za to później były z tego dobre śmiechy :wink:

jakiś dawny turniej 10 hobgobo na wilakch z shieldami i muzykiem wpadają w wardancerów z 2 magami (bitwa na jakieś 1200) zajebista okazja żeby przechylić szalę zwycięstwa już w 2 turze, i udaje się :D
WE przegrywają o ok 5 (oczywiście magom udało się tylko po 1 ranie wklepać), no ale przeciwnik ustaje na te 3 :roll:

VC vs Dwarfs jeszcze 6 edycja, grałem wtedy chyba nawet z niejakim Faberem ;), moje vc 2 wagony BK i blodziak na najtmerze, lece mam warda 3+ na strzelanie, wampir po ostrzale zostaje na 1 ranie próby leczenia z 3 nerkosów i wampira nic nie dały :( spada od kusznika. Lecz dzielne najty wpadają w ironów z bsb i lordem, jakieś 3-4 tury walki wkońcu udaje się wybić krasiów i jest FO uciekają 7 cali co robią dzielne black najty ? gonią na 6 cali

Awatar użytkownika
Paladin
Wałkarz

Post autor: Paladin »

9 Errantów wjeżdża w krasiowych warriorsów. Nabija 5 trupów, breakuje, krasnale wieją za mapę, a Erranci nie gonią. W następnej turze wjeżdżają longbeardom z flanki. To była masakra.

Awatar użytkownika
Gelo
Chuck Norris

Post autor: Gelo »

2 lance realmów z paladynem wjeżdzają w 20 saursów, zabijają 1 i w nastepnej turze uciekają

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Turniej na Bemowie
Gram z Dębkiem
2 Exaltów na mountach wpada w 6 errantów bez blessinga i bannera
Nie zabijam ani jednego...

Awatar użytkownika
Motor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Motor »

2 szkieletory ze sztandarem wpadają w dwóch globków, nie zdaję strachu, przeciwnik nie trafia ja trafiam raz i morduję zdobywam sztandar :D
I na falkonie tydzień temu wpadam dwoma globkami w WE BSB Maćka Moryca i chłopaki zabijają BSB-ka.
Krótko mówiąc nie znałem swojego męstwa powiedział Globek do Globka upuszczając szklaną kulę :D
Obrazek

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Motor pisze:2 szkieletory ze sztandarem wpadają w dwóch globków, nie zdaję strachu, przeciwnik nie trafia ja trafiam raz i morduję zdobywam sztandar :D
I na falkonie tydzień temu wpadam dwoma globkami w WE BSB Maćka Moryca i chłopaki zabijają BSB-ka.
Krótko mówiąc nie znałem swojego męstwa powiedział Globek do Globka upuszczając szklaną kulę :D

O, Motor! ;)
Ja+Kumpel vs Motor+Taraś 2x 900 pkt
Breta+We vs Dwarfy+Skavy
Pierwsza tura WE, noble wychodzi zza obelisku, odpala haila, zabija 6 clanratów (minimum do paniki), clanraty z elektrykiem uciekają, ratling ucieka, drugi oddzial clanratów z elektrykiem ucieka, drugi ratling ucieka
650 pkt wyczyszczone ;)

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

8 knightów z impperium wbija się w nienaruszony kloc worriorsów z herosem góra nic nie zabija ale dół zabija 4 krasnoludów :P

Awatar użytkownika
Krzysiek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Krzysiek »

Umnie konie zawsze zabijają więcej wrogów :D

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Gigant Chaosu szarżuje na Trebusz. :?
Chłopy zdają terror, przyjmują jedno uderzenie z pałki, które się nie przebija a następnie wklepują mu 2 rany :shock:
Gigant nie zdaje stubborna i ucieka :P

Szkoda że nie mogłem gonić... :twisted:

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Wczoraj potyczka Armii Skavenów i Potężnoego Imperium na 2500 pkt.

4 pistolierów szarzuje na 4 jezzaili.
Odbijaja się a w pogoni jezzaile zjadają pistolierow i przypadkowo napotkany oddział 7 rycerzy wewnętrznego kręgu.

Poszło wtedy jakieś 600pkt.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Motor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Motor »

Nie przypominaj mi o tym Tigerius, w pierwszej turze wygraliście bitwę:P
Obrazek

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Strategicon w tym roku, gra z Młodym w 4 bitwie. My zaczynamy i Młody już zdobył punkty na wysadzającym się elektryku :D Potem tura Młodego- pierwszy skitterleap rzucany na BSB i IFka... no coz life, strata jezzaili i chukki i gra sie dalej. Byly jeszcze jakies pomniejsze akcje, ale jeszcze dwie masakratorskie :D-
1. Wkurwiony na to, ze zadna blyskawica nie wychodzi, przy rzucaniu kolejnej krzycze: 13! Co wypada? 13... Biore kosci na ilosc hitow, krzycze: 12! Ile wypada? 12... Tomek Koszu na to do Młodego ze to nie jego wina ze potrafie zaklinac kosci :D
2. Squigi wpadaja w bok warriorsow krasi, jeden squig bije po Thanie z savem na 1+. Rzucam 2 szostki na hity, 2 szostki na woundy, Szymon lapie kosci rzuca dwie 1 na savy :D xD

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

heh... no to co mi sie przytrafiało:

- w 80% bitew w których użyłem kowadła wybuchało pomiędzy 1 a 3 tura... najczęściej w pierwszej na małej runie... teraz gram lordem...

- gyros (moja ulubiona machinka...) w walce z Bretką... skosił działkiem 5 rycerzy (w 2 strzałach przycinając im marsze...), przyjął na klate szarżę bretońskiej lancy (nie pamiętam czy eranci czy realmi)... walczył kilka tur aż w końcu został sam sztandarowy bretoński (w międzyczasie usiekł damselke) i skończyła sie bitwa...

- 5 górników wartych 55 punktów wybijających/łamiących oddziały warte 100-150 lub więcej punktów (zdarzyło się kilkakrotnie, a ostatnio wartą 200 pkt dziesiątke skavenskich jezaili, raz też ubili, ale było ich 10, bretońskiego generała na pegazie)

- lord na tarczy walczy ze szkieletami (4 ataki trafia na 2+ rani na 2+) przez 2 tury nie zabił ani jednego...

- walka z WE... strzelam z katapulty w wardancerów (o ile pamietam...) niestety... na scaterce strzałka nawet po przerzucie na artyleryjce 10... zrezygnowany odmierzam na wszelki wypadek... i trafiam w czubek głowy ukrytej za górką spellsingerki-generała... nie trzeba pisac że ubiłem... :)

- krasnoludzcy wojownicy zagonili kawalerie imperialną...

Indar
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Indar »

Dzisiaj, pierwsza bitwa nowymi HElfami. Przeciwnik w postaci O&G.
Oddział Black Orków szarżuje SwordMastersów - ASF i 6 orków pada. Orki zdają na "3", i... zdają. I tak przez kolejne 5 faz walk, podczas których Helfy nie dają szans zielonym - aż w bok SM wjeżdzają dwa rydwany...
I.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

ginęli tak szybko że nie zauważali tego i nie panikowali ;P nastepnym razem ograniczaj się do 4ech orków na ture

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Rasko mi tez to sie zdazyło, warriorsi zjedli moja kawe która uciekała

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

pewnie podkładali nogi koniom żeby się wywracały ;)

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

albo zabili tylko konie :D

Awatar użytkownika
Paladin
Wałkarz

Post autor: Paladin »

Mnie raz krasnale zjadły coś 8 KotRów, a w drugim wypadku nie dogoniłem konikami wiejących wariorsów. Myślałem, że się powieszę :evil:

ODPOWIEDZ