W ramach przerwy od malowania krasnali na Macki Wojny postanowiłem machnąć troche swordmasterów do mojego małego kontyngentu Nuln. Chce osiągnąć TT, wiec fajerwerków nie będzie. Zresztą przy moich umiejętnościach malarskich i tak myśle, że jest nieźle. Nie wiem czemu, ale na fotkch bardzo słabo wychodzi czerwony...Zresztą fotki pozostawiają wiele do życzenia i efekt o uwiecznienie efektu finalnego pewnie poprosze kumpla
Tak więc wieszajscie psy, bluzgajcie i co tam jeszcze chcecie
Ostatnio zmieniony 17 lis 2007, o 16:36 przez Bruenor Battlehammer, łącznie zmieniany 1 raz.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Można powiedzieć, że skończyłem troche ostre przejscia na tarczy wyszły, ale na żywca się to tak nie rzuca w oczy. Trzeba teraz wrócić do Hammererów, a jak czas pozwoli to może do końca listopada zdołam zrobić pozostałą dziesiątke i dodać ich do konkursu
Zdjęcia jak zawsze kiepskie, ale nie mam pojęcia o ich dobrym robieniu, a o programach graficznych mam go jeszcze mniej...
PS. przypominam, że załozeniem był TT, a nie masterclass jak sporej części użytkowników
jak dorzucisz cieniowanie na brodzie, to będą lepsze a pracy wcale tak dużo w to nie włożysz, wystarczy rozwodniony codex grey a potem przeciągnąć jeszcze raz białym i bedzie miodek, chyba że to jest zrobione, ale na zdjęciach nie widać:)
połowa bród jest bleached bone, bleached/ white, skull white, a druga połowa codex, codex/white, codex. Na żywca widać dość nieźle to wszystko, ale te zdjęcia
Podstawki o wiele poprawiły efekt.
Pytanie: Czemu wszyscy mają białe brody albo odcienie zbliżone od bieli?
Uważam ż elepszy byłby efekt oddziału jakby któryś miał brązową brodę (polecam zrobić tak schorched brown potem od razu letherem dużo kontrast ale dobrze się prezentuje a potem lethter z białym i jest bardzo fajnie) bądź bląd (wtedy zaczynamy latherem i z sunbrastem mieszamy kolejno). Bo oddział białobrodych to dość monotonnie wygląda.
Dają radę, do gry w sam raz. Poprawiłbym tylko twarze gdzieniegdzie, OCZY i te nieszczęsne brody właśnie - za mały kontrast, Od codexa do białego byłoby lepiej.
dzięki za komentarze. Brody poprawie przy okazji robienia następnej dziesiątki - to od razu wszyscy dostaną odpowiednie tak, żeby było kilka różnych wzorów