Swordsman - PMOTM

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Swordsman - PMOTM

Post autor: Bruenor Battlehammer »

W ramach przerwy od malowania krasnali na Macki Wojny postanowiłem machnąć troche swordmasterów do mojego małego kontyngentu Nuln. Chce osiągnąć TT, wiec fajerwerków nie będzie. Zresztą przy moich umiejętnościach malarskich i tak myśle, że jest nieźle. Nie wiem czemu, ale na fotkch bardzo słabo wychodzi czerwony...Zresztą fotki pozostawiają wiele do życzenia i efekt o uwiecznienie efektu finalnego pewnie poprosze kumpla :wink:

Tak więc wieszajscie psy, bluzgajcie i co tam jeszcze chcecie :)

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 17 lis 2007, o 16:36 przez Bruenor Battlehammer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

No cóż... Mogę tylko powiedzieć, że mają obłędne oczy :)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Zapowiada się przyzwoicie. :)

Ach, te oczy ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Zbik666
Chuck Norris

Post autor: Zbik666 »

Skoro ma byc to kontyngent z Nuln to czerwony kolor na rekawach troche nie pasuje IMO powinni byc czarno brazowi ale jak kto lubi. Fakt oczy obledne :P

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Czerwony stał się dodatkowym kolorem prowincji Nuln w 7 edycji, a brązowy odszedł w zapomnienie jak cała 6 edycja.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Normalnie jestem pod wrażeniem.

Ktos zmusił się do malowania armii specjalnie na nasz turniej.WOW!!

Co do samego imperium.TT to jest.I oczy obłędne.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Ah te oczy ;) Zrób coś z nimi, bo są pierwszym elementem na który zwraca się uwagę patrząc na model. W Twoich Handgunnerach były o niebo lepsze.

Ktos zmusił się do malowania armii specjalnie na nasz turniej.WOW!!
No to jest nas dwóch. :p

Awatar użytkownika
Alvares
Mudżahedin

Post autor: Alvares »

Czarne oczy, śnią się czarne oczy...

...w nocy, w formie koszmaru.

Napraw to.

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Alvares pisze:Napraw to.
to co ja mam z nimi niby zrobić :wink:

@patryk - w handgunnerach były jeszcze bardziej wyłupiaste i demoniczne :twisted:

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Ale źrenice były na swoim miejscu :p

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

eee tam ja nie maluje oczu :P mowie sedziemu ze jedno stracił w bitwie a 2 akurat mrugał

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Można powiedzieć, że skończyłem :) troche ostre przejscia na tarczy wyszły, ale na żywca się to tak nie rzuca w oczy. Trzeba teraz wrócić do Hammererów, a jak czas pozwoli to może do końca listopada zdołam zrobić pozostałą dziesiątke i dodać ich do konkursu :)

Zdjęcia jak zawsze kiepskie, ale nie mam pojęcia o ich dobrym robieniu, a o programach graficznych mam go jeszcze mniej...

PS. przypominam, że załozeniem był TT, a nie masterclass jak sporej części użytkowników :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

jak dorzucisz cieniowanie na brodzie, to będą lepsze a pracy wcale tak dużo w to nie włożysz, wystarczy rozwodniony codex grey a potem przeciągnąć jeszcze raz białym i bedzie miodek, chyba że to jest zrobione, ale na zdjęciach nie widać:)

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

połowa bród jest bleached bone, bleached/ white, skull white, a druga połowa codex, codex/white, codex. Na żywca widać dość nieźle to wszystko, ale te zdjęcia :roll:

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

To się nazywa speedpainting:P

Fajnie się prezentują.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Podstawki ciekawe, tarcze nawet, nawet :P Więcej chęci i było by lepiej :P

Awatar użytkownika
maciek_89
Chuck Norris

Post autor: maciek_89 »

Podstawki o wiele poprawiły efekt.
Pytanie: Czemu wszyscy mają białe brody albo odcienie zbliżone od bieli?
Uważam ż elepszy byłby efekt oddziału jakby któryś miał brązową brodę (polecam zrobić tak schorched brown potem od razu letherem dużo kontrast ale dobrze się prezentuje a potem lethter z białym i jest bardzo fajnie) bądź bląd (wtedy zaczynamy latherem i z sunbrastem mieszamy kolejno). Bo oddział białobrodych to dość monotonnie wygląda.

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Dają radę, do gry w sam raz. Poprawiłbym tylko twarze gdzieniegdzie, OCZY ;) i te nieszczęsne brody właśnie - za mały kontrast, Od codexa do białego byłoby lepiej.

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Lunn ale wiesz to są juz weterani więc mają te siwe brody hehhehe

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

dzięki za komentarze. Brody poprawie przy okazji robienia następnej dziesiątki - to od razu wszyscy dostaną odpowiednie tak, żeby było kilka różnych wzorów :)

ODPOWIEDZ