Odłożyłem wtedy WFB. Nie mam tyle czasu aby malować wszystkie armie jakie mam. Przeprosiłem się z WH40k, który też bardzo lubię. Moja Armia Blood Angelsów również czeka na trochę farby i pędzel. Jednak żal po WFB pozostał mocny i piekący.
Pojechałem do sklepu i kupiłem sobie najpierw armię Szwedów do Ogniem I Mieczem a potem Flames of War. Oba okresy bardzo lubię. Pierwszy chciałem jednak wesprzeć z przyczyn patriotycznych. Nareszcie w Polsce również produkuje się coś naszego, podobno o dobrych zasadach. Jest prężne środowisko. Stwierdziłem trudno jak WFB ma odejść to trzeba szybko sobie coś znaleźć co człowiek będzie dopieszczał po godzinach

I tak już sobei żyję od kilku miesięcy

Zastanawiam sie również nad Kings of Warem - nie komentuję figurek - dla mnie są brzydkie - czy Elfy czy Ludzie... nie dla mnie.Patrzę na tę grę pod kątem wykorzystania miniaturek GW. Zasady podobno też calkiem całkiem - tylko żeby było środowisko. Ja po prostu lubie duże bitwy. Skirmishe do mnie nie przemawiaja. No może poza tym, komputerowym... ta muzyka przed każdą bitwą. I te krasnale rzucajace koktailami molotova...
https://www.youtube.com/watch?v=8hTgvNs ... 5B7FB31F96
I po tym linku przejdę do ostatnich rzekomych newsów z gry w AoS.
Przeczytałem je z lekką ulgą. Po tych 125 stronach pustyni, która piekła bardzo, ta ostatnia wiadomość wydała mi się kojacą ból.
Może być fajnie. Naprawdę! Byle tylko pozostał nasz swiat i tak samo świetna stylistyka modeli. I żeby jeszcze to był taki skirmish jak ten wspomniany wyżej Myth The Fallen Lords ;D
W AoS wejdę napewno. Od dawna kupuję figurki GW. Nie umiem bez bez nich żyć. Nie umiem nie kupić jakiegoś boxa choćby nawet raz na 3 miesiące

ZObaczymy co to będzie. Miło też, że będzie to nowa gra. Wszyscy będziemy uczyli się jej na nowo. Szczerze mówiąc turniej na jakim byłem w WFB był dla mnie ździebko irytujący bo gracze z doświadczeniem, często swoim rzekomym autorytetem obycia, zmieniali bieg gier poprzez nieznajomość zasad - potrafili zakrzyczeć, zagadać... Człowiek nie miał argumentów. - wiem - bo podczas moich gier uczestniczyli też inni postronni doświadczeni gracze, którzy zwracali uwagę, że ta zasada działa inaczej itd... Teraz tego nie będzie. Wszyscy będą znali zasady tak samo ;D I to jest piękne. I choćby z tej przyczyny będę grał w AoS, czekając na chwilę aż GW wypusci zasady do normalnego bitewniaka

Jedynie tego świata szkoda, z którym lub w którym czlowiek dorastał, zdawał równolegle maturę, szedł na studia itd...
Pożyjemy zobaczymy.