Wiedzmin

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gelo
Chuck Norris

Post autor: Gelo »

Konfucjusz powiedział: Nie oceniał gry na podstawie prologu :)
Rzeczywiście też miałem na początku złe wrażenie odnośnie ekwipunku ekranu umiejetnosci itp, ale potem to przestalo odgrywac jakiekolwiek znaczenie.

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

Po pierwsze sterowanie. Wiem, że to kwestia przyzwyczajenia ale póki co kiepsko mi sie steruje. Myślę że muszę trochę pograć i będzie git.
ja grałem na widoku 'f3'... do innych też nie mogłem się przyzwyczaić :)

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

a ja na f1 - inne nie wchodzą. na f3 to tylko laski oglądać.

a z tobołami dziwna rzecz - po co one są tak podzielone?
gdzie sens?

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

Dzieki temu nie mozemy nosic przy sobie 8 mieczy i 4 toporów. Maksymalny udzwig bylby lepszy chyba bo i tak mozemy miec po 10x10 butelek alkoholu itp i gdzie to niby trzymamy. Inventory to jeden z wiekszych minusow tej gry. Mnie doprowadza do szalu jeszcze system saveów - 2 osoby graja "rownoczesnie" = koszmar.
Obrazek

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

W miarę upływu czasu gra zyskuje. Jak na polskie możliwości to faktycznie wysoka klasa. Blednie trochę przy zagranicznych produkcjach (zagrywam ostro w LOTRO więc siłą rzeczy mam skale porównawczą) ale nic to.

Klimat jest przedni. Wiele lat temu czytając kolejno ukazujące się części sagi nawet nie myślałem o możliwości kierowania losem Geralta ;)

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Ja gram na f1 bo mam najlepszy pogląd na teren. f3 tak jak powiedział Kerim, do oglądania lasek. :)

Na początku ekwipunek też trochę mnie irytował, ale już się do niego przyzwyczaiłem. Wciąż irytują mnie drewniane postacie w dialogach. Najbardziej rozmieszył mnie gadający ghul Vetala i Alina południca. Tłumaczę to sobie, że rozmawiają z Geraltem telepatycznie, dlatego nie poruszają ustami. ;)

Co do przekuwania mieczy, to mi się wydaje, czy przekuć można tylko ten wiedźmiński, który mamy od początku gry? Bo przez mój ekwipunek przewinęły się już (nie jestem pewien, czy dobrze piszę) Harvall, Garhil i krasnoludzki Sihill, ale żadnego z nich nie mogę przekuć.
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

przekuć można tylko srebrny miecz (dowolny), miecz stalowy można jedynie zrobić nowy... tak przynajmniej wynika z moich prób i obserwacji.

a co do widoku f1 to irytował mnie brak możliwości obserwowania tego co się dzieje trochę dalej niż widać na ekranie

Awatar użytkownika
pacy
Mudżahedin

Post autor: pacy »

POgralem troche i musze powiedziec ze poczatek nie zacheca ale im dalej tym lepiej. Ekwipunek troche wkurzajacy ael za to bardziej realistyczny, Geralt czasem niezle teksty puszcza. Natomiast teksty o jakis mutacjach geneteycznych itp. zabijaja klimat gry. Niby skad prosty czlek z poziomu mniej wiecej sredniowiecznego ma wogole znac pojecie trakie jak genetyka??

A wkurzaja mnie tez roznego rodzaju bugu, scinki i zawieszki gry :(

Awatar użytkownika
Gelo
Chuck Norris

Post autor: Gelo »

A mnie wkurzają kopie postaci, jest za mało modeli bo się powtarzają ciągle. Najbardziej obecni są grubi kupcy heh...

Sasza
Oszukista

Post autor: Sasza »

Krassus pisze:Ja gram na f1 bo mam najlepszy pogląd na teren. f3 tak jak powiedział Kerim, do oglądania lasek. :)

.....
Przestałbyś ogladać laski w grach komputerowych i zaczoł sie uczyć :P Plewko :D to byś miał kase na smiganie po turniejach a nie, tylko ze warunki trzeba opłacać hehe.

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord

pacy pisze: Niby skad prosty czlek z poziomu mniej wiecej sredniowiecznego ma wogole znac pojecie trakie jak genetyka??
Ale o kim mówisz? O Geralcie? I o jakich mutacjach? O wiedzmińskich próbach?

A czytałeś Sapka?

Awatar użytkownika
pacy
Mudżahedin

Czytales, Za Sapkiem nie przepadam. ALe ze opowiadania o wiedzminie byly swietne to i nudne ksiazki z ciagiem dalszym tez lyknelem. Generalnie Magister mi wyjechal z tekstem o genetyce modyfikacjach geneteycznych etc.

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord

pacy pisze: i nudne ksiazki z ciagiem dalszym tez lyknelem.
Wybacz, ale nie czujesz bluesa ;)

A nudny to był Tolkien z wiecznym "A Froda z Samem szli, i szli, i szli i..."

Awatar użytkownika
pacy
Mudżahedin

Wladca pierscieni to zupelnie inna bajka

http://www.youtube.com/watch?v=JnUvw1rzziE

Pewnie bylo ale tak to powinno wygladac :D

Jeden lubi sapka drugi np. Zeleznego. Wiedzmin z ekipa tez szedl i szedl i szedl. Wracajac do tematu gry to nie fajnie sie rozkreca z czasem. ciekawie dialogi (oprocz tych wyjetych troche z realiow) sa posmiac sie mona, powlaczyc tez jest ogolnie ok. ALe najczesciej koncze grac kiedy mi zwiesza lub wywala do windowsa co juz fajne nie jest.

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord

A mi chodzi jak żyleta ;)

Gra podoba mi się coraz bardziej. Wiedzmin zaczyna już fajne tańce w walce odstawiać.

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

zaczynam V akt
IV niestety ale jakiś taki bez polotu

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

jak zrobić kase - niektórzy BNy grają w kości do upadłego - partyjka za partyjką, bo siedzą na kasie.

nowy temat - najlepsze "wykończenie" - u mnie raz Geralt (zdrobnienie Gerek?!?!) wskoczył delikwentowi na ramiona, wbił mu majcher z góry aż po pempek, i unikając fontanny juchy zrobił salto w tył (z ramion).
Ktoś przebija?

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Mi siępodoba inne wykończenie. Geralt łapie miecz za klinge, wbija delikwentowi ostrze w szyje, delikwent pada na kolana a Geralt najpierw próbuje wyszarpnąć broń rękoma, aż w końcu kładzie nogę na głowie gościa i wyrywa broń z ciała w wyniku czego główka ofiary odpada. :D

Podcięcie kolan od tyłu i poderżnięcie gardła też mi się zresztą podoba. :)

Kontunuują też małe narzekania na grę to już trzy razy Geralt "przeniknął" częsciowo jakąś strukturę i się w niej zablokował.

Mam do was pytanie. Podobno w Krypcie Kruka (Cmentarz na bagnach) można znaleźć jakiś miecz stalowy dodający 200% do bazowych obrażeń (wyczytałem o tym w poradniku jak skończyłem IV akt). Niestety nie znalazłem takowego miecza. Ktoś z was go tam znalazł???
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

pierwszy raz słysze :) ale pewnie jest . prawdziwi zawodowcy przejdą i ze sztyletem całą grę

Awatar użytkownika
Alexander
Wałkarz

Post autor: Alexander »

jakdla mnie klimatyczny jest ten gdzie Geralt wyrzyna całe bebechy kolesiowi jak przy harakiri....Wbija miecz w bebech , a później dociąga stopniowo pod samą szyję.... - WYPAS ! :wink:

@Pacy : dzieki za zajefajny film...., so true.... :D

P.S. Co do kompa to ja nie mam kombajnu procek jednordzeniowy cos koło 2 z groszem..., ram'u minimalnie 1024 , karta też gdzieś pośrodku GeForce 7600 GT i parę ustawień pamięci wirtualnej i gra chodzi płynni na pełnych detalach !!! :wink:

ODPOWIEDZ