Pytania Ogólne v. 2.1
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: Pytania Ogólne v. 2.1
a jaka wartosc w profilu ma panienka? bo tego chyba tu nie bylo
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
- RedScorpion
- Falubaz
W profilu ma 4 ataki. +1 za dwie bronie, +1 za frenzy, +1 za superfrenzy i +d3 za gift khaina.
- Szczwaniak
- Chuck Norris
Jeżeli soul grinder ma zasadę deamon of slanesh, lub marka słabsza to nie mają. 41 strona Dark elfickeigo AB. "Prey of tle dark princes".
Kiedyś cierpieliśmy z powodu plag społecznych, dziś cierpimy z powodu lekarstw na nie. - Friedrich August von Hayek
Pytanie, atakuję Hellebronką Wampirka z nightshroudem ("Enemy model in btb lose all strenght bonuses from weapons (even magical ones) and has the ASL rule") czy Hellebronka dalej uderza z siłą 10, w końcu broń nie dodaje jej siły, tylko sama z siebie uderza z taką siłą (Hits from Deathsword and the Cursed Blade are resolved at Strength 10). Czy jednak rozumuję źle, a Hellebronka uderza z siłą 4?
Hellebrone nie ma +1 za super frenzy.Witchbrew nie działa na nosiciela tylko oddzaił , jest o tym mowa w uściśleniach.RedScorpion pisze:W profilu ma 4 ataki. +1 za dwie bronie, +1 za frenzy, +1 za superfrenzy i +d3 za gift khaina.
''If you show your teeth, bite''
- RedScorpion
- Falubaz
Od jakiegoś czasu nie gramy na polskie uściślenia tylko na ETC FAQ a tam nie znalazłem o tym ani słowa. Dla mnie jest częścią oddziału więc dostaje dodatkowe +1.
Spoko tylko ze w booku uzyto słowa ''they'' a nie ''she'' ,więc dla mnie zapis dotyczy calej jednostki a nie nosiciela....
....
This model, and all models in the same unit, have the Frenzy special rule. If they have the Frenzy special rule, that Frenzy grants +2 Atacks instead of just +1....
Bardzo cięzko zinterpretowac ten zapis
....
This model, and all models in the same unit, have the Frenzy special rule. If they have the Frenzy special rule, that Frenzy grants +2 Atacks instead of just +1....
Bardzo cięzko zinterpretowac ten zapis
''If you show your teeth, bite''
bohater w oddziale ucieka. oddzial nika w magi/shootingu, bohater zbiera sie na 2x1 czy swojej?
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
Pewien jesteś? ETC FAQ mówi co innego.
9.18. Q: Do characters count as original members of a unit when determining whether it’s at or under 25 % strength for rallying purposes?
A: Yes.
9.18. Q: Do characters count as original members of a unit when determining whether it’s at or under 25 % strength for rallying purposes?
A: Yes.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
FAQ mówi, że bohater liczy się jako model przy zbieraniu jednostki.
Która nie istnieje od co najmniej dwóch faz gry. Gdyby był chociażby jeden model z jednostki do której wszedł bohater - to zapis miałby sens. Jeśli nie ma i został tylko bohater to w czasie rally na polu masz tylko pojedynczą jednostkę złożoną z bohatera.
Jakby co - FAQ do RB str. 11, akapit bodajże 5ty?
Jednostka z bohaterem przestaje być jednostką z bohaterem w chwili utraty ostatniego modelu w jednostce. Bohater staje się samodzielną jednostką. Ubicie ostatniego modelu w jednostce powoduje panikę w 6calach dla wszystkich, włącznie z bohaterem.
Która nie istnieje od co najmniej dwóch faz gry. Gdyby był chociażby jeden model z jednostki do której wszedł bohater - to zapis miałby sens. Jeśli nie ma i został tylko bohater to w czasie rally na polu masz tylko pojedynczą jednostkę złożoną z bohatera.
Jakby co - FAQ do RB str. 11, akapit bodajże 5ty?
Jednostka z bohaterem przestaje być jednostką z bohaterem w chwili utraty ostatniego modelu w jednostce. Bohater staje się samodzielną jednostką. Ubicie ostatniego modelu w jednostce powoduje panikę w 6calach dla wszystkich, włącznie z bohaterem.
- RedScorpion
- Falubaz
Nie wiem czy pytanie tu pasuje, ale chodzi o zasady.
Black Library również usunęło ze strony wszystkie faq i erraty. Ma ktoś może komplet na kompie i mógłby udostępnić? Ja niestety się spóźniłem.
Black Library również usunęło ze strony wszystkie faq i erraty. Ma ktoś może komplet na kompie i mógłby udostępnić? Ja niestety się spóźniłem.
zapodaj maila na PW
sciagalem caly pakiet chyba w lutym czy cos kolo tego
powinienem miec, laptop mi padl, ale robilem kopie zapasowa na dysk zewnetrzny wiec wszystko sie powinno bylo skopiowac
sciagalem caly pakiet chyba w lutym czy cos kolo tego
powinienem miec, laptop mi padl, ale robilem kopie zapasowa na dysk zewnetrzny wiec wszystko sie powinno bylo skopiowac
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
- White Lion
- Kretozord
mam komplet wszystkiego, daj maila na pw to ci wyślę.
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Combat nie łaczy walczących jednostek w jednolita masę, kazdą jednostke rozpatrujesz indywidualnie.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."