Pytania Ogólne v. 2.1

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
misha
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Pytania Ogólne v. 2.1

Post autor: misha »

a jaka wartosc w profilu ma panienka? :) bo tego chyba tu nie bylo
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Post autor: RedScorpion »

W profilu ma 4 ataki. +1 za dwie bronie, +1 za frenzy, +1 za superfrenzy i +d3 za gift khaina.

-Błażej-
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: -Błażej- »

Soul Grinder slaanesha strzela z katapulty w dark elfickich warlockow - maja wardy czy nie ?

Awatar użytkownika
Szczwaniak
Chuck Norris

Post autor: Szczwaniak »

Jeżeli soul grinder ma zasadę deamon of slanesh, lub marka słabsza to nie mają. 41 strona Dark elfickeigo AB. "Prey of tle dark princes".
Kiedyś cierpieliśmy z powodu plag społecznych, dziś cierpimy z powodu lekarstw na nie. - Friedrich August von Hayek

Awatar użytkownika
Ranndolf

Post autor: Ranndolf »

Pytanie, atakuję Hellebronką Wampirka z nightshroudem ("Enemy model in btb lose all strenght bonuses from weapons (even magical ones) and has the ASL rule") czy Hellebronka dalej uderza z siłą 10, w końcu broń nie dodaje jej siły, tylko sama z siebie uderza z taką siłą (Hits from Deathsword and the Cursed Blade are resolved at Strength 10). Czy jednak rozumuję źle, a Hellebronka uderza z siłą 4?

Asmodai
Chuck Norris

Post autor: Asmodai »

Uderza z S10. Są miecze dające bonusy(np. +X), są takie co uderzają z ustawioną S lub dają takową niosącemu ów miecz. Z tego, co pamiętam z wordingu ten miecz to właśnie wiedźmie daje

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

RedScorpion pisze:W profilu ma 4 ataki. +1 za dwie bronie, +1 za frenzy, +1 za superfrenzy i +d3 za gift khaina.
Hellebrone nie ma +1 za super frenzy.Witchbrew nie działa na nosiciela tylko oddzaił , jest o tym mowa w uściśleniach.
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Od jakiegoś czasu nie gramy na polskie uściślenia tylko na ETC FAQ a tam nie znalazłem o tym ani słowa. Dla mnie jest częścią oddziału więc dostaje dodatkowe +1.

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Spoko tylko ze w booku uzyto słowa ''they'' a nie ''she'' ,więc dla mnie zapis dotyczy calej jednostki a nie nosiciela....
....
This model, and all models in the same unit, have the Frenzy special rule. If they have the Frenzy special rule, that Frenzy grants +2 Atacks instead of just +1....

Bardzo cięzko zinterpretowac ten zapis #-o
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

bohater w oddziale ucieka. oddzial nika w magi/shootingu, bohater zbiera sie na 2x1 czy swojej?
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Asmodai
Chuck Norris

Swojej.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Pewien jesteś? ETC FAQ mówi co innego.

9.18. Q: Do characters count as original members of a unit when determining whether it’s at or under 25 % strength for rallying purposes?
A: Yes.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Asmodai
Chuck Norris

FAQ mówi, że bohater liczy się jako model przy zbieraniu jednostki.

Która nie istnieje od co najmniej dwóch faz gry. Gdyby był chociażby jeden model z jednostki do której wszedł bohater - to zapis miałby sens. Jeśli nie ma i został tylko bohater to w czasie rally na polu masz tylko pojedynczą jednostkę złożoną z bohatera.

Jakby co - FAQ do RB str. 11, akapit bodajże 5ty?
Jednostka z bohaterem przestaje być jednostką z bohaterem w chwili utraty ostatniego modelu w jednostce. Bohater staje się samodzielną jednostką. Ubicie ostatniego modelu w jednostce powoduje panikę w 6calach dla wszystkich, włącznie z bohaterem.

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Szybkie pytanie... Bo akurat gramy. Banner of the World dragon dziala na razor standar??
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

razor nie sprawia ze ataki sa magiczne. Nie jest to też magiczna broń. Więc nie, nie działa.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Nie wiem czy pytanie tu pasuje, ale chodzi o zasady.

Black Library również usunęło ze strony wszystkie faq i erraty. Ma ktoś może komplet na kompie i mógłby udostępnić? Ja niestety się spóźniłem.

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

zapodaj maila na PW
sciagalem caly pakiet chyba w lutym czy cos kolo tego
powinienem miec, laptop mi padl, ale robilem kopie zapasowa na dysk zewnetrzny wiec wszystko sie powinno bylo skopiowac
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

mam komplet wszystkiego, daj maila na pw to ci wyślę.
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1

Luczi

Post autor: Luczi »

Witam. Czy w rozpatrywaniu czarów obszarowych n.p. komety jednostki walczące rozpatruje razem czy musi być zasięg do każdej oddzielnie? Pozdrawiam i dzięki :D
He. BM.

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Combat nie łaczy walczących jednostek w jednolita masę, kazdą jednostke rozpatrujesz indywidualnie.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

ODPOWIEDZ