A z ile tych turniejów byo organizowanych przez GW? Spróbuj lepiej oficjalnie użyć zamienników w Nottingham, ciekawe co się stanie.Never pisze:Kal Torak. A co, ktoś Ci zabronił używać figurek Mantica na turniejach Warhammera w Polsce?
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
A z ile tych turniejów byo organizowanych przez GW? Spróbuj lepiej oficjalnie użyć zamienników w Nottingham, ciekawe co się stanie.Never pisze:Kal Torak. A co, ktoś Ci zabronił używać figurek Mantica na turniejach Warhammera w Polsce?
Przecież Tobie się manticowe modele goblinów podobają, bo myślałeś że są produkcji GW. W Twoim przypadku ma miejsce efekt placebo - jakby ktoś Ci pod nos kupę podstawił i zasugerował, że to nowy Bloodthrister made by GW to byś na jego cześć peany pisał.-Qc- pisze:Nie chce pasji, chce fajne modele i zasady - GW 2, Mantic 0
+1Alessio Cavatore - jednego z najlepszych autorów zasad i armybook'ów Warhammera. Za tym projektem stoją właściwie sami byli pracownicy GW.
No to może być za parę tygodni jakieś Fatality, jutro będzie wstępna diagnozaW tym temacie masa osób jest już niecierpliwiona brakiem 2 rundy Mortal Combat w starciu AoS vs KoW toczonym na trupie WFB ;P
Alessio ściągnęli do UK chyba pod koniec 5tej edycji do pracy przy 6tej, bo wygrywał masę turniejów we Włoszech, czyli w najbardziej wówczas kompetytywnym środowisku w Europie. Trochę tak jakby teraz ściągnęli do pracy przy nowej edycji jednego z naszych hardkorowych masakratorów z mistrzostw Europy:)Meekee pisze: Alessio Cavatore, to np. dla mnie była jedną z przyczyn dla których zainteresowałem się KoW (choć nie przekreślam na razie AoS). Kojarzę go przynajmniej od WFB 4 ed. i mam dobre skojarzenia z tamtymi czasami.
iskra76 pisze:Tak, GW jest powodowane jedynie żądzą zysku, za to Mantic wszystko robi charytatywnie, by wszystkim w świecie figurkowych bitew żyło się lepiej. Embir, człowieku, wrzuć na luz, bo to już nawet śmieszne nie jest. Naprawdę uważasz, że dla GW zrobi różnicę, że ca 100-200 osób w Polsce, bywalców turniejów, przerzuci się na KoW? No i co? No to się przerzucą. A znaczna część z nich modele do KoW i tak kupi w najbliższym LGS, w którym - uwaga - nie ma modeli Mantica, a jest towar GW. I to samo dotyczy większości systemów skirmishowych. A dlaczego nie ma? Ano dlatego, że dystrybucja Mantica (i innych firm) w Polsce praktycznie nie istnieje, a GW ma coś koło setki sklepów współpracujących. I do tych sklepów właśnie przychodzić będzie dzieciarnia, dla której Warhammer to będą opowieści leśnych dziadków, i która będzie kupowała to, co jest na półce - czterdziestkę, AoS, czy co tam jeszcze będzie na półce. A jak dorośnie, zacznie może szukać czegoś innego, tylko na miejsce tej dzieciarni już będzie się pchało kolejne pokolenie. I tak w kółeczko. Układ zamknięty. I Twoje biadolenie naprawdę niczego nie zmieni. Jeśli naprawdę uważasz, że kogokolwiek w GW, Mantic, PP itp. interesuje opinia byłego gracza nieistniejącego systemu na drugorzędnym rynku w figurkowym trzecim świecie, to żyj dalej w swoim świecie.
iskra76 Ty naprawdę sądzisz, że Embir chce podebrać GW graczy? Tak to rozumiesz? Jeśli tak to sam żyjesz w jakimś własnym świecie.iskra76 pisze:Embir, człowieku, wrzuć na luz, bo to już nawet śmieszne nie jest. Naprawdę uważasz, że dla GW zrobi różnicę, że ca 100-200 osób w Polsce, bywalców turniejów, przerzuci się na KoW?...
I tak właśnie powinni zrobić, aby 9 edycja odniosła sukces.Cyel pisze:Alessio ściągnęli do UK chyba pod koniec 5tej edycji do pracy przy 6tej, bo wygrywał masę turniejów we Włoszech, czyli w najbardziej wówczas kompetytywnym środowisku w Europie. Trochę tak jakby teraz ściągnęli do pracy przy nowej edycji jednego z naszych hardkorowych masakratorów z mistrzostw Europy:)Meekee pisze: Alessio Cavatore, to np. dla mnie była jedną z przyczyn dla których zainteresowałem się KoW (choć nie przekreślam na razie AoS). Kojarzę go przynajmniej od WFB 4 ed. i mam dobre skojarzenia z tamtymi czasami.
Gł dlatego że to temat poświęcony wh. Inne systemy mają odrębne działy. O proszęEmbir pisze:Dlaczego system który nie jest 9 edycją Warhammera ma mieć przewagę nad innymi systemami które też 9 edycją nie są?PiotrB pisze:Od 4 i będą dodawane sukcesywnie - na dokładkę będą w każdym pudełku....Kołata pisze:Warscrolle do wszystkich armii beda 4 czy 11 lipca online?
jest tu jakiś mod? Może zróbcie jakiś osobny temat dla hejterów , kowowców i innych super znawców - bo tu to ja np. chciałbym pogadać z ludźmi których po prostu interesuje ta gra - jej zasady etc... rozgraniczmy to bo teraz już się nie da tego czytać - każdy mówi o czym innym i tak już od kilku dni ...
To jest temat o 9 edycji Warhammera, a powtarzam, Age of Sigmar 9 edycją nie jest.
Pole Bitwy - trup Warhammera Fantasy Battle made in GW ;PMurmandamus pisze:Wojna secesyjna
północ: Age of Sigmar
południe: Kings of War i inne systemy