Pytania Ogólne v. 2.1
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: Pytania Ogólne v. 2.1
podczas realizacji szarży możesz wykonać jednego wheela poza domknięciem szarży. Po prostu. Nie wiem w jakim kontekście używasz słowa darmowy.
jednostka z zasadą lot może wybierać czy szarżuje lecąc czy poruszając się po ziemi. Wykorzystuje wtedy adekwatną wartość ruchu i lecąc może przelatywać nad oddziałami a po ziemi musi je omijać.
zanim rzucisz kośćmi możesz zmieniać cel szarży. Działa to tak - deklarujesz szarżę, odpowiedź na szarżę, jeśli to ucieczka to od razu turla na ile ucieka a ty decydujesz czy gonisz czy zmieniasz cel. Jak już zadeklarujesz wszystkie szarże to w tej kolejności w jakieś deklarowałeś realizujesz czyli rzucasz na zasięg, sprawdzasz czy wystarczyło itd.
jednostka kawalerii nie. Jednostka lekkiej kawalerii bądź jednostka harcowników tak, jednak z zachowaniem normalnych zasad przeprowadzania reorganizacji.
kuriozalne nie są. dość standardowa oznaka nie czytania podręcznika przed zadaniem pytania
jednostka z zasadą lot może wybierać czy szarżuje lecąc czy poruszając się po ziemi. Wykorzystuje wtedy adekwatną wartość ruchu i lecąc może przelatywać nad oddziałami a po ziemi musi je omijać.
zanim rzucisz kośćmi możesz zmieniać cel szarży. Działa to tak - deklarujesz szarżę, odpowiedź na szarżę, jeśli to ucieczka to od razu turla na ile ucieka a ty decydujesz czy gonisz czy zmieniasz cel. Jak już zadeklarujesz wszystkie szarże to w tej kolejności w jakieś deklarowałeś realizujesz czyli rzucasz na zasięg, sprawdzasz czy wystarczyło itd.
jednostka kawalerii nie. Jednostka lekkiej kawalerii bądź jednostka harcowników tak, jednak z zachowaniem normalnych zasad przeprowadzania reorganizacji.
kuriozalne nie są. dość standardowa oznaka nie czytania podręcznika przed zadaniem pytania
Pytanie o generowanie czarów. Gdy losuje czar już w trakcie gry i dubluje się on z czarem którymznam muszę zmienić na 0 czy mogę wybrać jaki chce. Jeśli musi być 0 co z przypadkiem gdy znowu będzie dubel a 0 już mam.
Ostatnio zmieniony 18 lip 2015, o 12:53 przez Kopyt, łącznie zmieniany 3 razy.
Jeżeli wylosujesz dwa takie same czary np : 3,3 jedna trójka zostaję a drugi może zostać wybrany na jaki chcesz. Pamiętaj, że możesz tą trójkę zamienić na przypisany.Kopyt pisze:Pytanie o generowanie czarów. Gdy losuje czar już w trakcie gry i dubluje się on z czasem którym muszę zmienić na 0 czy mogę wybrać jaki chce. Jeśli musi być 0 co z przypadkiem gdy znowu będzie dubel a 0 już mam.
Tak czytałem podręcznik... Lecz przy grze czasami wole zapytać się tutaj i pokazać przeciwnikowi niż się kłócić. I nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi jak Twoje...Hoax pisze:WTF? Czytałeś podręcznik?valve pisze:Czy zwykła jednostka może posiadać scrolla?
Sam czasem zadaję głupie pytania, bo jakiś kawałek akurat tylko przekartkowałem, albo zamiast czytać oglądałem litery i nic, no ale bez przesady
Ofensywnievalve pisze:Tak czytałem podręcznik... Lecz przy grze czasami wole zapytać się tutaj i pokazać przeciwnikowi niż się kłócić. I nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi jak Twoje...Hoax pisze:WTF? Czytałeś podręcznik?valve pisze:Czy zwykła jednostka może posiadać scrolla?
Sam czasem zadaję głupie pytania, bo jakiś kawałek akurat tylko przekartkowałem, albo zamiast czytać oglądałem litery i nic, no ale bez przesady
Nie, jednostka nie może mieć scrolla, ponieważ jednostka może mieć jedynie magiczny sztandar i to tylko wtedy gdy ma sztandarowego i jest zaznaczone, że może wziąć magiczny sztandar. Scroll może być tylko jeden, ponieważ nie można dublować przedmiotów magicznych. Ponadto może go mieć tylko mag, ponieważ scroll jest arkanem i tylko niektórzy bohaterzy mogą go mieć. Skoro czytałeś i jesteś pewien, a pomimo tego i tak musisz przeciwnikowi udowadniać, to proponuję pokazać zapis w podręczniku.
Jak to w końcu jest z tym Line of Sight (w trakcie strzelania)?
Obowiązuje 360* czy tylko strefa przednia?
Czy jeśli ktoś zaszarżuje strzelców od tyłu/flanki to jest możliwość reakcji stać i strzelać?
Czy w przypadku ataku na flankę liczy się kolumny jako szeregi i strzela wynikła z tego (mniejszą) liczbą wojów?
Obowiązuje 360* czy tylko strefa przednia?
Czy jeśli ktoś zaszarżuje strzelców od tyłu/flanki to jest możliwość reakcji stać i strzelać?
Czy w przypadku ataku na flankę liczy się kolumny jako szeregi i strzela wynikła z tego (mniejszą) liczbą wojów?
- White Lion
- Kretozord
Takvalve pisze:Szarża na jednostkę wroga (bez przeszkód itp itd). Czy atakujący dostawia się do frontu obrońcy?
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1