Szczur też człowiek czyli...
Moderator: Hoax
Szczur też człowiek czyli...
Czy szczurami da się walczyć na jakość? Czy zawsze trzeba wykorzystywać tanie jednostki czy warto zainwestować w coś drogiego i nie pewnego? Jakie regimenty muszą być w rozpisce (poza clanratami ofkoz).
SlavyJakie regimenty muszą być w rozpisce (poza clanratami ofkoz)

Kiedyś jak zaczynałem krasiami, mój kolega zagrał ze mną szczurami. Wystawił Ratogry i Stormverminów, a najlepsze jest to że i tak dostałem w dupsko

- Inkwizytor
- "Nie jestem powergamerem"
Rat Ogry mozę nie sązłe, ale mają za mało powera. Bo słabsze oddziały to i tak Klanbracia zmielą do spółki ze Slavami, a na mocniejsze jednostki to ta siła 5 nie wystarczy
Taka jednostka w sumie nie wiadomo do czego
Bo na fear-outnumber to trzeba by meć z ośmiu 
A Sztormvermini? Takie trochę lepsze Clanraty-chociaż jak im dać Banner of Burning Hatred to potrafią całkiem ładnie namieszać. Chociaż i tak chyba lepiej dać BoBH Plague Monkom
JA raczej nie jestem przekonany do Jezzaili-jakoś zawsze mi albo giną (i się nie zpłacają), albo całąbitwę nic nie trafiają (i też się nie zpłacają) :/ Niby te 36" zasięgu, S6 AP, ale to tylko BS 3 na szczurku

A Sztormvermini? Takie trochę lepsze Clanraty-chociaż jak im dać Banner of Burning Hatred to potrafią całkiem ładnie namieszać. Chociaż i tak chyba lepiej dać BoBH Plague Monkom

JA raczej nie jestem przekonany do Jezzaili-jakoś zawsze mi albo giną (i się nie zpłacają), albo całąbitwę nic nie trafiają (i też się nie zpłacają) :/ Niby te 36" zasięgu, S6 AP, ale to tylko BS 3 na szczurku

Kiedyś squorel przyszedł na turniej z 15 jezzailami
. To było zło.

Sztormi sa moim zdaniem b.fajni i na pewno gdybym gral ta nudna armia jaka sa szczury to bym nimi gral... 3+ sejwa w walce wrecz ws4... To jest sporo , poza tym dajemy im war baner i maja statica 6 i sa w stanie na klate wziac naprawde duzo... Wrzucic do srodka jeszcze warlorda i ten klocek rzeza jak milo , a oprocz nich mamy jeszcze XXX innych odzialow...
to zacznij grac klockami saurusow w tej arcy nudnej armii lizakow, ktore tylko lataja pluja, uciekaja, ew. maja platforme czarujaco - niebrejkowalna...Ziemko pisze:Sztormi sa moim zdaniem b.fajni i na pewno gdybym gral ta nudna armia jaka sa szczury to bym nimi gral...
stormvermini sa oplacalni na kilka armii, glownie na ofensy, chaos, brety itp.Ziemko pisze:Clanraci sa jak skinki - nie ma bez nich armii , skaveny musza grac na klockach , gdyby armylist lizakow byl zlozony tak , ze granie na klockach byloby oplacalne , to na pewno bralbym jakis oddzial bardziej elitarnej piechoty...
ale w ogolnym stylu gry szczurow, czyli przycisnkaniu wroga, magowaniu i strzelaniu, takiej elitarnej piechoty nie potrzeba...
IMO

- Inkwizytor
Niech Ciępocieszy fakt, że nędzny elfi włócznik bez halabardy kosztuje punktów 11
A nędzny elf z halabardą (co prawda też fearem, ale jeden model fear-outnumber nie uczyni) kosztuje punktów 15, Czyli ponad 1,5 raza drożej. Stormi mają też jeden plus-fajne figurki 

- Inkwizytor
No cóż-to kwestia gustu 

Niedługo zaatakuje nas kosmiczna lejąca się galaretka.
A i tak wszyscy zgnijemy w kobiałce
A i tak wszyscy zgnijemy w kobiałce

nikt nie napisal jeszcze o PLague Monkach ktore z censer bearerami tez niezle mieszaja -_-` nigdy nie lubilem z tym grac :/