Szczur też człowiek czyli...

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Szczur też człowiek czyli...

Post autor: Fanatyk »

Czy szczurami da się walczyć na jakość? Czy zawsze trzeba wykorzystywać tanie jednostki czy warto zainwestować w coś drogiego i nie pewnego? Jakie regimenty muszą być w rozpisce (poza clanratami ofkoz).

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Jakie regimenty muszą być w rozpisce (poza clanratami ofkoz)
Slavy :wink:

Kiedyś jak zaczynałem krasiami, mój kolega zagrał ze mną szczurami. Wystawił Ratogry i Stormverminów, a najlepsze jest to że i tak dostałem w dupsko :D.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Stormvermini są dobrą jednostką, silne uderzenie w osłabiony regiment :wink: Slavi są potrzebni a clanbracia musem ale ratogry...są kiepskie...jakoś zawsze mi szkoda slota special na nich, wole wziąć cokolwiek innego...

Awatar użytkownika
Asgard
Mudżahedin

Post autor: Asgard »

Stromi sa niezli teraz bo np moga wziasc jakis magic banner + BSB a i trzymaja dzwonek :)

Awatar użytkownika
Inkwizytor
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Inkwizytor »

Rat Ogry mozę nie sązłe, ale mają za mało powera. Bo słabsze oddziały to i tak Klanbracia zmielą do spółki ze Slavami, a na mocniejsze jednostki to ta siła 5 nie wystarczy :? Taka jednostka w sumie nie wiadomo do czego :? Bo na fear-outnumber to trzeba by meć z ośmiu :?
A Sztormvermini? Takie trochę lepsze Clanraty-chociaż jak im dać Banner of Burning Hatred to potrafią całkiem ładnie namieszać. Chociaż i tak chyba lepiej dać BoBH Plague Monkom :)
JA raczej nie jestem przekonany do Jezzaili-jakoś zawsze mi albo giną (i się nie zpłacają), albo całąbitwę nic nie trafiają (i też się nie zpłacają) :/ Niby te 36" zasięgu, S6 AP, ale to tylko BS 3 na szczurku :?

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Jezzaile są świetne tylko trzeba zawsze szukać dobrego miejsca dla nich (np. murek albo górka). Potrafią nabruździć wrogowi.

Awatar użytkownika
Asgard
Mudżahedin

i szukac duzego celu :)

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Kiedyś squorel przyszedł na turniej z 15 jezzailami :shock: . To było zło.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Czyste zło.Ja ostatnio grałem przeciw 8 snajperom.Boli oj bardzo boli.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Sztormi sa moim zdaniem b.fajni i na pewno gdybym gral ta nudna armia jaka sa szczury to bym nimi gral... 3+ sejwa w walce wrecz ws4... To jest sporo , poza tym dajemy im war baner i maja statica 6 i sa w stanie na klate wziac naprawde duzo... Wrzucic do srodka jeszcze warlorda i ten klocek rzeza jak milo , a oprocz nich mamy jeszcze XXX innych odzialow...

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

... gral ta nudna armia jaka sa szczury...
Goń się 8)

Znowu pracujesz na spamozorda? :wink: :D

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Ziemko pisze:Sztormi sa moim zdaniem b.fajni i na pewno gdybym gral ta nudna armia jaka sa szczury to bym nimi gral...
to zacznij grac klockami saurusow w tej arcy nudnej armii lizakow, ktore tylko lataja pluja, uciekaja, ew. maja platforme czarujaco - niebrejkowalna...

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Clanraci sa jak skinki - nie ma bez nich armii , skaveny musza grac na klockach , gdyby armylist lizakow byl zlozony tak , ze granie na klockach byloby oplacalne , to na pewno bralbym jakis oddzial bardziej elitarnej piechoty...

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Ziemko pisze:Clanraci sa jak skinki - nie ma bez nich armii , skaveny musza grac na klockach , gdyby armylist lizakow byl zlozony tak , ze granie na klockach byloby oplacalne , to na pewno bralbym jakis oddzial bardziej elitarnej piechoty...
stormvermini sa oplacalni na kilka armii, glownie na ofensy, chaos, brety itp.

ale w ogolnym stylu gry szczurow, czyli przycisnkaniu wroga, magowaniu i strzelaniu, takiej elitarnej piechoty nie potrzeba...

IMO ;)

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Tak naprawde to gdyby nie mieli tych śmierdzacych halabard za które płacisz dodatkowo 1-2 pkt to by były bardzo fajne ... teraz są troche przydrogie

Awatar użytkownika
Asgard
Mudżahedin

albo w cenie powinni miec juz tarcze a tak mamy goscia za 9 punktow z niepotrzebna halabarda

Awatar użytkownika
Inkwizytor

Niech Ciępocieszy fakt, że nędzny elfi włócznik bez halabardy kosztuje punktów 11 ;) A nędzny elf z halabardą (co prawda też fearem, ale jeden model fear-outnumber nie uczyni) kosztuje punktów 15, Czyli ponad 1,5 raza drożej. Stormi mają też jeden plus-fajne figurki :)

Awatar użytkownika
Asgard
Mudżahedin

figurki jak kto lubi ;p ja swoich robie z clanratow i imperialnych wyprasek ;p

Awatar użytkownika
Inkwizytor

No cóż-to kwestia gustu :P
Niedługo zaatakuje nas kosmiczna lejąca się galaretka.

A i tak wszyscy zgnijemy w kobiałce ;)

Awatar użytkownika
khain
Kontakt:

Post autor: khain »

nikt nie napisal jeszcze o PLague Monkach ktore z censer bearerami tez niezle mieszaja -_-` nigdy nie lubilem z tym grac :/

ODPOWIEDZ